Το φόβο μας να 'χετε!

Πρώτα απ' όλα, καλή δύναμη και κουράγιο σε όλον τον κόσμο για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που συνεχίζουν να έρχονται ανελέητα και με αμείωτη ένταση, κατ' ευθείαν στο «δόξα πατρί».
Ντίνος Liverpool
Το φόβο μας να 'χετε!

Δύσκολη χρονιά μας περιμένει και φέτος και οι ευχές για καλή χρονιά αποκτούν περισσότερο νόημα από κάθε άλλη φορά.

Σε τροχιά αντίθετη με τη γενική κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα άλλα μέτωπα, η πορεία της ομάδας μας. Φτάσαμε χθες στη 10η νίκη, σίγουρα με πολύ περισσότερο άγχος απ΄ ότι το τελικό 1-4 δείχνει, σε σύνολο 16 αγώνων πρωταθλήματος, έχοντας μόλις δύο ήττες! Επίδοση μοναδική τα τελευταία χρόνια! Μπορεί η ομάδα, πράγματι, να μην θέλγει με την απόδοσή της, όμως η αποτελεσματικότητα, η υπομονή και η ωριμότητα που δείχνει από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι εμφανέστατα δείγματα σοβαρής και σωστής δουλειάς που γίνεται σε όλους τους τομείς.

Και πρώτα απ' όλα αγωνιστικά. Παίκτες και προπονητής αποδεικνύουν σε όλους ότι ο ΠΑΟΚ δικαίως βασίζει πάνω τους όνειρα και φιλοδοξίες. Πάθος, όρεξη, ταλέντο και ψυχολογία νικητή φέρνουν την ομάδα δικαιότατα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από το σαπιοκάραβο της ΔΕΚΟ του Πειραιά, το οποίο βρίσκεται εκεί που βρίσκεται λόγω της παντελούς έλλειψης ισονομίας και δικονομίας που ανέκαθεν και απολάμβανε υπέρ του. Τα έχω πει πολλές φορές και δεν πρόκειται ποτέ να κουραστώ να επαναλαμβάνω τη σκανδαλώδη εύνοια που τυγχάνει αυτή η «δυσωδία» σε όλα τα επίπεδα.

Η διοικητική σταθερότητα και η τεράστια οικονομική βοήθεια που έφερε ο ερχομός του Ιβάν Σαββίδη, δίνουν στην ομάδα όλη την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται για να αναπτύξει τη δυναμική εκείνη που θα την οδηγήσει στην κορυφή. Με βήματα μελετημένα και προσεκτικά και με την επιλογή των κατάλληλων συνεργατών, ο Ιβάν είναι αυτή τη στιγμή ο απόλυτος άρχοντας στο τιμόνι του ΠΑΟΚ.

Ήρθε ο Κατσουράνης και από την πρώτη στιγμή φρόντισε να διαψεύσει όλους όσους είχαν ενδοιασμούς (και η αφεντιά μου μέσα, πρώτη και καλύτερη) και δεν τον ήθελαν στην ομάδα. Τεράστιο λάθος, όταν η κριτική και η έκφραση κάποιας άποψης δεν γίνεται με βάση το καθαρά αγωνιστικό συμφέρον της ομάδας. Ευτυχώς οι αποφάσεις παίρνονται από τον Βρύζα, τον Σιστιακόφ και τους συνεργάτες τους με ορθολογικά και μόνο κριτήρια. Με τέτοια κριτήρια θα συνεχιστεί και η προσπάθεια για την ενίσχυση της ομάδας και μέχρι το τέλος του μήνα ο ΠΑΟΚ θα έχει ενισχυθεί με την απόκτηση παικτών που ευχής έργο είναι να αποδειχτούν χρήσιμοι και πολύτιμοι.

