Καζαμίας 2017 (β' μέρος)

Ο γνωστός και καταξιωμένος μάγος Abdel Razek Fatlala, επανέρχεται στο paokmania και μας δίνει σύντομες πληροφορίες για το μέλλον του ΠΑΟΚ και ειδικότερα για όσα συμβούν στο β' εξάμηνο του 2017!
Καζαμίας 2017 (β' μέρος)

Ιούλιος

Με την επίσημη έναρξη της μεταγραφικής περιόδου παρουσιάζεται ο Ιμπραΐμοβιτς και έπειτα σε ξεχωριστή συνέντευξη τύπου δηλώνει την αποχώρηση του από την ενεργό δράση (για τους λόγους που αναλύσαμε στο πρώτο μέρος του καζαμία), ο Λούκας που σε μια αποστροφή του λόγου του λέει ότι έμαθε πως ο ΠΑΟΚ είναι μάχη και θυσία και θα μπαίνει με το μαχαίρι στα δόντια και ο Μπεργκ, που δεν δήλωσε τίποτα παρά ότι έκανε like σε κάθε δημοσίευση του Γιώργου Σαββίδη στο instagram. Ο Ματέους ακόμα προσπαθεί να μάθει Ελληνικά και προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν. Αλίμονο, ο Κοστακούρτα τελικό έπαιξε στα 40φεύγα. Ο Ίβιτς στην εναρκτήριε ομιλία του προς τους δημοσιογράφους λέει ότι είναι ευχαριστημένος με το ρόστερ, ο Μίχελ ότι δεν θα γίνουν μεταγραφές για να γίνουν μεταγραφές και ο Ιβάν ότι στηρίζει Ίβιτς, "μέχρι θανάτου".

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα και ενώ περιμένουμε αντίπαλο για τα προκριματικά συνηθισμένοι τόσα χρόνια άλλωστε, η ΠΑΕ προχωράει στην απόχτηση 8 παιχτών, όλοι ελεύθεροι από τη Ροστόφ. Μαθαίνουμε ότι τις μεταγραφές τις έκλεισε ο ίδιος ο Ιβάν γιατί στράβωσε που του έπαιξαν πουστι@ με το αεροδρόμιο. Χαρακτηριστικά δήλωσε "Θα γκρεμίσουν οι ΠΑΟΚτσήδες το Μακεδονία και θα το ξαναχτίσω εγώ, $#@$@# το Ροστόφ σας".

Έτσι αποκτάμε ένα ακόμα τέρμα για να κάνει παρέα στους Βελλίδη και Μπρκτς αφού ο Γλύκος θα βγεί μόνο όταν φυσήξει άνεμος πάνω από 8 μποφόρ. Μετά τα βελτιωτικά μάλιστα στη Ν.Μεσημβρία, όπου κόπηκαν οι πολλοί αγέρηδες, ο Παναγιώτης λένε ότι ΔΕΝ έχει φάει γκολ ΟΥΤΕ στην Προπόνηση. Με παρέμβαση του ο προπονητής της Λίμπερετς λέει ότι δεν είναι ο Γλύκος, αλλά το ότι δεν παίζει ο τζαβέλλας.

