Ε, δεν είναι όλα μαύρα κι άραχνα!

Σχεδόν πάντα, όταν ο άλλος έρχεται για να παίξει «ταμπούρι» και μαζική άμυνα, τα πράγματα είναι δύσκολα.
Ντίνος Liverpool
Ε, δεν είναι όλα μαύρα κι άραχνα!

Ομάδα χαμηλού επιπέδου οι Καζάκοι, που ο μέτριος ΠΑΟΚ και ο γελοίος... εφευρέτης πέναλτι Γάλλος ρέφερι, έκαναν το παιχνίδι ακόμα πιο δύσκολο. Με τη βοήθεια της ατυχίας, που τίποτα δεν έπιανε και τίποτα δεν έμπαινε μέχρι το 75', όλα έμοιαζαν «βουνό». Ευτυχώς που η τύχη μας έδειξε λίγο το πρόσωπό της στο τέλος και η παρτίδα σώθηκε με την μεγάλη ανατροπή. Γιατί το να είσαι στο «καναβάτσο» 15 λεπτά πριν τη λήξη και να καταφέρνεις να φέρνεις το παιχνίδι τούμπα σε άδειο γήπεδο, δεν είναι και μικρό πράγμα.

Αυτό και μόνο το γεγονός (της ανατροπής, έστω και στο 92') σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές έδειξαν μαχητικότητα και αγωνιστικότητά. Μπορεί, το παιχνίδι να μην τους βγήκε και αρκετοί να ήταν σε κακή μέρα, αλλά το πάλεψαν μέχρι το τέλος και δικαιώθηκαν. Και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο γι' αυτό!

Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες επικές ανατροπές. Μάλιστα ... επικές, όπως η χθεσινή, άσχετα εάν ο αντίπαλος ήταν μικρού βεληνεκούς. Ένα νικητήριο γκολ στο 92' οφείλω να το πανηγυρίσω έξαλλα και να βραχνιάσω και όχι να κάτσω να σκέφτομαι ότι έπαιζα με «ταγάρια» που είναι για τα «νταμάρια», «ε, και τι έγινε» και άλλες φαιδρότητες. Το ποδόσφαιρο έχει δυσκολίες και κακοτοπιές και δεν σου πάνε όλα ρόδινα σε ένα παιχνίδι.

Σε αντίθεση με κάποιους συνοπαδούς, δεν πρόκειται, φυσικά επ' ουδενί, ν' αρχίσω τη μίρλα στα μέσα Σεπτέμβρη, για μια νέα ομάδα που τώρα χτίζει ο Ολλανδός κόουτς, με πολλούς νέους παίκτες στη σύνθεσή της. Όσο και αν κατηγορούμαι από κάποιους για προπαγάνδα (;;;) και δημοσιογραφική αντίληψη των πραγμάτων (;;;), πρέπει να τους πληροφορήσω ότι αισθάνομαι υπέροχα με τη συνείδησή μου. Δεν βλέπω, βέβαια, ότι η ομάδα «πετάει», ότι παίζει φανταστικό ποδόσφαιρο και ότι σκορπάει τον αντίπαλο. Βλέπω, όμως, ότι προσπαθεί και είμαι σίγουρος ότι βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και θα βελτιωθεί πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

Το ότι κάποιοι έχουν αναγάγει τη μιζέρια και τη γκρίνια σε επιστήμη, μετά από κάποιο κακό αποτέλεσμα ή κακή εμφάνιση, δεν σημαίνει ότι δεν θα στηρίζω τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο για τις επιλογές τους και φυσικά τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Δεν πρόκειται, από τόσο νωρίς, να αρχίσω να τα «χώνω» σε κανένα που παλεύει και προσπαθεί για την ομάδα μου, για να ικανοποιήσω τις ορέξεις αυτών που αρέσκονται να τα βλέπουν όλα μαύρα και άραχνα και να μη βλέπουν κανένα «φως στο τούνελ». Τους αφήνω στην γκρίνια τους και στο δικό τους κόσμο της λογικής της άρνησης.

Φυσικά και αγαπούν και αυτοί την ομάδα (αλίμονο, δεν λέω το αντίθετο!), όμως πρέπει να καταλάβουν ότι κάποιες φορές, χωρίς λόγο, δημιουργείται ένα κλίμα που δεν βοηθάει καθόλου. Ούτε εγώ, όμως, πρόκειται να υποδαυλίσω την ατμόσφαιρα της ομάδας βλέποντας φαντάσματα και οπτασίες, υιοθετώντας τα πρώιμα συμπεράσματά τους. Γιατί το να μην αφήνεις τον άλλο να δουλέψει για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα και μετά να βγάλεις τα συμπεράσματά σου, αν μη τι άλλο, δεν είναι σωστό.

Χθες έγιναν σημαντικές εξαγγελίες για το μέλλον του ΠΑΟΚ, όνειρα και επενδύσεις που σκέφτεται ο νέος επενδυτής. Πράγματα που ένα χρόνο πριν δεν ήταν ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα και μόνο ως ωραία ανεκδοτάκια θα ηχούσαν κάποτε στα αυτιά μας! Κι εμείς καθόμαστε και μιζεριάζουμε μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα! Κακή εμφάνιση. Δεκτό. Όχι όμως, δεν κάνει ο δείνα και ο τάδε και ο προπονητής κοιμάται και ο μασέρ φτερνίζεται. Χρειάζεται στήριξη και υπομονή.

Εποικοδομητική κριτική ναι ... μηδενισμοί και αφορισμοί όχι!

Ντίνος Λαζαρίδης

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...