Δεν ξέρω ποια ονόματα θα καταλήξουν τελικά στην ομάδα, ξέρω όμως και είμαι σίγουρος, ότι δεν πρόκειται να φάμε κανένα παπά και ο καθένας θα κοστίσει στην ομάδα όσο είναι η αξία του και όχι όσο θέλει να τον μοσχοπουλήσει ο κάθε μανατζαραίος που μυρίστηκε ψητό στο φούρνο! Έχω εμπιστοσύνη ότι τα συμφέροντα της ομάδας θα εξασφαλιστούν απόλυτα. Και εάν μιλάμε τώρα για μεταγραφές ουσίες, τότε φαντάζομαι τι έχει να γίνει το καλοκαίρι που η ενίσχυση της ομάδας θα είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί, όπως φαίνεται και μακάρι να πάνε όλα καλά, ο ΠΑΟΚ του χρόνου θα παίζει στα προκριματικά του Champions League.

Καλό είναι βέβαια, σε όλες τις κινήσεις που γίνονται να έχουμε στο νου μας ότι σήμερα παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναγίνουν επαφές με στόχο τη ρύθμιση των παγωμένων χρεών και να βρεθεί η φόρμουλα αποπληρωμής τους. Επαναυπολογισμός του συνολικού χρέους βάσει του πρωτογενούς οφειλόμενου ποσού και μία λογική προσαύξηση (10-20%) και να μπει το νερό στο αυλάκι για τον μεγαλύτερο βραχνά που είναι πάνω από το κεφάλι του ΠΑΟΚ. Ο στόχος της νοικοκυροσύνης περιλαμβάνει σαφέστατα και αυτή τη ρύθμιση, ας μην ξεχνιόμαστε.

Η μεγάλη ικανοποίηση που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο από την πορεία της ομάδας. Είναι και από το γεγονός ότι έχουν θορυβηθεί για τα καλά οι πρωτευουσιάνοι και έχουν συνειδητοποιήσει ότι ειδικά του χρόνου το πρωτάθλημα, όχι μόνο θα το διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ στα ίσα, αλλά φοβούνται μήπως με την τεράστια δυναμική που αποκτά ο σύλλογος, τελικά εύκολα ή δύσκολα θα το κατακτήσει. Βέβαια, γνωρίζουν πολύ καλά ότι και το φετινό πρωτάθλημα δεν έχει ακόμα τελειώσει και αρκετοί, ενώ εμφανίζονται αλαζόνες και υπερόπτες, μέσα τους έχει αρχίσει να τους λούζει κρύος ιδρώτας από το φόβο τους μην τυχόν και γίνουν κάποιες μεγάλες κινήσεις τον Γενάρη, με αποτέλεσμα η διαφορά των οκτώ βαθμών να καλυφθεί σταδιακά. Μιλάμε για μεγάλη απόλαυση!

Δεν μπορώ να ασχοληθώ με όλους τους επώνυμους κάφρους γαύρους δημοσιογραφίσκους που ταΐζουν κουτόχορτο στα πρόβατά τους. Θα ασχοληθώ, όμως, με τον γαυροΣαρελάκο και την ΕΡΑΣπορ, το κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο της χώρας που είναι η δεύτερη φορά που προκαλεί τη νοημοσύνη μας αυτόν τον καιρό. Ο ρόλος τους εκεί μέσα είναι να ενημερώνουν τον κόσμο και όχι να βγάζουν τις οπαδικές του κορώνες! Πληρώνονται από το Ελληνικό δημόσιο και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να φωνάζουν με ένταση 150 db: «σουτ του Τσιμπούρ και όχιιιιι.... το απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Βέροιας». Τι «όχιιιι» ρε καραγκιόζη; Μεγάλη η αγωνία του sportscaster (δεν γνωρίζω το όνομα αυτού που ήταν χθες στο καραϊτάβλι), γιατί στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου το σκορ ήταν ακόμα στο 0-0! Σιγά ρε παλιομαλ@κα που χτυπιέσαι κιόλας που δεν σκόραρε ακόμα η αγαπημένη σου ομάδα! Ξεφτιλισμένα φερέφωνα του χοντρού!