Επίσης αποκτάμε ξανά δανεικό τον Τιάμ απο τη Γιουβέντους, γιατί "με 5 φορ δεν βγαίνει η χρονιά" αλλά και γιατί ακούει ψαγμένη ραπ μουσική ενώ υπογράφουμε και τρεις κεντρικούς αμυντικούς γιατί ψάχνουμε το νέο Κοντρέρας. Τα ονόματα τους Κοντρέλας, Κορδέλας και Καρτελας με τον Ίβιτς να πιστεύει περισσότερο από όλους στον πρώτο που "θα ταιριάξει με το λαό του ΠΑΟΚ" όπως λέει. Επίσης παίρνουμε με ελεύθερη μεταγραφή τον Γκάρυ Ροντρίγκογλου από τη Γαλατάσαραϊ που δηλώνει ότι δεν θέλει να ζήσει άλλες στιγμές πανικού στην Πόλη, ότι περνούσε μια "εφηβική αλλαγή", ότι μετάνιωσε και κατάλαβε πως η ζωή του ήταν και θα είναι ένα..ασπρόμαυρο ακρωτήρι... οι οπαδοί όμως δε μασάνε και τον υποδέχονται με γιούχα. "Κοντέ προδότη γύρνα πίσω στα κιουνεφέ με παγωτό" ενώ αυτός κάνει ςςςςς στην άδεια όπως μετά διαπιστώνει Τούμπα, καθώς παίζουμε κεκλεισμένων τα φιλικά εξαιτίας της φάσης με τους γάβρους πριν τον τελικό κυπέλλου. Μάλιστα επιμένουν να φορέσει το 14 γιατί μερικές αξίες παραμένουν αναλλοίωτες. Ο Βιεϊρίνια όμως δε θέλει να δώσει το νούμερο του (και τη θέση του δεξιού μπακ) αλλά ο Ιβάν λέει ότι στηρίζει Ιβιτς και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Τέλος, αποκτούμε δυο κεντρικούς μέσους, έναν που παίζει στο 6/8 και ένα στο 8/10. Πανικός στα φόρουμ και τα sites καθώς "πάλι δεν πήραμε 8αρι". Ο Ίβιτς δηλώνει ότι μπορεί να μην γίνουν άλλες μεταγραφές αλλά μπορεί να πάρουμε έναν στο κέντρο. Ο Μίχελ επιβεβαιώνει και ο Σαββίδης δηλώνει στήριξη στον Ίβιτς. Μέχρι το τέλους του μήνα αποκτούμε ένα αριστερό μπακ (Πορτογάλος άγνωστων λοιπών στοιχείων) και ένα δεξί μπακ τον Κιτσίνιο με ατού του τη σέντρα (μακρινός ξάδερφος του Κίτσιου από τη Βραζιλία).

Με την προετοιμασία να έχει γίνει στη Κοπεγχάγη γιατί θυμήθηκαν ότι οι ΠΑΟΚτσήδες έλεγαν πως είναι ωραία πόλη για εκδρομή, το ρόστερ μας πλέον μετά το ανέβασμα και 12 νεαρών από την Κ20 μετά από παρότρυνση του Πουρλιοτόπουλου, απαριθμεί 46 παίχτες όπου "όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους". Κλείνονται 22 φιλικά μέσα σε Ιούλιο και Αύγουστο ώστε ο Ίβιτς να δοκιμάσει όλους τους πιθανούς σχηματισμούς. Ο Κλάους ξεκινάει βασικός σε όλα με τον Μπεργκ απλά να δηλώνει : "I like".

Στα υπόλοιπα αθλήματα ηρεμία και μόνο στο μπάσκετ ψάχνουμε -από συνήθειο- για Αμερικάνο πλέι-μεϊκερ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Άσχετα αν ο Τζονσον έχει ξεκωλωθεί με 21 ασίστ μ.ο εμείς θέλουμε έναν "που θα έχει το μακρινό σουτ" όπως αναφέρει ο Τσιστιακόφ σε βίντεο του με τους τοπ-15 σουτέρ της κεντρικής Ασίας από το 2008 μέχρι σήμερα.

Αύγουστος

Ο Ίβιτς προσπαθεί να μοντάρει το ρόστερ, αισίως στο 12ο φιλικό με αντίπαλο μια ομάδα 8ης κατηγορίας από τη Πολωνία. Το αποτέλεσμα οδυνηρό καθώς χάνουμε με 2-0 με τους Ροντρίγκογλου (έμεινε πιστός στο όνομα παρόλη την επιστροφή του) και Τζαλμά να χάνουν 32 τετ α τετ έκαστος αλλά τον Ίβιτς να μην ανησυχεί καθώς θεωρεί ότι κάποια στιγμή, το γκολ θα έρθει.

