Καζαμίας 2018 (β' μέρος)

Ο γνωστός και καταξιωμένος μάγος Abdel Razek Fatlala, μετά τις προβλέψεις του για το α' εξάμηνο του 2018, συνεχίζει και μας δίνει σύντομες αλλά περιεκτικές πληροφορίες για το ... μέλλον του ΠΑΟΚ!
Καζαμίας 2018 (β' μέρος)

Ιούλιος

Μεταγραφές δεν γίνονται καθώς όλοι περιμένουν να αποφασιστεί το πότε θα ξεκινήσει το νέο reality και στο όλο κλίμα αμφισβήτησης έρχεται η κλήρωση που μας φέρνει αντιμέτωπους με την Μπνέι Γεχούντα από το Ισραήλ για τον πρώτο από τους δυο προκριματικούς γύρους που θα πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ ώστε να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του. Οι φωνές αμφισβήτησης δεν σταματούν παρά την εκτός έδρας νίκη με 0-4 (δεν περνάς τα Τέμπη για να πας στο Ισραήλ!) και ο Ιβάν αποφασίζει να παγώσει μέχρι νεοτέρας το τηλεοπτικό reality και να αναλάβει αυτός τις μεταγραφές που θα μας οδηγήσουν στα αστέρια. Χτυπάει αρχικά τον Ρούνεϊ για να κάνει δίδυμο με τον Μπερμπάτοφ αλλά ο Άγγλος δεν δέχεται οπότε αναγκάζεται και ρωτάει τον Ερίκ Καντονά αν θα θέλει να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Η άρνηση του Γάλλου είναι μαχαίρι στην καρδιά του Πόντιου ο οποίος δηλώνει ότι δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο με πρώην παίχτες της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και αφήνει τη διαχείριση στους Μίχελ και Γιώργο Σαββίδη. Ουσιαστικά τίποτα δεν αλλάζει και τέλη Ιουλίου, μια μέρα πριν τη ρεβάνς της Τούμπας με την ομάδα από το Τελ Αβίβ ανακοινώνεται η απόκτηση του Αργεντίνου βιρτουόζου Φράνκο Σολδάνο για την επίθεση. Επίσης όμως φεύγει ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς αφού βγήκε πρώτος σκόρερ της Σερβίας στο Μουντιάλ με 4 γκολ. Κατεύθυνση η Πρεμιερ Λιγκ και η Νιουκάστλ. Την αντίθετη διαδρομή ακολουθεί ο Βέλλιος και έτσι σε μια ημέρα η ομάδα καλύπτει τη θέση του επιθετικού με τις δυο προσθήκες και την επίθεση πλέον να αποτελείται από τους Σολδάνο, Μπερμπάτοφ, Βέλλιο και Κουλούρη με τον τελευταίο να θεωρείται βασικός και αναντικατάστατος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο ΠΑΟΚ φέρνει 0-0 αλλά προκρίνεται άνετα ενώ γίνεται και η κλήρωση του πρωταθλήματος αλλά με άγνωστη ημερομηνία έναρξης καθώς αναμένεται τον Σεπτέμβριο και η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Τελευταίο εμπόδιο πριν τους ομίλους, ο Άγιαξ. Κλασσικά πράγματα.

Ο Ιβάν στο μεσοδιάστημα ανακοινώνει επενδύσεις ύψους 1 εκ. για το σκακιστικό τμήμα του συλλόγου με τον Μπάνε να βγαίνει έξω από το παλατάκι και να τραβάει και τα τελευταία μαλλιά που του έχουν απομείνει..

Αύγουστος.

Το πρώτο ματς με τους Ολλανδούς μέσα στο Καυτανζόγλειο γίνεται χωρίς την παρουσία φιλάθλων, αφού μετά την απεριόριστη πρόσβαση των ΠΑΟΚτσήδων στα νέα τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ, γίνεται ένα κοινό μέτωπο έξω από το γήπεδο που απαιτεί την δυνατότητα η καπνοβιομηχανία με έδρα τη Θράκη, να μπορεί να εξάγει το νέο της προϊόν και στο εξωτερικό με το σλόγκαν "Θα βλέπεις έναν αετό με 8 κεφάλια". Μπροστά στα άδεια καρεκλάκια του γηπέδου, ο ΠΑΟΚ επικρατεί με 1-0 με ψαλιδάκι του Κουλούρη από το ύψος του πέναλτι και οι οπαδοί της ομάδας ετοιμάζουν βαλίτσες (κυριολεκτικά) για Άμστερνταμ όπου αναμένεται να επισημοποιηθεί και η συμφωνία της ΣΕΚΑΠ με κεντρικά coffee shop της πόλης.

