Τα κίτρινα μηδενικά!

Με πολλά νέα πρόσωπα στην αποστολή του, ο ΠΑΟΚ καλείται να σταματήσει, επιτέλους, το τελευταίο αρνητικό σερί που έχει στο πρωτάθλημα και να επιστρέψει στις νίκες.
Ντίνος Liverpool
Τα κίτρινα μηδενικά!

Μέσα σε τρεις εβδομάδες έχει χαθεί, προσωρινά, η δεύτερη θέση, παρά τη διαφορά των έξι βαθμών που είχε αποκτήσει η ομάδα μας από τους διώκτες της, μια διαφορά που μόνο ασφαλείας δεν αποδείχθηκε τελικά.

Μονόδρομος η νίκη απέναντι στον ξεβράκωτο συμπολίτη που δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για την αποφυγή του μοιραίου. Αν και είναι συνηθισμένοι την τελευταία 15ετία στις αγωνίες και στα καρδιοχτύπια που προσφέρουν οι θέσεις της διακεκαυμένης ζώνης του υποβιβασμού, οφείλουμε και μεις να κάνουμε το χρέος μας. Να τους σπρώξουμε στον γκρεμό και να γεμίσουμε με ακόμα περισσότερο άγχος το υπόλοιπο και της φετινής ασήμαντης παρουσίας τους στο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα με αντίπαλο το κίτρινο αυτό καρναβάλι, το οποίο και φέτος απλώς συμπληρώνει τις 18 ομάδες της κατηγορίας. Δυο φορές το χρόνο στο πρωτάθλημα είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουμε τον ορισμό της αφάνειας, της ανεπάρκειας και του κομπλεξισμού. Ένας κομπλεξισμός που αρχίζει και τελειώνει στο πως θα κερδίσουν τον ΠΑΟΚ και τίποτα άλλο. Και όταν το κάνουν, έχοντας τις πλάτες και τις αβάντες των προσινοκόκκινων δυναστών του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως πριν από τρία χρόνια με τον Σπάθα και τα απίστευτα όργιά του, τότε είναι που αισθάνονται ότι πραγματικά ολοκληρώνουν την παρουσία τους στο πρωτάθλημα. Αυτός ήταν ανέκαθεν και ο πρώτος τους στόχος τους: όχι να κάνουν αυτοί μία αξιόλογη πορεία και να διεκδικήσουν κάποιο τρόπαιο, αλλά να μην μπορέσει ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει κάποιο τίτλο! Πραγματικά ασπόνδυλα!

Δεν ξέρω αν θα καταφέρουν φέτος να ξεφύγουν από του χάρου τα δόντια, ξέρω όμως, ότι ακόμα και αν δεν τα καταφέρουν, ε... δεν τρέχει και τίποτα! Η πρώτη φορά ήταν η ντροπή, τώρα είναι πλέον συνήθεια και εθισμός! Τους είναι πολύ γνώριμα τα βοσκοτόπια και τα λαγκάδια της β' εθνικής, που για να τα αποφύγουν φέτος έχουν συνάψει σχέσεις φιλίας με το βουβαλόπαιδο του Πειραιά. Εκεί έφτασε ο Εβραίος για να σωθεί! Να παρακαλάει και να δέχεται δανεικούς από μία ομάδα που μας το παίζανε και ως οι μοναδικοί πραγματικοί πολέμιοί τους στο Βορρά! Εμείς είμασταν τα παιδιά του Κόκκαλη, ε; Πέσανε οι μάσκες κομπλεξάρες και αυτό θα φανεί και από τα «ανταλλάγματα» που θα δώσετε στο εγγύς μέλλον στο μαστροπό σας!

Τα θέμα είναι απλό, επειδή έχουμε και σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε από το να ασχοληθούμε περισσότερο μαζί τους. Με σοβαρότητα και τη δέουσα προσοχή, κερδίζουμε το αυριανό παιχνίδι και έχουμε το νου μας στην κλήρωση του κυπέλλου της Δευτέρας και στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον ΟΦΗ. Ο στόχος της δεύτερης θέσης πρέπει πάσει θυσία να επιτευχθεί. Και το παιχνίδι με τα κίτρινα μηδενικά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα.

Ένα νέο ξεκίνημα, που ήδη έχει οριοθετήσει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης, με τις έξι μεταγραφικές κινήσεις που έχει κάνει προκειμένου να δυναμώσει και να ενισχύσει αγωνιστικά την ομάδα, κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι Κασσάνδρες που διαλαλούν ότι ο ΠΑΟΚ είναι μόνο το σκάφος για τις επενδύσεις και όχι μία από τις επενδύσεις, έχουν διαψευστεί παταγωδώς! Οι τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου μας επιφύλαξαν ευχάριστες εκπλήξεις και όλοι περιμένουμε να δούμε το επίπεδο της ομάδας να ανεβαίνει κατακόρυφα.

Στον αντίποδα με τα ευχάριστα στα μεταγραφικά, οι φήμες για το τι πραγματικά συμβαίνει με τον μέγιστο ποδοσφαιριστή που έχουμε την τιμή και τη χαρά να φοράει τη φανέλα της ομάδα μας. Τον Pablo Garcia! Ας ελπίσουμε ότι, ακόμα και εάν έχει δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση ανάμεσα στους επικεφαλείς της ομάδας και στον Pablo, να λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιατί ο Garcia πρέπει να φύγει από τον ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος και όχι παραγκωνιζόμενος! Αυτό είναι κόκκινη γραμμή στην συνείδηση του κάθε ΠΑΟΚτσή και δεν πρόκειται να συγχωρεθεί σε κανέναν αρμόδιο, κάποια άλλου είδους εξέλιξη. Και, καλό θα ήταν, εάν εδώ και καιρό, κάποιος είχε συμμαζέψει το γιο του από τις ασυναρτησίες που έλεγε στα forum του internet εναντίον τoυ Παυλάρα μας... της ζωντανής σημαίας του ΠΑΟΚ! Σταματάω εδώ, μπας και το αποφύγω το εγκεφαλικό! Γιατί φήμες, φήμες... ή βγείτε και διαψεύστε τα, εάν είναι παραμύθια, ή βρείτε τα, εάν είναι αλήθεια, μη σας πάρει και σας σηκώσει ο Βαρδάρης!

ΥΓ. Πολλά περαστικά και τις καλύτερες ευχές μας, να μην αποδειχθεί σοβαρός ο σημερινός τραυματισμός του Πόποβιτς, λίγο πριν το τέλος του αγώνα της Κ-20 στη Ν. Ραιδεστό. Εάν αποδειχτεί σοβαρός, θα είναι ο τρίτος για το παιδί φέτος και είναι πολύ κρίμα για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει για την καθιέρωση και την καταξίωση στην α' ομάδα! Περαστικά λεβένταρε!

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...