Διαιτησία, VAR, προπαγάνδα και...Νοοτροπία!

Τελείωσε λοιπόν και η δωδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή με τα συμπεράσματα να είναι πολλά και τα ερωτήματα...ακόμη περισσότερα!
Διαιτησία, VAR, προπαγάνδα και...Νοοτροπία!

Ξεκινάμε λοιπόν από τα εύκολα και τα χιλιοειπωμένα. Για άλλη μια αγωνιστική, όλος ο φίλαθλος κόσμος της Ελλάδας έγινε μάρτυρας της ανικανότητας της Ελληνικής διαιτησίας. Από πού να ξεκινήσει κανείς; Ξεκινώντας από το Σάββατο και το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό όπου δόθηκαν δύο ανύπαρκτα έως αστεία πέναλτι, πηγαίνουμε στο Καραϊσκάκη όπου ο μόνιμα ευνοημένος σημείωσε ακόμη ένα γκολ οφσάιντ και ο αντίπαλος του έμεινε με δέκα παίκτες με μια αποβολή τουλάχιστον αστεία, με ενδιάμεση στάση στην Λαμία, όπου είδαμε ένα διαιτητικό αίσχος άνευ προηγουμένου!

Η παράσταση λοιπόν στην Λαμία ξεκινάει με την φάση του Βιερίνια που προφανώς και είναι πέναλτι. Από εκεί και πέρα παρακολουθήσαμε έναν διαιτητή ο οποίος κατάφερε να μην δώσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, να φορτώσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ με κίτρινες κάρτες άνευ λόγου, σφυρίζοντας φάουλ σε κάθε.. κατάδυση παίκτη της Λαμίας, να δώσει μια αποβολή στον Κάνιας χωρίς να υπάρχει ούτε φάουλ, και τέλος να χαρίσει την καταφανέστατη κόκκινη στον Μπαράλες τιμωρώντας μόνο με κίτρινη κάρτα το δολοφονικό μαρκάρισμα του στον Πασχαλάκη!

Τί συμπέρασμα μπορεί να βγει λοιπόν; Σίγουρα όχι το συμπέρασμα του χαλίφη ΠΑΟΚ που μέσω μαεστρικής προπαγάνδας προσπαθεί να περαστεί. Για όσων λοιπόν η μνήμη δεν βοηθάει, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη απαιτήσει να ορίζονται αποκλειστικά ξένοι διαιτητές στα δικά του παιχνίδια και έχει προσφερθεί να εγκατασταθεί το VAR στην Superleague με δικά του έξοδα ώστε να αποφεύγονται τέτοιες διαιτητικές αστοχίες! Αστοχίες βέβαια που θα μπορούσαν ήδη να του έχουν στοιχίσει βαθμολογικά. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος παρά τα εμπόδια που στήθηκαν σε Ηράκλειο (πέναλτι Ζαμπά), Νέα Σμύρνη (ακυρωθέν γκολ Ακπόμ), Περιστέρι (πέναλτι Ελ Καντουρί) και Χαριλάου (ανύπαρκτο πέναλτι στον συμπολίτη) αποτελεί ένα μικρό θαύμα. Για αυτό κύριοι μην κουράζεστε. Ο ΠΑΟΚτσής πάντα θα παραδέχεται τα λάθη που γίνονται υπέρ του και έχει την απάντηση του: Εγκατάσταση VAR και ξένοι διαιτητές με τους οποίους όχι απλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει στραβοπατήσει, αλλά δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ! Εάν θέλετε, μπορείτε να το προχωρήσετε. Εάν δεν θέλετε, δεν αποτελεί η ανικανότητα των Ελλήνων διαιτητών ευθύνη του ΠΑΟΚ.

Για το τέλος άφησα επί σκοπού το αγωνιστικό κομμάτι. Παρά την διαιτητική παράσταση, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η πολύ κακή εμφάνιση και η νοοτροπία που δείχνει ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ. Μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπαίνει σε αυτά τα παιχνίδια και να εδραιώνει την κυριαρχία του και την ανωτερότητα του από το πρώτο λεπτό μην αφήνοντας περιθώριο στον αντίπαλο όχι απλά να διεκδικήσει αποτέλεσμα, αλλά ούτε καν να σκεφτεί πως μπορεί να σταθεί όρθιος. Η ομάδα οφείλει να βγει από το τέλμα και να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση της. Η φανέλα δεν κερδίζει παιχνίδια. Τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα από την αγωνιστική απόδοση. Και εκεί υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

Διαβάστε ακόμη...