Ο ΠΑΟΚ με το 0-0 σε ένα ματς που ... δεν βλεπόταν (λόγω της ομίχλης από τα ντουμάνια) περνάει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ με τον Ιβάν να υπόσχεται σημαντικές προσθήκες. Την επόμενη μάλιστα μέρα βγαίνει ο τακης τσουκαλάς και ανακοινώνει ότι επόμενη μεταγραφή του ΠΑΟΚ θα είναι ο Σταφυλίδης. Έτσι μαζί με τον Βραζιλιάνο Λεονάρντο (που δημοσιεύματα εικάζουν ότι είναι ανιψιός του Μάτος από τις φαβέλες) συνθέτουν το καλύτερα δίδυμο αριστερών μπακ στην Ελλάδα. Επίσης επιστρέφει ο Κούλης ο Παπαδόπουλος με μηδενικό συμβόλαιο γιατί στράβωσε που ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα πριν έρθει αυτός και τώρα θέλει να σηκώσει το Τσ.Λ.

Έχουμε όμως και αποχωρήσεις, με τον Μπίσεσβαρ να αποχαιρετάει την ομάδα με προορισμό την Νότια Αφρική και στόχο να αγωνιστεί κάποια στιγμή στους Bafana bafana, δηλαδή την εθνική ομάδα της χώρας. Επίσης υποψήφιος για αποχώρηση ο Ρέι γιατί επιστρέφει ο Γλύκος και δεν γίνεται να έχουμε τόσους τερματοφύλακες. Μεγαλύτερος πλειοδότης η Λας Πάλμας όπου μας δίνει και σαν αντάλλαγμα τον Αραούχο και τρία μπουκάλια Johny μαύρο για την πρώτη εβδομάδα προσαρμογής, αλλά επειδή είμαστε κλεισμένοι στα φορ, απορρίπτουμε την προσφορά και τελικά φεύγει ο Πασχαλάκης ελεύθερος στα Γιάννενα άσχετα αν τον ήθελε και η Μίλαν ως αντικαταστάτη του Ντοναρούμα (του γηραιότερου αδερφού, όχι του νεαρού).

Άλλες μεταγραφικές κινήσεις δεν γίνονται καθώς εν τέλει η διοίκηση αποφασίζει να ξεκινήσει το reality που είχε στα σκαριά, αφού πλέον και ο διάσημος tattoo artist και ΠΑΟΚτσής Γιώργος Μαυρίδης επιστρέφει από το nomads 2 όπου και μάζεψε όσα χρειαζόταν για να τα δωρίσει στα παιδιά που πάσχουν από αμπαλίαση, κυρίως γόνοι γάβρων. Συμπαρουσιαστής προτείνεται ο VAGGT του paokmania, όταν γυρίσει με το καλό από τον Αρκτικό κύκλο όπου έχει πάει να βγει μια φωτογραφία με τη σημαία του ΠΑΟΚ κάτω από το το Βόρειο Σέλας και να γυρίσει. Υπάρχει βέβαια ένα "αγκάθι" γιατί το γεγονός ότι η σημαία θα είναι ΚΑΤΩ και όχι ΠΑΝΩ, από το Βόρειο Σέλας δημιουργεί -δικαιολογημένες- αντιδράσεις σε οπαδούς. Ποιος είναι αυτός ο Βόρειος Σέλας που θα μπει και πάνω από το πανί ορέ! Στο Βορρά ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ και γενικότερα μια αναταραχή επικρατεί που απειλεί να τινάξει (για ακόμα μια φορά) το reality στον αέρα.