Μαθαίνουμε ότι τελικά δεν παίζουμε προκριματικά γιατί "σηκώσαμε το Γιουρόπα ρε μ@λακες!" και πανευτυχείς σχεδιάζουμε διακοπές σε θάλασσα αντί για γήπεδο μετά από δεκαετίες. Οι σύνδεσμοι βέβαια βγάζουν ανακοίνωση όπου αναφέρουν ρητά στον Ιβάν, πως ότι και να σκαρφιστεί, οι εκδρομές δε σταματάνε και τα μυαλά μας πάντα θα πονάνε. Ο Ιβάν αντιδρά και απαντά με χορηγία Bayer (ασπιρίνη) στη φανέλα. Μάλιστα οι κάτοχοι διαρκείας θα έχουν δωρεάν προμήθεια ασπιρινών για το πρώτο 6μηνο (και μέχρι να στρώσει η ομάδα). Τα διαρκείας εκτοξεύονται, ξεπερνούν τις θέσεις της Τούμπας και φτάνουν τα 30.000 και ο Ιβάν αναγκαστικά υπόσχεται αντί για σουίτα στη Τούμπα, σουίτα στο Μακεδονία Παλλάς. Παράλληλα βγαίνουν 8 μακέτες, όλως τυχαίως παρόμοιες, για το ΝΕΟ γήπεδο της Τούμπας αλλά η ΠΑΕ διαψεύδει και λέει ότι αν δεν γίνει μετρό στη Τούμπα δεν θα γίνει εκεί το γήπεδο. "Ο ΠΑΟΚτσής αξίζει το μετρό του, όσο και ο Αθηναίος" δηλώνει ο Ιβάν και συμπληρώνει ότι ο σταθμός του μετρό που θέλει να γίνει στη Τούμπα, θα είναι μέσα στο τοπ-10 παγκοσμίως. Ένας τύπος στα ραδιόφωνα λέει ότι αν ο Ιβαν κάνει σταθμό μετρό θα πάει να κάνει τον ελεγκτή με πουά γοβάκια και στολή μπαλαρίνας. Ο Θωμαΐδης ανακαλύπτει ότι κάτω από τη Τούμπα είναι ο τάφος του μπατζανάκη του ξαδέρφου του δεύτερου θείου του παππού του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το θέμα τείνει να βρει τέλμα. Όπως και να έχει παραπέμπεται στον επόμενο καζαμία..

Γίνεται το σούπερ καπ στο Καυτανζόγλειο και κερδίζουμε άνευ αγώνα αφού οι γάβροι ξέρουν ότι από τα Τέμπη και πάνω δεν περνάνε και έτσι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να έρθουν.

Και εκεί που όλα δείχνουν όμορφα και ωραία, έρχεται το μεγάλο μπαμ! Με τον Ίβιτς μετά από την ισοπαλία στο πρώτο εντός με την Κέρκυρα, που λήγει 4-4, να ωρύεται και να απομακρύνει σχεδόν όλες τις καινούριες μεταγραφές πλην ... Γκάρυ. Όταν του ρωτάνε γιατί όχι ο Γκάρυ, απαντάει ότι "ΠΑΟΚ χωρίς μανούρα, γκόμενα χωρίς μ$@νι". Το θέμα είναι πως όλες οι μεταγραφές είναι με τριετή συμβόλαια και ο Ιβάν αναγκάζεται να πουλήσει ξανά τον Μπεργκ στη ζέλα ως ελεύθερο γιατί είναι ψηλό το συμβόλαιο του. Οι αποζημιώσεις φτάνουν στο ύψος των 10εκ. Ευρώ με τον τζαβέλλα βέβαια να είναι ακόμα σε άδεια και να παραμένει στο ρόστερ. Επίσης έμεινε ο Τζιόλης που είχε ρήτρα ότι αν δεν παίξει σε ούτε ένα ματς, αυτομάτως ανανεώνεται το συμβόλαιο του. "Ευτυχώς που μπήκαμε στους ομίλους" λέει η Γκοντσάρεβα σε ένα σύντομο μίτινγκ που είχε με τον πρόεδρο στο ελικοδρόμιο που δημιουργήθηκε στην ταράτσα του Μακεδονία. Ο Ιβάν στεναχωρημένος που τόσα λεφτά πήγαν στο βρόντο, αποφασίζει να αγοράσει δυο-τρία κτήρια στη Θεσσαλονίκη, όπως και την "Τερψις" για να... το χωνέψει.

