Μέσα στο νου μας ...

Στην εποχή μας, στον ΠΑΟΚ της εποχής μας, όπου συναντούμε πολλά ερωτήματα απλά φανταζόμαστε
Μέσα στο νου μας ...

ματωμένα κορμιά σε μια θάλασσα γεμάτη καρχαρίες. Άλλοι έρχονται δίπλα μας σαν χαριτωμένα δελφινάκια, άλλοι μυρίζουν από χιλιόμετρα μακριά λόγω της δυσωδίας τους αλλά η ουσία παραμένει η ίδια. Ο στόχος ο ίδιος.

Σε μια τέτοια κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη δημόσια τοποθέτηση του προπονητή κατά παίχτη/ών με σημαντική συμμετοχή στην ομάδας αλλά και τη στήριξη στις όποιες ενέργειες του από τον τεχνικό διευθυντή και -κυρίως- τον πρόεδρο, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ερωτήματα είναι πολλά (αλλά και η απάντηση μία).

Ο καθένας θα αρχίσει να αραδιάζει ότι θέλει, ότι τον συμφέρει, ότι θεωρία κατεβάσει το “μυαλό” του. Οι δηλώσεις του Ίβιτς ήδη παραποιήθηκαν από τα πρωτοπαλίκαρα του ηγέτη της ε.ο. (αναμενόμενο από μετρ της προπαγάνδας χρόνια τώρα), ενώ ένα θέμα διάθεσης και προσφοράς στην ομάδα (και στον προπονητή ως επίπτωση αυτού) γίνεται πάτημα για να αρχίσουν όλοι να λένε (και να προωθούν) τα δικά τους γνωρίζοντας ότι υπάρχει κοινό που "πεθαίνει" να μάθει την "αλήθεια"...

Φέτος οι γιορτές ήρθανε νωρίς για τη "δουλειά" και μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχει και ο Βλάνταν Ίβιτς. Σίγουρα θα ακούσουμε - και άλλα - πολλά το επόμενο διάστημα.

Η ιδιοσυγκρασία όμως που έχει επιδείξει στο διάστημα της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ σε διάφορα πόστα, με κάνει να αισιοδοξώ. Ακόμα περισσότερο να εμπιστεύομαι το γεγονός ότι όσα είπε ήταν με συνείδηση και ψυχραιμία.

Εννοείται το παράδοξο, το οξύμωρο (ανανεώσεις συμβολαίων αλλά και φυγή) για ακόμα μια φορά επικρατεί στον ΠΑΟΚ και "βοηθάει" τις προσπάθειες. Νομοτελειακά γνωρίζουμε ότι δεν γίνεται να το αποφύγουμε αυτό άρα θα πρέπει να έχουμε μάθει να το υπερκεράζουμε.

Αλλά επειδή αποδεδειγμένα πάντα ότι θέλεις να πιστέψεις θα πιστεύεις έτσι συνεπώς το θέμα καταλήγει με την ίδια συχνότητα να είναι το... τι ερείσματα παίρνεις.

Και πρέπει επιτέλους, μέσα από την ακραία αυτή συνθήκη να διαμορφωθεί Η κατάσταση που θα ξεφύγουμε από την λούπα των τελευταίων ετών. Να ανακυκλωνόμαστε στην εσωστρέφεια που -μας ωθούν και- πάντα μόνο πληγές αφήνει.

Θέλουμε ενημέρωση; υπάρχει. Από τη χθεσινή προπόνηση, σήμερα στις 17.15 στο γήπεδο των Τρικάλων, αύριο προπόνηση, την Κυριακή στο κυνήγι του λαγού... η τελευταία μάχη των ευρωπαϊκών ομίλων... ότι ακολουθεί ύστερα... Μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα δυο φορές την εβδομάδα στην οθόνη της τηλεόρασης σας, στο λαπτοπ, στο ραδιόφωνο, στα τσιμέντα. Όπου ο καθένας ψάχνει το φάρμακο για την αρρώστια του.

Θέλουμε από τους παίχτες να δίνουν και την τελευταία ρανίδα του αίματος τους ακόμα και αν χρειαστεί για ένα μονάχα λεπτό, θέλουμε το προπονητικό τιμ να βρίσκει νέους τρόπους εξέλιξης της ομάδας, θέλουμε τον πρόεδρο να ενισχύει την προσπάθεια αυτή. Ποιος δεν τα θέλει άλλωστε;

Αλλά και ο ΠΑΟΚ, έχει το μέγιστο δικαίωμα να θέλει από εμάς. Να κριθεί από τις πράξεις του και όχι από του καθενός τις επιδιώξεις ή ακόμα και παραισθήσεις. Σαν ελάχιστο δείγμα σεβασμού έστω, σαν μοναδική επιθυμία συμβίωσης μαζί μας. Μέσα στο αίμα μας, μέσα στο νου μας. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα με εμάς, χαραγμένος στο τελευταίο κύτταρο μας, έστω σαν ένα μονόγραμμα στην άκρη του τετραδίου, υπάρχει πάντα εκεί να στο θυμίζει. Και άρα να θέλει, ίσως και να απαιτεί την μια του απάντηση :

Να κριθεί από τις πράξεις του. Και όχι από τις απαντήσεις που θα "προφητέψουν" μερικοί. Όχι από τις "κατευθύνσεις" που θα σπεύσουν να υποδείξουν (εδώ να σημειώσω το πόσο άδικο είναι και προς κάποιους παίχτες το να προδικάζουμε μια κατάληξη.)

Κάποια πράματα έστω απότομα (ίσως άγαρμπα όπως το δεί ο καθένας), έχουν πλέον ειπωθεί και δημόσια. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι κοντά ώστε ο προπονητής (όπως είναι το ορθό) να διαχωρίσει την ήρα από το στάρι βάση των απαιτήσεων του και κυρίως ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε σε καμία περίπτωση ότι μέχρι τότε υπάρχουν αγώνες να κερδηθούν. Από όλους μας. (Από όσους θέλουν τελοσπάντων...)

Εκτός αν κανείς σας πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε ποτέ μόνος του. π@π@ρια. Αφού το είπε ο ποιητής: Εμείς είμαστε ο ΠΑΟΚ.

υγ: πολλοί βλέπω διάθεση να "κάθονται" στα συμβόλαια τους. κανονίστε να συνεχίσετε να το κάνετε και στη μεταγραφική του Ιανουαρίου.

υγ2: "κάποιοι από εσάς εδώ γνωρίζουνε ποιοι είναι". Και εμείς γνωρίζουμε ποιοι είσαστε. 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...