Περί ...Υπερβολών!

Ήταν αναμφίβολα ένα δύσκολο ποδοσφαιρικό βράδυ το χθεσινό για τον ΠΑΟΚ στον Λονδίνο.. Αποτελεί όμως κριτήριο για να ασκείται τόσο μεγάλη κριτική για το σύνολο του Λουτσέσκου;
Περί ...Υπερβολών!

Ας ξεκινήσουμε με τα δεδομένα λοιπόν: Ο ΠΑΟΚ χθες αγωνιζόταν κόντρα στην Τσέλσι του Μαουρίσιο Σάρι που αποτελεί ένα μεγαθήριο του Ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Μια ομάδα που μετράει μόλις μια ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ, που έχει κάνει το απόλυτο στον όμιλο που συμμετέχει και ο ΠΑΟΚ και που ξεκάθαρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο) φαβορί, για την κατάκτηση του Europa League.

Το έργο του Δικεφάλου ήταν λοιπόν εξ αρχής..Mission Impossible. Ναι, η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν μας έχει συνηθίσει στις Ευρωπαϊκές τεσσάρες. Ναι, η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και έχει επικρατήσει εκτός έδρας κόντρα σε ομάδες μεγάλου βεληνεκούς. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τις μεγάλες νίκες κόντρα στην Τότεναμ, κόντρα στην Φιορεντίνα και κόντρα στην Ντόρτμουντ; Ωστόσο, δεν πρέπει να αφήνουμε τις νίκες αυτές να θολώνουν την κρίση μας και να θεωρούμε πως τέτοια αποτελέσματα αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Εχθές λοιπόν, κόντρα σε μια ομάδα με υπερπολλαπλάσιο μπάτζετ αποτελούμενη από παίκτες που κοστολογούνται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έκαστος, σε ένα ματς που στράβωσε από το έκτο λεπτό με την αποβολή του Χατσερίντι, δεν μπορώ να καταλάβω ποιες προσδοκίες μπορούσαν να υπάρχουν. Αν στην αρχή του αγώνα, το ζητούμενο ήταν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, τότε μετά την αποβολή πραγματικά δεν γνωρίζω τι θα μπορούσε να συμβεί χθες για να πάρει ο ΠΑΟΚ αποτέλεσμα μέσα στο Λονδίνο.

Αλήθεια, πόσες ομάδες παγκοσμίως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν θετικό αποτέλεσμα στο Stamford Bridge με αριθμητικό μειονέκτημα; Ίσως η Μπαρτσελόνα του Μέσσι; Η Μάνστεστερ Σίτι του Γκουαρντιόλα; Η Γιουβέντους του Ρονάλντο; Ας μην γελιόμαστε λοιπόν. Το χθεσινό ματς δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για κανένα λόγο. Επομένως, οποιοσδήποτε ποδοσφαιρικός «αφορισμός» με βάση το χθεσινό παιχνίδι στερείται λογικής και επιχειρημάτων.

Συμπερασματικά λοιπόν, ενώ αναμφίβολα ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο ,με τα παιχνίδια κόντρα στην Βίντι να αποτελούν την μεγαλύτερη πληγή στον ΠΑΟΚτσήδικο εγωισμό, το χθεσινό ματς πρέπει απλά να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να μην αποτελεί αφορμή για σκληρή και άνευ λογικής κριτική.

Υ.Γ: Μπράβο στον λαό που δεν σταμάτησε λεπτό να ενισχύει την ομάδα.

Υ.Γ2: Διπλό μες τη Λαμία, ΠΑΟΚ λε ολέ.

Διαβάστε ακόμη...