Στο χαντμπολ ανανεώνει οι Σανίκης και Πετρίδης μέχρι να πατήσουν τα 40, ενώ αποκτούμε 4 ΠΑΟΚτσάκια από την Πυλαία. Κερασάκι στην τούρτα ο ερχομός του 41 ετών Σαμαρά από το Σεριφάτο, ο οποίος μάλιστα βγαίνει και πρώτος στα εργομετρικά, για πλάκα. Επίσης μετά το Σανίκη σκάει και ο νεαρός ταλαντούχος περιφερειακός Μπάμπης Δομπρής, επίσης με καταγωγή από τη Βέροια. Λιγότερες βενζίνες, λιγότερα έξοδα, περισσότερος χώρος στο μπάτζετ. Το χάντμπολ δείχνει το δρόμο ξανά στα τμήματα του ΠΑΟΚ.

Στο βόλεϊ συζητιέται η συμμετοχή στο Τσ.Λ της επόμενης σεζόν με τον Καλμαζίδη να ζητάει ποιοτική ενίσχυση καθώς δεν γίνεται η ομάδα να σπαταλάει μισή ώρα στο γήπεδο στους αγώνες του εγχώριου πρωταθλήματος και πρέπει να είναι δυνατή για τα ευρωπαϊκά. Δημοσιεύματα που λένε ότι θα φέρουμε τον Κοκκινάκη δέχονται το μένος του Roman και άμεσα σταματάνε μετά την απειλή του ότι αν κάνουν καμία μ#$@κια, θα έρθει κολυμπώντας από τη Βαλτική.

Σεπτέμβριος

Το πρωτάθλημα ξεκινάει και... διακόπτεται στην τέταρτη αγωνιστική λόγω... παράδοσης. Επανέναρξη λέει ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, κος Καμμένος, θα γίνει στις 28 Οκτώβρη και μέχρι τότε οι ομάδες μπορούν να επικεντρωθούν στα ευρωπαϊκά τους ματς ώστε να φέρουν τιμή και δόξα στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ που έχει κληρωθεί σε όμιλο φωτιά στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωση, με Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Άγιαξ, φέρνει Χ με τον Άγιαξ στη Τούμπα αλλά κερδίζει με 0-1 μέσα στη Βαρκελώνη με γκολ του Ροντρίγκογλου. Οι οπαδοί, δεν το πανηγυρίζουν και ο Γκάρυ ξεσπάει σε λυγμούς στο κέντρο του γηπέδου. Στην επιστροφή δηλώνει ότι θα επιστρέψει στο παλιό του όνομα, Ροντρίγκεζ, και ότι κόβει το κιουνεφέ. Οκ, το doner είναι αμαρτία σκέτη και δεν μπορεί να το κόψει έτσι απλά. Οι οπαδοί καταλαβαίνουν και σε μια συναυλία αλληλεγγύης δίνουν τα χέρια και ο Γκαρσία σκάει την πίπα της ειρήνης. Βέβαια, τα λήκια έχουν σταμπάρει την όλη φάση και στέλνουν μπάτσους οι οποίοι κατάσχουν την πίπα και στέλνουν τον Γκάρυ και 140 συνδεσμίτες (οι 5 ήταν παρόντες στο σκηνικό) στη φυλακή. Τον Γκαρσία πήγαν να τον πειράξουν αλλά τους κοίταξε άγρια και μάσησαν. Ο Ιβάν σε ερώτηση που του απευθύνουν για το αν θα στηρίξει τους φυλακισμένους, δηλώνει ότι στηρίζει Ίβιτς.

Μετά από 10 ημέρες, ο Γκάρυ βγαίνει από τη φυλακή (οι συνδεσμίτες μένουν μέσα μέχρι νεωτέρας) και σε συνέντευξη του στο ΠΑΟΚ magazine αποκαλύπτει τα τρία τατουάζ που έκανε στο κρατητήριο τόσες ημέρες. Ένα με το δικέφαλο στο στήθος, ένα με το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο στο μπράτσο και σε όλη τη πλάτη πάτησε τη φάτσα του ΠΑΟΚτσή στην Τότεναμ.

Στο μεσοδιάστημα και άμα την απουσία επίσημων αγώνων, ο ΠΑΟΚ κάνει 5 φιλικά όλα με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες και όλα λήγουν 0-0 για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δυο ομάδων.