Ο Ιβάν για πολλοστή φορά δίνει τη λύση και στέλνει sms στον Πόντιο κοσμοναύτη, Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο, που του είχε φορτώσει τη σημαία του ΠΑΟΚ για να την κάνει γύρα στο διάστημα, να πάει με το σκάφος ΠΑΝΩ από το Σέλας και να απλώσει το πανί αλλιώς θα έχει μανούρες κατά την επιστροφή. Αυτό εν τέλει συμβαίνει και έτσι η πρώτη φωτογραφία με πανιά του ΠΑΟΚ, κάτω αλλά και πάνω από το Βόρειο Σέλας, είναι γεγονός. Στα τέλη του μήνα γίνεται και η κλήρωση που φέρνει τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τις Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ και Φενέρμπαχτσε στους ομίλους με την πρόκριση να φαίνεται πιθανή αφού 2 στους 3 είναι πελατάκια.

Σεπτέμβριος.

Και ενώ τα σχολεία ανοίγουν, η δίκη για την εγκληματική δεν συνεχίζεται καθώς και οι τρεις δικαστές μαζί με τις οικογένειες τους έχουν εξαφανιστεί στο μεσοδιάστημα χωρίς κανείς να ξέρει που είναι. Η δίκη παίρνει αναβολή για το 2019 (και τον επόμενο καζαμία...)

Ξεκινάει όμως το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει πρώτη αγωνιστική την Ξάνθη εκτός έδρας και τους οπαδούς να έχουν με το καλημέρα μια ευκαιρία για ντου. Η χρονιά οπότε ξεκινάει με το δεξί και ο ΠΑΟΚ επικρατεί με 0-2 έχοντας στο πλάι του 7.000 οπαδούς του που μπήκαν μετά το 15ο λεπτό όμως.

Σημαντικότερο γεγονός του μήνα όμως, το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λίγκ. Σε ένα κατάμεστο, αλλά εμφανώς προβληματισμένο Καυταντζόγλειο, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν ξέρουν πιο σύνθημα να πουν, αφού δεν είναι στην Τούμπα για να τεντώνει ωραία το σεντόνι... Όλα όμως αυτά ξεχνιούνται γρήγορα, όταν ο Λιόνελ Μέσι κάνει την εμφάνιση του για το ζέσταμα. Η κερκίδα κοχλάζει και για περίπου 2 ώρες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κάνουν τις γριές από τα γύρω μπαλκόνια να βγάζουν φωτογραφίες της κερκίδας.

Τελικό σκορ 0-0 σε ένα παιχνίδι με μπόλικο αίμα και ελάχιστες φάσεις αλλά και τον Αργεντίνο ηγέτη της Μπάρτσα να δηλώνει ότι δεν έχει ξαναπαίξει σε τέτοιο γήπεδο την ώρα που ο Ιβάν μετράει τι έχει απομείνει... στον κουμπαρά μπας και κάνει το κόλπο γκρόσο το χειμώνα.

Επόμενο το εκτός έδρας στην Άρσεναλ όπου γίνεται απόβαση με 6.000 ΠΑΟΚια να κατακλύζουν το εξοχικό Λονδίνο και να φέρνουν το διπλό με σκόρερ τον Κουλούρη στο 82ο λεπτό που όταν σηκώνει τη μπλούζα από κάτω έχει φωτογραφία του Ζήση Βρύζα.

Στο πρωτάθλημα συνεχίζουμε με νίκες όταν δεν έχουμε μεσοβδόμαδα και ισοπαλίες όταν έχουμε. Επίσης στο μπάσκετ αποκτούμε δανεικό απο τον βάζελο τον Χαραλαμπόπουλο σε μια προσπάθεια Ελληνοποίησης του ρόστερ.

Στα τέλη του μήνα έρχεται και η ανακοίνωση από την διοίκηση της ΠΑΕ ότι το reality του καναλιού Ε με τίτλο "pEs ta" αναβάλλεται μέχρι τον Δεκέμβριο, γιατί οι μεταγραφές έγιναν, δεν υπάρχει νόημα και "πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα ως έχει για να βρει την ησυχία της". Για επικοινωνιακά τερτίπια κάνουν λόγο οι ρεπόρτερ της πόλης που γύρισαν από τις θερινές διακοπές τους και περίμεναν να συμμετάσχουν στο reality. Τα πυρά στρέφονται προς τον Λούμπος Μίχελ που δεν μπορεί να στήσει ούτε ένα τηλεπαιχνίδι.

