Νυν υπέρ πάντων ο αγών, φιλικά και ανικανότητα..

Πιο δύσκολα από όσα θα περίμενε ο οποιοσδήποτε επικράτησε ο ΠΑΟΚ χθες στην Τούμπα..
Νυν υπέρ πάντων ο αγών, φιλικά και ανικανότητα..


Αγωνιστικά και πριν τον αγώνα ο καθένας θα μπορούσε να μαντέψει εύκολα την εικόνα που θα είχε το παιχνίδι. Ένας ΠΑΟΚ που πήρε τα ηνία από την αρχή του παιχνιδιού με συντριπτική κατοχή μπάλας της τάξης του 84% (!!!!) σφυροκόπησε τον ΠΑΣ, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο κυριολεκτικά δεν πέρασε τη μεσαία γραμμή. Ωστόσο, λίγο η αστοχία, λίγο η άνευ λόγου μετακίνηση του Μπίσεσβαρ στα αριστερά και ο κακός Πέλκας που δεν πρόσφερε πραγματικά τίποτα, οδήγησαν στο φτωχό και άδικο 1-0 του ημιχρόνου.


Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την ισοφάριση που προήλθε από οριακή θέση (η αμφιβολία διεθνώς είναι υπέρ του επιθετικού, άσχετα αν στην Ελλάδα αυτό εφαρμόζεται επιλεκτικά κατά του ΠΑΟΚ), παρακολουθήσαμε μια πραγματική δυσφήμηση του ποδοσφαίρου. Παίκτες του ΠΑΣ να πέφτουν συνεχώς κάτω προσποιούμενοι τραυματισμούς, καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων, λαβές Ελληνορωμαϊκής πάλης μέσα στην περιοχή με τρία καταφανέστατα πέναλτι να μην δίνονται υπέρ του ΠΑΟΚ και ένας διαιτητής εμφανώς ανίκανος να διαχειριστεί την κατάσταση. Χαρακτηριστικό δείγμα της κακής διαιτησίας είναι το γεγονός πως σε ένα ματς που η κατοχή της μπάλας ήταν στα επίπεδα του 80%-20% ο ΠΑΟΚ «κατάφερε» να υποπέσει σε δύο φάουλ παραπάνω (19 έναντι 17), πράγμα απλά αδύνατο.


Για να μην παρεξηγηθώ, είναι απόλυτα λογικό μια ομάδα που καίγεται για βαθμούς να επιστρατεύει κάθε μέσο για να επιβιώσει στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, άλλο να επιστρατεύεις τέτοιες τακτικές και άλλο μετά το παιχνίδι να δηλώνεις ευθαρσώς πως «αυτή είναι η σωστή προσέγγιση». Τέτοια δήλωση είναι απλά ντροπή για το ποδόσφαιρο. Επίσης, εφόσον η προσέγγιση της ομάδας είναι αυτή, τότε θα πρέπει να επιστρατεύεται σε κάθε παιχνίδι κόντρα σε ανωτέρου επιπέδου αντίπαλο. Το να επιστρατεύεται αυτή η τακτική κόντρα στον ΠΑΟΚ και σε άλλα παιχνίδια το σκορ να είναι είτε 0-4 στο ημίχρονο (κόντρα στην ΑΕΚ), είτε 0-1 άνετα από το 20ο λεπτό (κόντρα στον Ολυμπιακό) δείχνει μια «ασυνέπεια» που δεν μπορεί να εξηγηθεί με κομψό τρόπο.


Αφού λοιπόν παρακολουθήσαμε τον υπέρ πάντων αγώνα του ΠΑΣ στην Τούμπα, σειρά πήρε η Λάρισα η οποία παρατάχθηκε κόντρα στον Ολυμπιακό με επτά αλλαγές στο αρχικό της σχήμα και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 16ο μόλις λεπτό. Η δήλωση του μεγαλομετόχου της «Δεν μπορεί με την ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναικό να παίζουμε σαν να είναι ο αγώνας της ζωής μας και με τον Ολυμπιακό να γίνονται 7 αλλαγές βασικών παικτών» συνοψίζει την ποδοσφαιρική παρωδία. Και ο νοών νοείτω.


Υ.Γ: Ακολουθούν για τον ΠΑΟΚ δύο ντέρμπι τα οποία πρέπει να κερδίσει για να τελειώνει σε μεγάλο βαθμό με την υπόθεση κατάκτησης του πρωταθλήματος.
Υ.Γ1: Ωωωωω...Φέρτε το γιατρο..Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό!!

Διαβάστε ακόμη...