Τέλος, ανακαλύπτουμε από τα ρεπορτάζ, ότι ο Σάμπο ποτέ δε γύρισε από το Ισραήλ και ότι λόγω χαμηλών τόνων δεν τον πήρε κανείς χαμπάρι ότι λείπει. Ακόμα δε περισσότερο μαθαίνουμε ότι ο Άντονις ανακηρύχθηκε φιλόζωος του μήνα στην Αυστραλία όπου περισυνέλεξε 112 αδέσποτα τα οποία και φιλοξενεί στο ράντζο του.

Στο μπάσκετ γυρνάει ο Ματζικ από τα καμπ στην Αμερική και αποφασίζουν εν τέλει να πάρουν Σέρβο πλέι-μεϊκερ. Ο Βεζυρτζής όμως παρεμβάλλεται και φέρνει τον Νικ Κατσίκη, που ακόμα πιστεύει και (πλέον λόγω εμπειρίας) μπορεί να παίξει τη θέση. "Και ο Πενυ Χαρνταγουεϊ 2,01 ήταν αλλά πλέι-μεϊκερ έπαιζε" γράφουν οι φυλλάδες.

Στο βόλεϊ η χρονιά που έχει ξεκινήσει με την είσοδο στους ομίλους αλλά τη μη συνέχεια μας στο Champions League συνεχίζει με το βλέμμα στραμμένα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ στο χάντμπολ αφού βιαστήκαμε και δεν δηλώσαμε συμμετοχή στην Ευρώπη, έχουμε καλά αποτελέσματα στα εγχώρια.

Οκτώβριος

Τελικά το πρωτάθλημα συνεχίζεται με την είσοδο του Οκτωβρίου αλλά -κυρίως- μετά από πιέσεις των γάβρων που είχαν κανονίσει στο μεσοδιάστημα να κάνει κίνηση ο Βίκτωρ ο Μητρόπουλος ότι ντεμεκ είναι παράνομη η διακοπή ενώ στο παρασκήνιο θα φέρουν το γιο του Σάββα ως επικεφαλής μιας καινούριας διοικούσας επιτροπής. Ο όρος "προσωρινή" απαλείφεται από τον τίτλο και με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του γαβρου απαντάει ότι ήταν απλά τυπογραφικό λάθος και δεν χρειάζεται να ξεκινάει αυτή η νέα εποχή με γραφικότητες. Στην ερώτηση γιατί απάντησε το γραφείου τύπου του γάβρου και όχι η δ.ε της επο η απάντηση του καραπαπαρα στο fb είναι "Προς όλα τα γιουσουφάκια, ξεκολλάτε, μπέρδεψα τους λογαριασμούς στο gmail. Αμέσως να πείτε τις π@π@ριες σας". Η εφημερίδα γαβρος κυκλοφορεί με τίτλο "Έτσι απαντάει ο πειραιάς" και ο τσουκαλάς από τη χαρά του ξαναμπαίνει μέσα στον κάδο των απορριμμάτων που τόσο έχει σημαδέψει τη ζωή του. Τα γαβράκια προσπαθούν να επιτεθούν σε ένα πλοίο που επιβαίνουν είκοσι ΠΑΟΚτσήδες αλλά στην προσπάθεια τους 80 πνίγονται στη θάλασσα καθώς δεν είχαν σκεφτεί ότι πρώτα πρέπει να πιάσει λιμάνι. Όσοι ανέβηκαν συνέχισαν το ταξίδι Αμερική.

Το πρωτάθλημα ξεκινάει και ο ΠΑΟΚ με κεκτημένη ταχύτητα από την περυσινή σεζόν κάνει διπλά σε Ζωσιμάδες και Περιστέρι, αμφότερα με 0-3 και χατ τρικ του αναγεννημένου (μετά τη φυγή Μπεργκ) Κλάους. Ο Γιώργος Σαββίδης κάνει like σε φώτο του Τζαβέλλα που δείχνει το Μπεργκ. Στα εντός το παραδοσιακό 1-0 ισχύει και έτσι η Ξάνθη και ο Αστέρας δεν κάνουν άλλη μια έκπληξη στην Τούμπα.