Οκτώβριος.

Ενώ όλοι αναμένουν τα διπλά ματς με τους Τούρκους από τους κήπους του Φάρου, ένα ντου των οπαδών μας στον εντός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα και ενώ το σκορ ήταν στο 3-0, φέρνει τιμωρία για τον Δικέφαλο. Παρά τον σκληρό αγώνα των νομικών της ομάδας, η τιμωρία είναι εξοντωτική με την Τούμπα να κλείνει για 365 ημέρες. Βέβαια ο ΠΑΟΚ δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, καθώς παίζει πια στο Καυταντζόγλειο και σε ερώτηση για το σκεπτικό της απόφασης το προεδρείο αποφαίνεται ότι η Τούμπα τιμωρείται από συνήθεια και δεν υπάρχει κάτι το περίεργο στην απόφαση τους.

Η διοίκηση μετά από αίτημα της ΟΥΕΦΑ που δέχτηκε αίτημα της Φενέρμπαχτσε συναινεί στο να μην πάρουμε εισιτήρια για οργανωμένες μετακινήσεις γιατί έφαγαν πολύ πέτρα την προηγούμενη φορά μέσα στην Πόλη και στέλνουμε μόνο τον Μουσλίμοβιτς με το τύμπανο. Ο Βόσνιος με περίσσιο τσαμπουκά, κερδίζει τη μάχη της κερκίδας την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ αλώνει για ακόμα μια φορά την έδρα της ... Χαλκηδόνας της Κωνσταντινούπολης και είναι πρώτος στον όμιλο παρέα με τους Ισπανούς, με 7 βαθμούς.

Στην Τούμπα οι Τούρκοι έρχονται με τα δεύτερα γιατί ξέρουν ότι δεν έχουν ελπίδα και απλά ταξιδεύουν για την εμπειρία, ο ΠΑΟΚ τους λυπάται και κερδίζει μόνο με 3-0 ενώ στην φυσούνα τους κερνάμε φρέσκο μπακλαβά με σάν φιστικ μάλιστα από πάνω.

Και ενώ όλα δείχνουν ιδανικά, μια νέα τρομοκρατική ενέργεια εναντίων του Βασίλη Γραμμένου οδηγεί στη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ βγάζει στο site της ομοσπονδίας τη ρουκέτα που παράδωσαν στο γραφείο του, με το όνομα του γραμμένο πάνω. Μάλιστα πάνω είχε κολλημένο ένα σημείωμα που έγραφε "Φύγε από την ΕΠΟ. Άνοιξε φούρνο".

Στο μπάσκετ η χρονιά ξεκινάει με 5 ήττες, στο Χάντμπολ με 5 νίκες και στο Βόλλεϋ με αλλαγή προπονητή καθώς φεύγει ο Ρίτσι για να έρθει ο Βουλγαρος Νικολάι Ζελιάσκοφ.

Νοέμβριος

Μια είδηση σοκ ταράζει την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ καθώς ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ δηλώνει πως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καθώς θέλει να γυρίσει τον κόσμο με την Escalade του και ένα βιολί. Ο Ιβάν ξανακάνει κρούση στο Ρούνεϊ ως αντικαταστάτη του Βούλγαρου επιθετικού το χειμώνα, αλλά ο Άγγλος αρνείται ξανά ενώ ο Καντονά έχει πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στην 8η σεζόν του Game of Thrones και δηλώνει αδυναμία.

Εκεί που όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα μείνει με ένα επιθετικό λιγότερο μετά το χειμώνα, έρχεται η μάνα του Κλάους που δηλώνει ότι βαρέθηκε που είναι ο γιος της στα ξένα, ότι έχει ρέψει γιατί εκεί δεν τον ταΐζουν καλά και ότι να γυρίσει πίσω να φάει κάτι της προκοπής. Όπερ και εγένετο και στις 19 του Νοέμβρη ο Κλάους δηλώνει ότι τα έχει βρει σε όλα με την ομάδα, ότι το χειμώνα επιστρέφει και ότι θα φορέσει πάλι το 33. Τα μαγαζιά πέριξ του λιμανιού ανακοινώνουν την ημέρα αυτή ως επίσημη τους αργία.

