Νισάφι!

Δεν υπήρξε κανένας που δεν είχε στενοχωρηθεί τότε που ο Σαλπιγγίδης κατηφόριζε στην Αθήνα και άλλαζε στολή. Τα γεγονότα γνωστά. Ο ΠΑΟΚ στο χείλος του γκρεμού (και τότε) και η ανάγκη για χρήματα επιτακτική.
Ντίνος Liverpool
Νισάφι!

Εν χορώ τα «γαλλικά» απ' όλο το γήπεδο κάθε φορά που ανέβαινε σαν αντίπαλος. Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε ότι ένα δικό μας παιδί, γέννημα θρέμμα, άφησε την ομάδα έτσι όπως την άφησε. Τι κι αν δήλωνε παντού και πάντα ΠΑΟΚτσής! Τι και αν αργότερα εξήγησε και δικαιολόγησε τη συμπεριφορά του για όλα όσα κατηγορήθηκε! Για τα χρήματα της συναυλίας της Νεάπολης, για το αεροδρόμιο, για το πέναλτι, για το σσσς...

Δεν τους έπεισε. Δεν τον ήθελαν πίσω. Ανεπιθύμητος! Η απόφαση για την επιστροφή του Σαλπιγγίδη είχε όμως ληφθεί από τον Ζαγοράκη και αυτό δεν τους άρεσε καθόλου. Δεν πα να ήθελε η νύφη και ο γαμπρός και η πλειοψηφία του κόσμου! Δεν ήθελαν αυτοί! Δεν ήθελαν πίσω τον «προδότη», τον «κοντό». Το γυαλί είχε ραγίσει τέσσερα χρόνια πριν.

Σίγουρα έχει και το δικό του μερίδιο ευθύνης ο Σαλπιγγίδης για ότι έγινε τότε, κανείς όμως δεν νομιμοποιείται να μην βλέπει τα γεγονότα όπως είναι και να τα μεγενθύνει εφευρίσκοντας εχθρούς και προδότες.

Γύρισε στην ομάδα που αγαπάει με συμβόλαιο πολύ μικρότερο από αυτό που θα μπορούσε να είχε κάνει αν έμενε στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια και παρά το ότι του οφείλονται δεδουλευμένα (και αρκετά μάλιστα) ποτέ του δεν πίεσε καταστάσεις και δεν δημιούργησε κάποιο πρόβλημα. Αντιθέτως, δείχνει πρόθυμος για παραμονή στην ομάδα με γενναία μείωση των αποδοχών του.

Δεν είμαι αυτός που θα μηδενίσω την προσφορά των συνδέσμων. Αλίμονο! Αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του ΠΑΟΚ Ταξίδια, εκδρομές, πάθος και εκδηλώσεις λατρείας για την αγαπημένη τους ομάδα. Με μεγάλη φήμη εντός και εκτός συνόρων και ταυτισμένοι με τη δύναμη που δίνουν στην ομάδα είναι αυτοί που έχουν κάνει παγκοσμίως γνωστή την Τούμπα σαν μια από τις πιο καυτές έδρες ολόκληρου του κόσμου.

Σίγουρα τους καμαρώνω και είμαι υπερήφανος εκεί που πρέπει, τους αποδοκιμάζω, όμως, επίσης εκεί που πρέπει. Δεν είναι λίγες και οι «άτυχες» στιγμές τους. Δεν έχει κανένα νόημα η παρελθοντολογία και η αναφορά σε αυτές. Ξέρουν και οι ίδιοι που έχουν κάνει τα λάθη τους.

Αυτό, όμως, που έχει νόημα αυτή τη στιγμή είναι σταματήσει, επιτέλους, αυτή η γελοιότητα που γίνεται με τις αποδοκιμασίες προς τον Σαλπιγγίδη. Νισάφι! Παίκτης της ομάδας μας είναι και μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητος και συναισθηματικός. Επηρεάζεται, αγχώνεται και δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που όλοι ξέρουμε ότι μπορεί. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, ούτε ο ίδιος φυσικά, από την προσφορά του αυτά τα δύο χρόνια.

Εάν το θέμα είναι να βγούνε κάποιοι νικητές από την κόντρα αυτή και όχι να βγει νικητής και κερδισμένος ο ΠΑΟΚ τότε σίγουρα δεν είναι στραβός ο γιαλός. Κάποιοι αρμενίζουν στραβά.

Όλοι είμαστε ΠΑΟΚ! Δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα. Είναι αδύνατον! Ας δεχτούμε αυτό που θέλουν οι πολλοί. Δεν γίνεται να έχουμε πάντα εμείς το δίκιο. Αν δεν μπορούμε να τον χειροκροτήσουμε, τουλάχιστον ας μην τον αποδοκιμάζουμε. Του κόβουμε τα πόδια και χαμένος βγαίνει ο ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

Διαβάστε ακόμη...