Μπαλάρα, τεσσάρα, ΠΑΟΚάρα!

Ένα ακόμη υπέροχο απόγευμα Κυριακής προσέφερε το τρένο του Ράζβαν Λουτσέσκου στους περίπου 23.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας για την αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ..
Μπαλάρα, τεσσάρα, ΠΑΟΚάρα!


Είχα αναφέρει και στο παρελθόν πως το ζητούμενο στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος είναι η διάρκεια και η αποτελεσματικότητα. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ συνδύασε αυτούς τους δύο παράγοντες σε υπερθετικό βαθμό, αλλά και με μεγάλη δόση ποδοσφαιρικού.. κυνισμού, καθότι μπορεί να έπαιρνε τα αποτελέσματα , αλλά η ομάδα έδειχνε πως δεν απέδιδε στο μέγιστο δυνατό των δυνατοτήτων της.


Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως έχει αλλάξει στο δεύτερο μισό. Ο ΠΑΟΚ με απολογισμό τερμάτων σε πρωτάθλημα και κύπελλο το τρομερό, 16-2 σε μόλις 5 παιχνίδια μέσα στο 2019 (με τον εκπληκτικό μέσο όρο των 3,2 γκολ/ παιχνίδι στην επίθεση και 0,4 στην άμυνα ), φορτσάρει, τρομάζει τους αντιπάλους του και φαντάζει ασταμάτητος.


Φυσικά, το γεγονός αυτό αποτελεί συνδυασμό παραγόντων. Πρώτον, το φορμάρισμα ορισμένων παικτών που στο πρώτο μισό έμοιαζαν με φαντάσματα του καλού τους εαυτού (Βιερίνια , Μάτος, Ελ Καντουρί, Σάκχοφ), δεύτερον η ενεργοποίηση του Μπίσεσβαρ στη φυσική του θέση στο ¨10¨και τρίτον η φυγή του Πρίγιοβιτς που έφερε στην εντεκάδα του ΠΑΟΚ, τον κρυμμένο.. θησαυρό του ρόστερ που ακούει στο όνομα Τσούμπα Άκπομ.


Ο ερχομός του Άγγλου φορ στο βασικό σχήμα ωφέλησε πολλαπλώς το αγωνιστικό προφίλ του Δικεφάλου. Είναι αδιαμφισβήτητο πως μετά την πώληση Πρίγιοβιτς, πολλοί ανησυχούσαν (εμού συμπεριλαμβανομένου) για το πως θα σκοράρει ο ΠΑΟΚ χάνοντας το βασικό του φορ, έναν από τους μεγαλύτερους.. φονιάδες που έχουμε δει στα Ελληνικά γήπεδα. Και όμως η φυγή του φαίνεται να λειτούργησε ευεργετικά. Το σχήμα του ΠΑΟΚ πλέον αποτελείται από ταχύτατους επιθετικούς (Ζαμπά,Λημνιό,Άκπομ,Σβιντέρσκι) και η ταχύτητα είναι το μεγαλύτερο ατού μιας ομάδας που αγωνίζεται στο Ελληνικό πρωτάθλημα στο οποίο οι άμυνες κινούνται σε slow motion. Και όταν αυτοί οι ταχύτατοι παίκτες έχουν από πίσω τους έναν μαέστρο σαν τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να τους τροφοδοτεί συνεχώς με κάθετα, είναι φυσικό επακόλουθο ο αντίπαλος να μην μπορεί να ακολουθήσει.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το χθεσινό δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Μαουρίσιο με τον Μάτος σπάνε την πίεση του ΟΦΗ, ο ταχυδυναμικός Μάτος διαλύει το αμυντικό Transition του ΟΦΗ κάνοντας 20 γρήγορα κάθετα μέτρα, ο " the rocket" Ζαμπά έχει ήδη αποκτήσει πλεονέκτημα με τον αντίπαλο μπακ καθότι πολύ ταχύτερος και ο Ακπομ έχει αφήσει πολύ πίσω του τον προσωπικό του αντίπαλο, για να σημειώσει το δεύτερο γκολ. Απλά μαθήματα ποδοσφαιρικής.. τριγωνομετρίας.


Υ.Γ: Συγχαρητήρια στον λαό του ΠΑΟΚ για την παρουσία και την εκπληκτική κερκίδα.


Υ.Γ1: Ο χαλίφης ΠΑΟΚ και χθες στερήθηκε ένα πέναλτι και δύο αποβολές αντιπάλων για αντιαθλητικό παιχνίδι. Αν προσθέσουμε και το ανύπαρκτο οφσάιντ που χρεώθηκε στον Ζαμπά, ενώ βγήκε φάτσα κάρτα με τον αντίπαλο γκολκίπερ και με το σκορ στο 0-0, συμπληρώνεται το παζλ της αστειότητας όσων βλέπουν φαντάσματα.


Υ.Γ2: Μεγάλη «προσπάθεια» κατέβαλλε ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον δεύτερο της βαθμολογίας Ολυμπιακό, παρότι τυχαία αγωνίστηκε χωρίς του βασικό του χαφ (Ινγκλέσιας), χωρίς τον καλύτερο ακραίο του (Καλτσάς) και αφήνοντας στον πάγκο ως και το 0-2 τον βασικό του φορ (Μανιάς), ξεκινώντας στην θέση του ένα παιδί που δεν έχει σκοράρει εδώ και δύο χρόνια. Παρόμοια προσπάθεια είχε καταβάλλει και ο ΠΑΣ Γιάννινα αγωνιζόμενος κόντρα στην ομάδα του Πειραιά, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχε αποκτήσει δανεικό παίκτη από τους Πειραιώτες. Συμπτώσεις, συμπτώσεις, συμπτώσεις..


Υ.Γ4: Τρομερό το γκολ του Μάνταλου στη Νέα Σμύρνη. Εκπληκτική μανσέτα-στρώσιμο με το δεξί χέρι και φοβερό πλασέ. Να τα αναγνωρίζουμε και αυτά.

Υ.Γ5: Ωωωωωω..Φέρτε το γιατρό.. Πρωτάθλημα και κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό!

Υ.Γ5: Ωωωωωω..Φέρτε το γιατρό.. Πρωτάθλημα και κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό!

Διαβάστε ακόμη...