Ο μπούφος!

Μπορεί να κατάφερε να με αποσυντονίσει χθες αρκετά, όμως όχι τελείως, συγκεκριμένος δημοσιογαύρος που κάνει με απίστευτη αποτυχία τον αθλητικογράφο εδώ και πολλές δεκαετίες.
Ντίνος Liverpool
Ο μπούφος!

Μάλιστα «κύριε» Δήμο! Πρώτα θα σχοληθώ με την ομαδάρα μου και μετά με τις μαλακές σου απόψεις και εκφράσεις. Λίγη υπομονή, χαμερπέστατε οπαδίσκε!

Η ομάδα μας δίνει αγώνα σήμερα και αγώνα κρίσιμο για να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο της κόντρα σε μία ιστορική ομάδα, την ΑΖ Άλκμααρ, από μία χώρα της οποίας το ποδόσφαιρο λατρέψαμε όσοι είχαμε τη τύχη να δούμε ζωντανά τη μεγάλη Ολλανδία του Κρόιφ, του Νέσκενς, του Ρέζενμπρινκ και του Κρολ με το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που έπαιζε τη δεκαετία του 1970 και μόνο από καθαρή ατυχία δεν πήρε κάποιο τρόπαιο στα μουντιάλ του '74 και του '78.

Από μία χώρα που το ποδόσφαιρο διδάσκεται πάνω σε πολύ υψηλές βάσεις, όπου εδώ και δεκαετίες τα ταλέντα αντρώνονται ποδοσφαιρικά και γίνονται Φαν Μπάστεν, Γκούλιτ, Φαν Πέρσι, Ρόμπεν και Σνάιντερ, δεν είναι δυνατόν να αγνοήσεις καμία εκπρόσωπό του. Έτσι και σήμερα, καλείται ο σοβαρός ΠΑΟΚ να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα του αγώνα και να κάνει υπερήφανους εκατομμύρια οπαδούς του. Και αυτό ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα το καταφέρει!

Από αυτή ακριβώς την ποδοσφαιρική σχολή, έχει σήμερα την τύχη ο ΠΑΟΚ να έχει στον πάγκο του προπονητή, τον μεγάλο Χουμπ Στέφενς. Ενός προπονητή που η δουλειά του έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται, με την ομάδα να αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο από το παιχνίδι με το γαύρο και μετά. Η πρώτη θέση στον όμιλο σήμερα θα είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ολλανδού που θα πρέπει να του πιστωθεί δικαιωματικά. Μια επιτυχία, μέσω της οποίας, το όνομα του ΠΑΟΚ θα ακουστεί παντού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που χτίζεται με κόπο και με έξοδα. Εδώ δεν υπάρχουν ούτε τα υπέρογκα έσοδα από τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League ούτε οι ανισομερείς κρατικές χορηγίες, όπως γίνεται με έναν άλλο... «σύλλογο». Εδώ διοίκηση και κόσμος σηκώνουν το βάρος της προσπάθειας για την κορυφή. Τίποτα δεν είναι έτοιμο και τίποτα δεδομένο.

Η σημερινή πρόκριση και, με το καλό, η νίκη και η πρωτιά δεν ανήκει αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ και στον λαό του. Ανήκει και σε όλο τον υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο κόσμο της χώρας. Αυτόν που έχει αηδιάσει τόσα χρόνια με την έλλειψη ισονομίας και δικαιοσύνης στο σάπιο χώρο του Ελληνικού ποδόσφαιρου, όπου κυριαρχεί το σαράκι, η αδιαφάνεια και η διαπλοκή.

Και έρχομαι σε σένα, μαλακέ τύπε. Αναρωτιέσαι γιατί υπάρχει τόσο μίσος για την ομάδα σου και γιατί η μισή Ελλάδα ήταν με τους Βέλγους! Ε, δε θα σου κάνω τη χάρη να σου απαντήσω, διότι γνωρίζεις το «γιατί» πάρα πολύ καλά. Τόσα χρόνια υπηρετείς και εξυπηρετείς αυτήν την αρρωστημένη κατάσταση! Βρες το μόνος σου, μπούφε!

Εμένα μου αρκεί που σου πήγε το σκ@το στην κάλτσα για να περάσεις δια πυρός και σιδήρου. Μου αρκεί που σου χρειάστηκαν τρία πέναλτι και τρεις αποβολές!!! Τέτοιο ξεφτιλίκι και συ γράφεις σαν απόφοιτος βρεφονηπιακού σταθμού: «Χάρισμά σας, στα... μούτρα τα δικά σας»!!! Πόσο μεγάλος θείος του Ηλία είσαι, ρε συ! Βρε, δεν τη βάζεις την πρόκριση σε καμιά πισίνα σου, λέω εγώ, που προτιμάς να πέσεις σε επίπεδο Τσουκαλά και ακόμα παρακάτω, αν και κοντεύεις 30 χρόνια στο χώρο! Καμαρώστε δημοσιογραφία της Λούτσας!

Που απευθύνεσαι, ρε χλεχλέ; Είναι δυνατόν να καταλήγεις ότι «ήθελα να 'ξερα, το "μπλοκ των αδικημένων" μιλάει και τώρα για... παράγκες, "χαρίσματα", παρασκηνιακές εύνοιες και τα τοιαύτα ή κλείνει πάλι θέση για καναπέδες στο άμεσο μέλλον;» Δηλαδή τι άλλαξε μετά από αυτήν την «τρομερή» πρόκριση και τον τρόπο που ήρθε και τώρα εμείς θα πρέπει να αλλάξουμε γνώμη για τη βρoμερή σου ομάδα; Αυτό περίμενες για να ξεσπάσεις; Την ισοφάριση του ρεκόρ των πέναλτι, όπως το 1979 με τη Καστοριά; Τότε που δεν ευστόχησες σε κανένα και έγινες ανέκδοτο για μια δεκαετία: «ακόμα πέναλτι σφυρίζουνε στο Καραϊσκάκη»; Ή τη στιγμή που ο αντίπαλος θα έπαιζε σχεδόν με πεντάδα του μπάσκετ; Πάντως, τα κατάφερες και πέτυχες το απόλυτο ρεκόρ στο Champions League! Και στα κερδισμένα πέναλτι και στις αποβολές αντιπάλων! Να το χαίρεσαι!

Πολύ ασχολήθηκα μαζί σου, μπούφε (το επαναλαμβάνω μπας και το χωνέψεις... και μην παρεξηγηθείς καθόλου... τον μπούφο εξυψώνω και δεν μειώνω εσένα)!

Όλοι στο γήπεδο και με τη νίκη σήμερα, ΠAOKια...

Ντίνος Λαζαρίδης

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω μόνο για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...