Το σύστημα...

Όχι. Το παρακάτω κείμενο δεν περιλαμβάνει τακτικές αναλύσεις, ποδοσφαιρικές κατευθύνσεις ή αλλού είδους αθλητική αναφορά. Παρά αναρωτιέται περί κατανόησης του... συστήματος.
Το σύστημα...

Καλοκαίρι είναι, μεταγραφές αναμένουμε, η χαρά της περιόδου άλλωστε αυτή είναι. Να ξεφεύγουμε λίγο από την καθημερινότητα, να...χαλαρώνουμε, να απολαμβάνουμε τις στιγμές. Και η μεταγραφική περίοδος αυτό είναι: στιγμές και... κέρδη (για μερικούς)..

Όμως, την δεδομένη χρονική στιγμή και όταν δεν έχεις καταλάβει καν, ότι η λέξη προετοιμασία περιλαμβάνει ποικίλα στάδια όπως η έρευνα, η εκμάθηση, η εκγύμναση, η κατανόηση των ελλείψεων αλλά και γνώση των πλεονεκτημάτων σου, συνεχίζεις να ασχολείσαι με το..σύστημα που απλόχερα σου προσφέρουν καθημερινά μέσα από τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας.

Την ίδια ώρα, ένα..άλλο σύστημα κάνει ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ και ΗΔΗ έχει διασφαλίσει ότι ξεκινάει με πλεονέκτημα την επόμενη σεζόν:

Οι “big-4” (αυτή η πιασάρικη... ατάκα που προσπαθούν να περάσουν ώστε να μας κατεβάσουν στο ίδιο επίπεδο με αυτούς) καλούνται να δώσουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών :

ΠΑΟΚ (για τα επεισόδια στο Βόλο) 7 αγωνιστικές
γάβρος 2 αγωνιστικές (βιαιοπραγίες -άνευ κάμερας- εναντίων παιχτών,διαιτητών,παρατηρητών κτλ)
αεκ (για τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ επεισόδια στο Βόλο) 3 αγωνιστικές
βαζελος (για γκρίζα διαφήμιση αλκοολούχου προϊόντος) 1 αγωνιστική απομένει να εκτίσει από τις συνολικά 3 που επιβλήθηκαν.

ΣΥΝΟΛΑ: 7 κεκλεισμένων ο ΠΑΟΚ-6 οι...λοιποί του ... Big-4 (μη χ@σω)

Το σύστημα...λοιπόν. Αυτό που με τη συμμετοχή διαφόρων δικαστικών και λοιπών εξουσιών, ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ χλευάζοντας την έννοια του κράτους δικαίου καθημερινά και σε κοινή θέα.

Το σύστημα.. που σε έχει πείσει ότι οι παίχτες που έφερε είναι ανώτεροι από τον ΜΑΚ και τον ΡΕΫ, ακόμα δε και από αυτόν τον...πολυτραυματία Γάλλο αριστερό μπακ, που χθες έστω και σε φιλικό αγώνα... την έβγαλε τη μία ασίστ που σε έλεγαν ότι έχει βγάλει στη..ζωή του. Έτσι για να σε πικάρουν. Ενώ κάτι Ισλανδοί... εξτρέμ και Βραζιλιάνοι πιο αμφιβόλου ποιότητας και από τον Ζάιρο (;) είναι... λαυράκια και σχεδόν δεδομένα θα κάνουν τη διαφορά..

Το σύστημα, που σε βάζει με το γνωστό του, προπαγανδιστικό τρόπο να διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου, βυθιζόμενος σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, άψογα εκφρασμένο ειδικά τον τελευταίο μήνα, και ακόμα πιο.. ειδικά στο νέο του όπλο: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. #44f'ckin2 #Klaous #Kanekaiesimiametagrafi_mporis

Το σύστημα που μετά από 2 μήνες τιμώρησε με την ...εξοντωτική τιμωρία το volley του γάβρου για την δολοφονική επίθεση εναντίων παιχτών, προπονητών και διαιτητών του 5ου τελικού στον Ρέντη. 2 αγωνιστικές και το πρωτοφανές πρόστιμο των... 4000 ευρώ.

Που έχει καταφέρει να φέρει σε αδράνεια υποθέσεις όπως το koriopolis, την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο, τη διακίνηση τόνων ηρωίνης μέσα από...γνωστά λιμάνια της χώρας...

Που πλέον εκφράζεται χωρίς αιδώ ΚΑΙ πολιτικά. Χωρίς προκάλυμμα, χωρίς ούτε καν να νοιάζεται για... την δημόσια εικόνα που εκπέμπουν τέτοιες ενέργειες,.