Ο ΠΑΟΚ στο μεσοδιάστημα έχει κατορθώσει να κερδίσει την Άρσεναλ στην Τούμπα και να απομένει ο αγώνας στο Κάμπ Νόου που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου. Το γεγονός ότι ο Μέσι δηλώνει αδυναμία να αγωνιστεί λόγω ιλαράς του γιοι του, αναζωπυρώνει τα σενάρια που ήθελαν τον Ιβάν Σαββίδη να κινείται για την απόκτηση του. Οι αντιδράσεις όμως των ΜΜΕ, που μιλούν για ένα (κοντό) επιθετικό που στα 31 του έχει χάσει την έκρηξη του παρελθόντος και δεν κάνει τη διαφορά όπως παλιά, προβληματίζουν τον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ χάνει με 1-0 και κατατάσσεται 2ος στην βαθμολογία του ομίλου, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να ζητούν το κεφάλι του Λουτσέσκου επί πινάκι, για την (νέα) αυτή Ευρωπαϊκή του αποτυχία, σε ένα όμιλο μάλιστα γεμάτο ... πελατάκια. Ο Ιβάν θυμίζει το ότι ο Λουτσέσκου πήδηξε από τον Λευκό Πύργο στον Θερμαϊκό και έζησε οπότε δεν μπορεί να τον διώξει έτσι απλά. Αλλά, δηλώνει ότι αρχές του Δεκέμβρη θα ξεκινήσει το reality (που το περιμένουμε πιο πολύ και από όσο περιμέναμε την επιστροφή Αντελίνιο Βιεϊρίνια).

Δεκέμβρης

1η του μήνα, το τηλεοπτικό reality "pEs ta" του καναλιού του Ιβάν, E, είναι γεγονός. Κεντρικός παρουσιαστής ο Μαυρίδης και ο VAGGT θα συνδέεται μέσω skype κατά την επιστροφή από το ταξίδι του στον Αρκτικό κύκλο. 22 επίλεκτοι ΠΑΟΚτσήδες, 11 της κερκίδας και 11 του διαδικτύου, θα είναι αντιμέτωποι όλοι προς όλους, σε έναν αγώνα επιβίωσης από παρέλαση σε παρέλαση.

Πρώτο τους task είναι η προετοιμασία των χειμερινών μεταγραφών αλλά και η ανεύρεση εναλλακτικών για τη θέση του Προπονητή, του τεχνικού διευθυντή, του υπεύθυνου επικοινωνίας, του οικονομικού διευθυντή, του σεφ στις σουίτες και του φροντιστή του γκαζόν. Από τα πρώτα επεισόδια τα μηχανάκια της AGB αλλά και των γάβρων από το μενίδι, τρελαίνονται και τα παρατάνε ενώ την ίδια ώρα η κλήρωση μας φέρνει αντιμέτωπους στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ Σίτυ και τον Γουαρδιόλα να δηλώνει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά καθώς μετά το Λονδίνο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αναμένουν να κάνουν και το Μάντσεστερ εξοχικό.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στα μέσα του Δεκέμβρη αλλά για μόνο μια αγωνιστική καθώς διακόπτεται για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Στο μπάσκετ συνεχίζουμε σταθερά 4οι και σε Χάντμπολ και Βόλλεϋ 2οι διατηρώντας την ίδια στρατηγική όπως κάθε χρόνο.

Τα πράγματα μετά την έναρξη του reality πλέον είναι πολύ πιο ήρεμα καθώς τα ΜΜΕ επικεντρώνονται στο να κράζουν τις επιλογές των wanabbe προπονητών/διευθυντών/(κτλ κτλ) και έτσι η ομάδα απρόσκοπτα συνεχίζει την πορεία της για το 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Ο καζαμίας του paokmania εδώ τελειώνει με την πρόβλεψη των γεγονότων του 2018 και εύχεται καλή χρονιά, υγεία και υπερκούπωση στους ΠΑΟΚτσήδες απανταχού της γης.

Διαβάστε ακόμη...