Αλλά τα ωραία, είναι στην Ευρώπη, όπου ο ΠΑΟΚ με διαστημικό ποδόσφαιρο και βασική ενδεκάδα τους Γλύκο, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Γκάρυ (αριστερό μπακ), Λούκας, Τσίμιροτ, Ματέους, Τζαλμά και Αθανασιάδη. Μετά την καλή αρχή και το διπλό στο nou camp, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σε διπλούς αγώνες την Τσέλσι που είχε κατακτήσει μόνο με νίκες την Πρέμιερ Λϊγκ την προηγούμενη χρονιά. Ο Κόντε σίγουρος για το 352 δεν γνωρίζει ότι εμείς, κάποτε, είχαμε Τούντορ και τον ξεμοντάρουμε. Το 0-5 κάνει την Τσέλσι να φαίνεται Κέρκυρα και μετά το Χάιμπουρι, το Γουάιτ Χαρτ Λεϊν, σχεδόν όλο το Λονδίνο υποκλίνεται στο μεγαλείο του ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο Ιβάν (πάντα φυσικά φορώντας το καπελάκι του Ivan Tromeros) δηλώνει λιτά και απέριττα: "We Own You Mothafkz". Βέβαια στη Τούμπα, το κλασσικό πια 1-0 συνεχίζεται με τον Κόντε να κατεβάζει την Κ18 γιατί είχε ήδη αποκλειστεί μετά και τις ήττες από Μπαρτσελόνα και Άγιαξ (εκτός και οι δύο).

Ο Οκτώβριος βρίσκει τον ΠΑΟΚ να είναι πρωτοπόρος στον όμιλο με την Μπαρτσελόνα δεύτερη και τον Άγιαξ τρίτο. Δύο αγώνες μένουν, εκτός με Άγιαξ και μέσα με Μπαρτσελόνα και η πρόκριση δείχνει πιο κοντά από ποτέ.

Στο μπάσκετ συνεχίζουμε το σερί των μια νίκη/μια ήττα ανεξαρτήτως αντιπάλου και έτσι κερδίζουμε γάβρο, βάζελο και κούλα αλλά χάνουμε στο κύπελλο από τον Αμύντα Υμηττού με 12 πόντους ενώ κερδίζαμε 8 στην αρχή της 4ης περιόδου.

Στο χάντμπολ ξεκινάμε καλά με νίκες σε όλα τα ματς ενώ στο βόλεϊ έχουμε ρίξει το χρόνο αγώνα στα 20 λεπτά. Βρέθηκε μάλιστα και η λύση στο θέμα της προσέλευσης καθώς σε προσυνεννόηση με τις αντίστοιχες αρχές η ώρα του αγώνα δημοσιεύεται με διαφορά μισής ώρας από την πραγματική. Έτσι προλαβαίνουμε και τον αγώνα αλλά και να κάνουμε ένα τσιγαράκι στο παλατάκι, όντας γεμάτοι από το θέαμα. Στιγμές δόξας, με αρκετές φορές τα εισιτήρια να ξεπερνούν τα 200!

Νοέμβριος

Με το ματς στο Άμστερνταμ να πλησιάζει ο αναπάντεχος τραυματισμός του Γκάρυ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στη Τούμπα κυριαρχεί στο ρεπορτάζ. Πετυχαίνοντας το νικητήριο 1-0 στο 85' χτύπησε τόσο δυνατά το στήθος του με τη γροθιά του που το έσπασε και έτσι μένει εκτός τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα. Δεν υπάρχει Αλλάχ δηλώνει στο instagram και χτυπάει τατού ένα G4 στο λαιμό.

Επίσης, μετά από ενάμιση χρόνο επιστρέφουν οι θλάσεις στη Ν.Μεσημβρία, αφού πρώτα γύρισαν όλο το κόσμο. Θύμα οι πέντε από τους έξι φορ με τον Κουλούρη να μένει μοναδικός διαθέσιμος καθώς ο Λάμπρου είχε δηλωθεί στο Τσ.Λ της Κ20 και έπαθε θλάση εκεί.