Που θυμίζει άνθρωπο που πάει τη...δίαιτα από Δευτέρα σε Δευτέρα, καθυστερώντας με παρόμοιο τρόπο τις εκλογές στην ΕΠΟ αλλά και ακόμα δε περισσότερο, εισάγοντας -εκμεταλλευόμενο την καθυστέρηση που αυτό δημιουργεί- όρους και κανόνες που θα διασφαλίσουν την ύπαρξη του, σε ΕΠΟ, ΚΕΔ αλλά και Δικαστικούς φορείς!

Ένα σύστημα με βαθιές ρίζες, μαθημένο να το παίζουν...στα δάχτυλα αυτοί που...πρέπει. Που ξέρει πώς όχι απλά να διευκολύνει το μονοπάτι των γνωστών χειραγωγητών του αλλά και να δυσχεραίνει αυτό των αντιπάλων του. Επίσης δε, χρόνια τώρα κατεστημένο, έχει εισχωρήσει χωρίς από μέρους μας αντίδραση και έχει κατορθώσει να το θεωρούμε ως ένα εκ των μέσων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης μας!

Και σε κάνει, ότι θέλει! Φυσικά και εσύ δεν έχεις τα αναγκαία...στηρίγματα. Τις κατευθύνσεις, έστω επικοινωνιακές, από την ΠΑΕ σου. Που ακόμα και τις...κατακτήσεις τους ΔΕΝ τις επικοινωνούν ορθά. Τα τηλεοπτικά, τον έλεγχο ντόπινγκ σε όλους τους αγώνες (από φέτος!), την προετοιμασία και το σταθερό βήμα νίκης όποτε γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ, την σταδιακή αναβάθμιση του αγωνιστικού τμήματος με επιστημονικό προσωπικό, με διευθυντές ακαδημιών υψηλοτάτου επιπέδου, με τουλάχιστον προσπάθεια διατήρησης κορμού και συνοχής στην Α ομάδα, με στοχευμένες πλέον κινήσεις μεταγραφικά -άσχετα από την περίοδο απόκτησης-.

Έτσι εσύ, σαν..σωστός ΠΑΟΚτσής που κάτι θέλεις να...ασχοληθείς, βρίσκεις πατήματα στο δικό σου..σύστημα και την ίδια ώρα το παλιό, καλό “σύστημα” συνεχίζει να κάνει τα..δικά του. Έχεις ρίξει όλη την πίεση στην ομάδα την ώρα που με τέχνη διαμορφώνουν το πεδίο δράσης τους και για την επόμενη σεζόν, πενταετία, δεκαετία. Και νομίζεις ότι έτσι, ακόμα και αν γίνουν οι 2-3 κινήσεις που δείχνει ότι έχει ανάγκη η ομάδα (αλλά και οι αρμόδιοι λένε ότι ΝΑΙ, θα τις κάνουν!), ότι θα καταφέρεις κάτι. Ότι δεν θα επανέρθεις ξανά σε εσωστρέφεια όταν το πρώτο στραβοπάτημα έρθει, κάτι φυσιολογικό στη περίοδο μιας αγωνιστικής χρονιάς. Όταν σε ξανακλέψουν βαθμούς νίκης, όταν σε ξανα-τιμωρήσουν με τον γνωστό, υπερβάλλον ζήλο τους. Εσένα, έναν εκ των...big-4. Που είσαι τόσο καλυμμένος σε όλα τα άλλα, που το μόνο που σε νοιάζει... είναι το αν ο Μπίσεσβαρ θα παίζει 5 ή 10 μέτρα πιο εσωτερικά από την πλάγια γραμμή...

Και όμως... πρέπει να έρθει η ώρα να αναγνωρίσεις για τα καλά τον...εχθρό σου. Και δεν είναι απλά η... αγωνιστική ανάπτυξη της ομάδας. Για την ώρα μάλιστα, αυτή δείχνει σε καλύτερο δρόμο από ότι η αλλαγή του... πραγματικού συστήματος..

 

ΥΓ: Όταν η ομάδα, ολοκληρώσει το ρόστερ της, τότε να μιλήσουμε και ...αθλητικά. Και δεν θεωρώ ότι αυτή η διαδικασία θα αργήσει να τελειώσει. Μέχρι τότε, απλά προετοιμάζεται για την χρονιά και όσο ενδιαφέρουσα είναι μια τέτοια διαδικασία, τόσο ευμετάβλητα είναι τα δεδομένα αυτής, οπότε καλό είναι να μην είμαστε...απόλυτοι στην κρίση μας. Είχα μιλήσει για..συνέπεια και μπορώ να πω ότι μετά από ένα μήνα κρίνω ΠΑΕ και -κυρίως- οπαδούς, να διαγωνίζονται σε θέματα ασυνέπειας. Δυστυχώς για...εμάς, προβλέπω ότι η ΠΑΕ θα είναι εν τέλει πιο συνεπής στις...υποχρεώσεις της..

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...