Με τους άλλους!

Με βαθιά κατάνυξη και ευλάβεια σχεδόν θρησκευτική, ετοιμάζονται οι μονίμως ταλαίπωροι Ευρωπαϊκά σφαλιαροδέκτες του Πειραιά να υποδεχτούν στον ναό της «αγίας» τριάρας (λίγη προσοχή, παρακαλώ πολύ, στο δεύτερο «ρο») την κορυφαία ομάδα της πόλης του φωτός και της Γαλλίας ολάκερης, την Παρί Σεν Ζερμέν.
Ντίνος Liverpool
Με τους άλλους!

Οι έγκυροι αθλητικογράφοι-οπαδοί της ομάδας που πέρασε για πρώτη φορά στο δεύτερο γύρο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης λίγο πριν το τέλος του εικοστού αιώνα, έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα εμψύχωσης των ποδοσφαιριστών της ομάδας τους, οι οποίοι θα κληθούν να αγωνιστούν επιτέλους στον πρώτο επίσημο ποδοσφαιρικό αγώνα της σεζόν. Γνωρίζουν, βέβαια, ότι τα φιλικά παιχνίδια με Ξανθιές Καλλονές από τη Λιβαδειά τελείωσαν και ότι σήμερα το βράδυ το μόνο που θα μπορέσουν να κάνουν είναι να αερίσουν τα απίδια των παικτών της Γαλλικής ομάδας. Μάλιστα! Οι Παριζιάνοι τρώνε πολλά αχλάδια και θα φέρουν και αρκετά κιλά μαζί τους, τα οποία πρέπει να αερίζονται γιατί αλλιώς μουχλιάζουνε και χαλάνε! Αυτό εννοούσα εγώ... ήθελα να 'ξερα, εσάς που έτρεξε ο λογισμός σας!

Χωρίς την παραμικρή ελπίδα για θετικό αποτέλεσμα, έχουν εναποθέσει τις όποιες ελπίδες τους για να μην πάρει το σκορ σεξουαλικές διαστάσεις, στα ευχολόγια, στα τάματα και στη θέα τύχη, φυσικά. Ετοιμάζονται να πληρώσουν, για μια ακόμη φορά, το τίμημα του μη ανταγωνιστικού ποδοσφαίρου της Ελλάδας, που αυτοί οι ίδιοι, εδώ και πολλά χρόνια, εκτρέφουν και καλλιεργούν στη χώρα, με παιδομαζώματα από παντού, με ομάδες δορυφόρους που δεν τολμούν να αντισταθούν, με δεκάδες δανεικούς, με μέγιστο αρωγό τους, όταν δεν υπάρχει άλλη λύση, την από μηχανής βοήθεια των «κορακιών».

Ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος της σαπίλας, της διαφθοράς και του παρασκηνίου στην Ελλάδα καλείται και πάλι να ξεγυμνωθεί και ως δαφνομπουκωμένος έφηβος, τουλάχιστον να το απολαύσει. Δεν πρόκειται να πονέσει, είναι συνηθισμένος, άλλωστε. Παλιά του τέχνη κόσκινο!

• Όταν εδώ και πενήντα χρόνια στην Ελλάδα επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τα ίδια πάντα θύματα.
• Όταν τα μέτρα και τα σταθμά είναι πάντα δυο λογιών.
• Όταν η αδικία και η δυσωδία δεν αντέχεται άλλο.

Τότε, είναι αδύνατον να τους δει κανείς με ψήγματα συμπάθειας ούτε καν σε Ευρωπαϊκό τους παιχνίδι. Επειδή και φέτος έχουν ήδη αρχίσει να λένε πολλά για τον ΠΑΟΚ και τον Garcia, επειδή φτάσανε σε σημείο να βλέπουνε εύνοιες του... ΠΑΟΚ - ποιοι; αυτοί; ήμαρτον, δλδ! -, επειδή λογική εξήγηση στις εύκολες κάρτες που δέχεται η ομάδα μας δεν υπάρχει και επειδή καταξοδεύτηκαν με το... αβάσταχτο πρόστιμο των 2.500 ευρώ στη Λιβαδειά (αφού ο άλλος ο τυφλός δεν είδε τίποτα (!!!) για να το γράψει στο φύλλο αγώνα) ... ε, για όλα αυτά, λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, το βράδυ εγώ θα είμαι με τους άλλους!

ΥΓ. Η ιδέα για το σημερινό κειμενάκι «κλάπηκε» από τον φίλο του site giapas και από χιουμοριστικό σχόλιο που έκανε (και δεν έβαλε φατσούλες, ο άτιμος!), στην «παγίδα» του οποίου έπεσα με τα μπούνια...

Ντίνος Λαζαρίδης

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...