Έτσι, μετά από τόσα επιτυχή αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, η πρώτη μας ήττα είναι γεγονός. Με γκολ ενός ψηλού ξανθόμαλλη ονόματι Ντόλμπεργκ, οι Ολλανδοί κερδίζουν με 1-0 και οι 6000 φίλοι του ΠΑΟΚ επιστρέφουν απογοητευμένοι. Στα @@ μας, καθώς έχουμε τελευταίο ματς με τη Μπαρτσα μέσα στη Τούμπα και ενώ έχουμε εξασφαλισμένο το Γιουρόπα, είναι η ευκαιρία μας να περάσουμε στους δεκαέξι του θεσμού με ένα Χ. Και ενώ η κερκίδα είναι ακόμα μαστουρωμένη από το Άμστερντεμ, ο Κουλούρης, που έβγαζε το 8ο συνεχόμενο 90λεπτο άμα την απουσία των υπόλοιπων φορ, πετυχαίνει γκολ με το στήθος μετά τη σέντρα του Βιεϊρίνια από τα δεξιά. Εκεί όλη η ατμόσφαιρα αλλάζει. Και ενώ ο Μέσι (που αργότερα δήλωσε ότι δεν γινόταν να παίξεις μπάλα σε αυτό το γήπεδο με αυτόν τον κόσμο) ισοφαρίζει προσωρινά, ο Κάνιας πετυχαίνει το 2ο του γκολ με τον ΠΑΟΚ (και ξανακάνει dab). Στο 2ο και με την Μπαρτσελόνα να ανοίγεται αλλά τον Γλύκο να θυμίζει τον Ντασάεφ, ο Τζαλμά χάνει απίστευτες ευκαιρίες σε τρία συνεχόμενα τετ α τετ, το ένα προ κενής εστίας. Η κάμερα πιάνει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να κοιτάει απογοητευμένος. Αλλά η μπάλα είναι πόρνη και έτσι ο Σουάρεζ κάνει το 2-2 και καπάκι το 2-3 στο 71' με την Τούμπα να παγώνει. Οι προσπάθειες δεν καρποφορούν μέχρι που ο Τζαλμά, ως άλλος Πελέ στην απόδραση των 11, με ψαλιδάκι κάνει το 3-3 και ο καπνός από τη Τούμπα φαίνεται μέχρι το Ροστόφ και το αεροδρόμιο του. Ο ΠΑΟΚ έχει περάσει στους 16 του Τσάμπιονς Λίγκ! Μετά από λίγες ημέρες η κληρωτίδα μας φέρνει αντιπάλους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Μουρίνιο παραιτείται γιατί το "δεν αντέχει ξανά τέτοια ξεφτίλα". Ο Ιμπραΐμοβιτς λέει ότι θα πάει να δει το ματς παρέα με τον Μουσλίμοβιτς.

Στο πρωτάθλημα γκελάρουμε εντός έδρας με τη Καλλονή (που ξανανέβηκε) και κερδίζουμε 1-2 μέσα στη Λάρισα με το Κουγια να λέει ότι το έδωσε δώρο στον Ιβάν γιατί "τον πάει". Έπειτα το πρωτάθλημα σταματάει ξανά μετά τις διαμαρτυρίες μας για το γεγονός ότι ο γαβρος έχει κερδίσει 26 πέναλτι στα τελευταία 3 ματς και ειδικά από τη στιγμή που είδε ότι μπορεί να πάει το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία και δη τη διαφορά των γκολ.

