Ο τζαναμπέτης !

«Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚτσής πρέπει να είναι τζαναμπέτης, ασυμβίβαστος, αντιδραστικός, ενοχλητικός και επικίνδυνος... ακόμα και αυτοκαταστροφικός, αλλά με αιτία», έγραψε προ ημερών στο forum του Paokmania, ο φίλος της ιστοσελίδας μας, barlow4!
Ντίνος Liverpool
Ο τζαναμπέτης !

Επικίνδυνος, με την έννοια του ριψοκίνδυνου και ενοχλητικός για τους άλλους, βέβαια. Να τους χώνεται, να τους μπαίνει στο μάτι, να επαναστατεί και να διεκδικεί! Αλητάμπουρας κανονικός! Αυτός είναι ο ΠΑΟΚτσής με μία πρόταση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται ολόκληρη η ψυχοσύνθεσή του και δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς. Εκεί μέσα στη Θύρα 4, να ξελαρυγγιάζεται, να τραγουδάει και να χοροπηδάει. Και όταν τον αφήνουν, να κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να ακολουθήσει την ομάδα του και εκτός έδρας.

Αυτός ο ΠΑΟΚτσής, λοιπόν, χθες απέδειξε για άλλη μία φορά, ένα ακόμα προσόν που διαθέτει. Την αποστροφή του στην αδικία που τόσο πολύ έχει βιώσει μέσα στο πετσί του, από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι σήμερα. Ο οπαδός που έχει γευτεί πολλάκις το συνεχές και ανελέητο κυνηγητό της διαιτησίας και του Αθηναϊκού κατεστημένου, που έχει αναγκαστεί να παίξει τη συντριπτική πλειοψηφία των τελικών κυπέλλου στην Αθήνα, χθες παραδέχτηκε ότι υπήρξε off side στη φάση του πρώτου γκολ. Δεν περίμενε κανένα άλλο «τιμητή» της αλήθειας για να το φωνάξει αυτό. Όπως το φώναξε και με τον ΟΦΗ και όπως το φώναξε με εκείνο το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Sergio, κόντρα στο Πανιώνιο, που όμως δεν έγινε ποτέ.

Ουδείς άλλος δικαιούται να μιλάει για ηθική στον ΠΑΟΚ. Ας κοιτάξουν πρώτα στον καθρέφτη τους αυτοί που δεν έπεσαν κατηγορία όταν δωροδοκούσαν εν ψυχρώ, όταν δυσφημούσαν το άθλημα με τις πλαστογραφίες τους, όταν φέρνανε ποδοσφαιριστές με χρήματα που ήταν αποδεδειγμένα προϊόν υπεξαίρεσης και όταν τους χαρίζονταν, εν μία νυκτί, χρέη προς το δημόσιο και ας αφήσουν ήσυχο τον ΠΑΟΚ που λόγω ιδιοσυγκρασίας έχει καταφέρει να ξεφύγει από το σινάφι και το καρτέλ τους. Άλλοι ήτανε αυτοί που βγαίνανε στο Champions League με γκολ off side και άλλοι αυτοί που έστελναν (και γιατί αόριστος, παρακαλώ πολύ;) τους διαιτητές σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι πρόκειται για ένα από τα λίγα διαιτητικά λάθη που ευνόησαν την ομάδα μας, το οποίο η ηθική, το ήθος και το επίπεδο του ασυμβίβαστου τζαναμπέτη ΠΑΟΚτσή τον υποχρεώνουν να το παραδεχτεί. Ακόμα και όταν οι φάσεις είναι γρήγορες και δύσκολες, όπως η χθεσινή, μακάρι να μην γίνονταν ποτέ υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά αυτό είναι φύσει αδύνατον.

Ότι έγινε χθες, δεν μειώνει σε τίποτα τη νίκη του ΠΑΟΚ, η οποία ήταν πέρα για πέρα άξια. Μεθοδικός, σοβαρός και πειθαρχημένος δημιούργησε μερικές πολύ καλές ευκαιρίες και κέρδισε δικαιότατα έναν αρκετά καλό αντίπαλο. Η ομάδα αποδίδει μέρα με τη μέρα όλο και καλύτερο ποδόσφαιρο και αυτό είναι ολοφάνερο. Είναι σαφές ότι ο δρόμος για το 5ο έχει ανοίξει και είναι καλό είναι να κλείνουμε σιγά-σιγά τα εισιτήρια του τρένου.

ΥΓ1. Εύγε barlow4! Ήταν υπέροχο, το υιοθέτησα αμέσως και βρήκα ότι χθες ταίριαξε απόλυτα! Όχι, δεν θα συμπληρώσω το [δίκαιος] στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ΠΑΟΚτσή, γιατί σαφώς και εννοείται!

ΥΓ2. Όποιος με κατηγόρησε ότι γράφω... σεντόνια, να συμφωνήσει να μου δίνει τα ίδια άμα γράφω τα μισά και εγώ δέχομαι... Άιντε, βραδιάτικα!

ΥΓ3. Κάτω από το «σαμάρι» του παρά τω Paokmania και παρά τω κόσμω αδελφού μου, υπάρχει πλέον ένας 40χρονος γαϊδουράκος (τι ...γαϊδουράκος, δλδ;), ο οποίος κάποτε νόμιζε ότι η ηλικία αυτή είναι μακριά και θα αργήσει πολύ να έρθει. Αιώρα που σε αιωρούσε, σέφτελε! Πολύχρονος ρεεεεε... και φέτος με το κύπελλο και τη 2η θέση!

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

Διαβάστε ακόμη...