Ο δε Σαρελάκος από το στούντιο, τόνιζε λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι του κωλόγαυρου, ότι ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τις λιγοστές ευκαιρίες που έκανε και έβαλε 4 γκολ σε είκοσι λεπτά μέσα «αλλά τι να κάνουμε... αυτά έχει το ποδόσφαιρο!». Ρε μπαγλαμά, ο Πανθρακικός πόσες ευκαιρίες έκανε δηλαδή; Το τετ-α-τετ το είδες; Το πέναλτι; Άκου «αλλά τι να κάνουμε»! Η εμπάθεια προσωποποιημένη από κάποιον που κατέχει διοικητικό πόστο εκεί μέσα και που προκαλούσε και πάλι προ ημερών λέγοντας «το πρωτάθλημα είναι του ολυμπιακού και δεν πα να 'χει τις αντιρρήσεις του ο Κατσουράνης» για κάτι που δήλωνε τις ημέρες εκείνες που είχε οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του αρχηγού της εθνικής Ελλάδος στον ΠΑΟΚ! Μιλάμε για τέτοιο κόμπλεξ και αλαζονεία που ούτε τις εκφράσεις του δεν προσέχει (ΠΟΤΕ δεν πρόσεχε εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια ο συγκεκριμένος βλαξ!).

Το φόβο μας να 'χετε, ρε ξεφτιλισμένα ανθρωπάρια...

Η πτήση του αετού ξεκίνησε και πραγματικά κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα προκειμένου να βάλουν εμπόδια και οι αρμόδιοι καλούνται να τα αποφύγουν και να προστατέψουν τον ΠΑΟΚ.

Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός της πόλης μας, όπως έκανε πέρσι λίγο το Πάσχα διαλαλώντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ο Μπόλονι (πολύ πριν φύγει πράγματι ο Ρουμάνος τεχνικός από την ομάδα μας) να λέει και τώρα ότι αποκλείεται να παραμείνει ο Δώνης στην ομάδα, ότι δεν είναι δυνατόν να είναι αυτός ο προπονητής του μεγάλου ΠΑΟΚ που όλοι ονειρευόμαστε, έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των αρμοδίων και γενικά να δημιουργεί κλίμα σε μια εποχή που η ομάδα έχει βρει το δρόμο της και βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία. Ας βάλει καλά μέσα στο μυαλουδάκι του, ότι ο Δώνης δίνει τις εξετάσεις του και εάν τις περάσει με επιτυχία τότε δικαιούται να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και θα παραμείνει! Να είναι σίγουρος γι' αυτό! Πάνε οι εποχές ο ΠΑΟΚ φέρονταν και άγονταν από το πως ήθελαν κάποιοι παρατρεχάμενοι δημοσιογράφοι και παραγωγοί! Ο ΠΑΟΚ έχει και πρόεδρο και κυρίως ιδιοκτήτη και όλα αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν πάραυτα! Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει σελίδα και δεν έχει την ανάγκη κανενός ΠΑΟΚάρχη συμβουλάτορα! Πολύ κρίμα γιατί μέχρι από λίγο καιρό, ομολογώ ότι μου ήταν συμπαθής για την αγάπη και το πάθος που μιλούσε και έδειχνε για την ομάδα.

Τέλος, δεν θα αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι προσπαθούν να αναστήσουν την πεθαμένη κούλα44, επιτρέποντάς της να κάνει μεταγραφές (έστω και σαν ελεύθερους) παίκτες άνω των 22 ετών, ενώ δεν έχει ούτε μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα. Πέρσι τέτοια εποχή ο ΠΑΟΚ διαλύονταν κυριολεκτικά για να είναι συνεπής και τώρα η ασυνέπεια οργιάζει και κανείς από το καρτέλ της σούπερ λίγδας δεν αντιδρά! Ρε τη... φαμίλια!

Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ.άρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

Διαβάστε ακόμη...