Δεκέμβριος

Το πρωτάθλημα αποφασίζεται να επανεκκινήσεις την παραμονή των Χριστουγέννων ως boxing day. Η πρωτοπορία αυτή τη φορά έγκειται στο γεγονός ότι τα ματς θα παιχτούν στο playstation 4 που υποστηρίζει και 4Κ να πούμε. Ο γάβρος πάλι πάει να κάνει μπινιά φέρνοντας μουλωχτά 2 παίχτες από την GamesCon στο Λας Βέγκας και τους περνάει ως παίχτες από τα τσικό. Εκεί όμως που νομίζουν ότι μας έχουν, σκάμε άσο στο μανίκι το Λέοβατς με το βαλιτσάκι του και τους τηγανίζουμε στο άψε σβήσε. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος με 2 βαθμούς διαφορά και ξαφνικά η διοικούσα επιτροπή αποφασίζει να ξεκινήσει νωρίτερα από τα Χριστούγεννα, υποστηρίζοντας ότι κόπηκε ο 13ος μισθός και η ιδέα δεν θα τελεσφορούσε. Έτσι αρχές του χρόνου αντιμετωπίζουμε σε εκτός έδρας το ρούλη τον οποίο και κερδίζουμε με 0-4 από το ημίχρονο (στο 2ο κάναμε συντήρηση ενόψει διακοπών) και δυο γκολ του Ματέους, παρά το γεγονός ότι μας σφύριξε ο ανιψιός του Σπάθα μη καταλογίζοντας και δυο πέναλτι υπέρ μας.

Συνέχεια με γκέλα εντός με τα Γιάννενα και εκτός έδρας νίκη με 0-1 στα Γιάννενα σε εξ αναβολής και ο χρόνος κλείνει με την τυπική πρόκριση στο κύπελλο, όπου -επιτέλους- κληρωνόμαστε με το ρούλη. Και ενώ όλα φαίνονται να πηγαίνουν πρίμα, ο Ιβάν δηλώνει ότι δεν στηρίζει Ίβιτς γιατί δεν είχε μπακ απ του Λέοβατς στο play και φέρθηκε ανώριμα και ανεύθυνα. Τονίζει ότι θα αφήσει τον Βρύζα να αποφασίσει. Ο Βρύζας λέει Σάντος, ο Μιχελ λεει Λουτσέσκου αλλά εν τέλει συμφωνεί, ο Ιβάν φέρνει τον Μπόλονι μετά από εισήγηση σβούρα. Ο Μιχελ δηλώνει παραίτηση, δημοσιεύματα στο πιτς φυτίλι εμφανίζονται για τις "οικονομικές ατασθαλίες" του ως τεχνικός διευθυντής, ο Βρύζας δηλώνει άγνοια και εν τέλει ο Μιχελ πάει να φύγει μόνος του καθώς ο Ιβάν δεν μπορούσε να έρθει στο μίτινγκ γιατί ήταν 136 ώρες κλεισμένος σε μια διαδικασία πλειστηριασμού για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εν τέλει ο Ιβάν βγαίνοντας από τη δημοπρασία λέει ότι όλα καλά, στηρίζω Ίβιτς και το θέμα θεωρείται λήξαν. Επιστρέφει μάλιστα ο Μίχελ.

Με το ρόστερ να απαριθμεί πλέον 33 παίχτες, ο Ίβιτς πιστεύει ότι πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους νέους, ο Ιβάν το εκλαμβάνει ως εντολή πώλησης του Βιεϊρίνια (μετά και τα μανιακά ποσταρίσματα περί αυτής, από ένα τύπο στο διαδίκτυο) και τον προσφέρει στη Γαλατάσαραϊ αλλά ζητώντας και ως αντάλλαγμα τον Μπίσεσβαρ, τον οποίο όμως θέλει για σεφ στο ανακαινισμένο ρεστοράν του Μακεδονία Παλλάς.

Ο Βρύζας παραιτείται και αυτός αλλά αμέσως μετά μαθαίνουμε ότι το έκανε γιατί κατεβαίνει για ευρωβουλευτής με τη στήριξη του Ιβάν. Οι σύνδεσμοι βγάζουν ανακοίνωση περί τούτου, ο Ιβάν απαντάει και φέρνει τον Τεο για επικεφαλή. Ο νεαρότερος Σαββίδης, κάνει like στο ποστ του Τζαβέλλα που εύχεται καλή επιτυχία στον Ζαγοράκη και επικρατεί χαμός στο φόρουμ.

Στο βολεϊ συνεχίζουμε τα 20λεπτα, στο χάντμπολ όλα βαίνουν καλώς, στο μπασκετ συνεχίζει να μας πηγαίνει μια-μια. Ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Υγ: Τώρα που θα ξέρετε τι μέλει γενέσθαι ας απολαύσουμε μια όμορφη χρονιά.

Διαβάστε ακόμη...