Τα μυστικά της επιτυχίας...

Η αλήθεια είναι πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο πολλές παράμετροι αποτελούν κλειδιά για την λειτουργία και την απόδοση μιας ομάδας. Και ο φετινός ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει δώσει βάση σε πολλές εξ αυτών.
Τα μυστικά της επιτυχίας...

Πρώτο και σημαντικότερο είναι φυσικά η ποιότητα του roster. Ο ΠΑΟΚ πέρασε χθες σαν σίφουνας από την Λειβαδιά (παρά το φτωχό και πλασματικό 1-2) αξιοποιώντας την ποιότητα δύο παικτών που, κατά την άποψη μου, είναι οι καλύτεροι που έχουν φορέσει την φανέλα του Δικεφάλου στις θέσεις τις οποίες αγωνίζονται. Και αν φυσικά για τον "killer" Prijovic των πενήντα τριών γκολ σε ογδόντα πέντε εμφανίσεις τα λόγια είναι απλά περιττά, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον μαέστρο Diego Biseswar. Ο Ολλανδός στην Λειβαδιά ήταν και πάλι απολαυστικός αγωνιζόμενος για πρώτη φορά φέτος στην φυσική του θέση ως δεκάρι και προσφέροντας μοίρασμα παιχνιδιού, ηρεμία στην ανάπτυχξη, τελικές προσπάθειες και φυσικά γκολ.

Δεύτερος και εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι η νοοτροπία και το μέταλλο του πρωταθλητή. Ο ΠΑΟΚ, προερχόμενος από έναν Ευρωπαϊκό αποκλεισμό που αποτελεί δυστυχώς κηλίδα στην ιστορία του, βρήκε τις δυνάμεις, το σθένος και την ψυχραιμία να βγάλει μια εντυπωσιακή αντίδραση και να συνεχίσει απερίσπαστος προς την κατάκτηση του μεγάλου στόχου που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από τριάντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Ιδιαίτερη μνεία και αναφορά πρέπει να γίνει και στον λαό της ομάδας που κατέκλεισε την κερκίδα στο γήπεδο της Λειβαδιάς και με την άψογη συμπεριφορά του δίδαξε ΠΑΟΚ σε μια ακόμη πόλη. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Ο κίνδυνος της προβοκάτσιας είναι υπαρκτός και όσο οι αντίπαλοι βλέπουν πως δεν μπορούν αγωνιστικά να χτυπήσουν τον ΠΑΟΚ (όπως δεν μπορούσαν και πέρυσι), τόσο είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να καταφύγουν σε άλλες μεθόδους. Ο κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος και να αποτελέσει ασπίδα για τον σύλλογο όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Ποιότητα, νοοτροπία και ενότητα λοιπόν. Όσο υπάρχουν αυτά, η επιτυχία είναι δεδομένη.

Υ.Γ: Πάλι καλά που σημάδεψε το δοκάρι στο πρωτο  λεπτό ο Μπίσεσβαρ και έφυγε ο ΠΑΟΚ από την τελευταία θέση της στατιστικής σε αυτόν τον τομέα. Επόμενο βήμα προπαγάνδας είναι να αρχίσετε να μετράτε τα πλάγια άουτ...

Υ.Γ1: Ωωωωω φέρτε τον γιατρό.. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ!

Διαβάστε ακόμη...