Όλοι... off side !

Μάλιστα κύριοι! Είσαστε όλοι σας off side... Και πρώτη απ' όλους είναι off side η διοίκηση, που άφηνε εδώ και μήνες να πλανάται στον αέρα της πόλης, στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο, όχι η φήμη αλλά η βεβαιότητα ότι ο Boloni θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.
Ντίνος Liverpool
Όλοι... off side !

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία διάψευση ή αντίδραση από την μεριά της Π.Α.Ε., είναι για μένα σαφές, ότι η όλη αυτή παραφιλολογία εκπορεύονταν περισσότερο εκ των έσω και όχι τόσο από τη μεριά των μικρών (κατά το πλείστον) δημοσιογραφίσκων της πόλης που, εν τέλει, βοηθούσαν κάποιους να πετύχουν το στόχο τους.

Off side γιατί, ενώ δεν θέλεις πραγματικά να τον κρατήσεις, του κάνεις πρόταση... να μείνει! Και παρ' ότι αυτός δέχεται να μείνει με μειωμένες κατά το ήμισυ αποδοχές, εσύ τελικά αποφασίζεις ότι και πάλι η προσφορά που του έκανες δεν είναι συμφέρουσα για την ομάδα. Ξεμπρόστιασμα κανονικό της διοίκησης από τη μεριά του πανέξυπνου Ρουμάνου. Το λιγότερο που έχω να πώ είναι ότι νιώθω ντροπή για την αχαρακτήριστη αυτή συμπεριφορά. Τι το πιο αντρίκιο από το πεις «κύριε για μας έχετε αποτύχει παταγωδώς και δεν θα θέλαμε η συνεργασία μας να συνεχιστεί». Όλα τα άλλα είναι επαίσχυντα καραγκιοζιλίκια που δεν αρμόζουν στην ομάδα μας.

Off side, όμως, ήσουν και συ κόουτς που από την αρχή μιλούσες για σειρήνες που ηχούσαν στα αυτιά σου από την Αραβία ενώ ακόμα δεν είχες αναλάβει καλά-καλά. Και αντίστοιχες φήμες τις επανέλαβες και αργότερα. Εάν δεν σ' αρέσει εδώ στον Π.Α.Ο.Κ. το συζητάς με τη διοίκηση και δεν τα λες αυτά σε συνεντεύξεις τύπου, όπου, αν μη τη άλλο, αλείφεις βούτυρο στο ψωμί των media.

Ήσουν off side όταν καθόσουν και έπιανες κουβέντα με την κερκίδα στο Χαριλάου, στην Κέρκυρα και οπουδήποτε αλλού κατάφεραν να σε αποσυντονίσουν και να σε εκνευρίσουν οι πολλοί κάφροι που υπάρχουν στα Ελληνικά γήπεδα.

Και το κυριότερο ήσουν off side σε πάρα πολλά παιχνίδια που δεν μπόρεσες να βρεις λύσεις και γίναμε έρμαιο στις διαθέσεις μικρών και ασήμαντων ομαδούλων, όχι μόνο εκτός αλλά ακόμα και εντός έδρας. Απαράδεκτη και απογοητευτική η αγωνιστική εικόνα της ομάδας στα περισσότερα παιχνίδια του Β' γύρου σε αντιδιαστολή με τα παιχνίδια του Α' γύρου και ειδικότερα τα Ευρωπαϊκά όπου η ομάδα ήταν εξαιρετική.

Εγώ ήθελα, πραγματικά, ο κόουτς να παραμείνει. Δεν είναι δυνατόν ένας καταξιωμένος διεθνώς προπονητής να μην κάνει για τη δική μας ομάδα. Δουλειά με περγαμηνές, με ανάδειξη ταλέντων, έμπειρος και δουλευταράς. Με όπλο την εμπειρία του ενός χρόνου στην ελληνική πραγματικότητα και με δεδομένη τη γερή μείωση των αποδοχών του, δεν το συζητώ καν ότι εκτός από χρήσιμη θα ήταν και συμφέρουσα οικονομικά η παραμονή του Boloni στον Π.Α.Ο.Κ.. Η λύση που θα πάμε τώρα θα είναι πιο οικονομική, αν συνυπολίσουμε και τη ρήτρα των 200 χιλιάδων;

Off side, όμως, είναι και όσοι από μας νομίζουν ότι συνδιοικούμε με τους εκάστοτε διοικούντες και όταν η διοίκηση δεν πράττει όπως θα θέλαμε εμείς, τότε μηδενίζουμε τους πάντες και τα πάντα, εκδιώχνουμε, αφορίζουμε και είμαστε έτοιμοι για τη... δική μας «επανάσταση». Όποιος νομίζει ότι ήρθε το τέλος του Π.Α.Ο.Κ. μετά την απομάκρυνση του Boloni πλανάται πλάνην οικτράν!

Ποιον θα τιμωρήσουμε εάν δεν πάμε να πάρουμε διαρκείας και αν δεν πηγαίνουμε στο γήπεδο; Τον Βρύζα και τον Κωνσταντινίδη; Λάθος κάνετε λεβέντες! Τον Π.Α.Ο.Κ. θα τιμωρήσουμε και θα απαξιώσουμε. Βέβαια, εάν (λέω εάν) σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και η ομάδα πάει καλά με τον νέο προπονητή, τότε να δείτε τι εύκολα που θα ξεχάσουμε όλοι μας !

Off side, τέλος, είναι όποιος δεν σκοπεύει να στηρίξει τον νέο προπονητή της ομάδας. Είτε λέγεται Άγγελος, είτε Γιώργος, είτε κάπως αλλιώς. Εξαιρετικό ποδόσφαιρο έπαιζε η ομάδα με τον Αναστασιάδη, εξαιρετική πορεία έχει κάνει και ο Δώνης σε όσες ομάδες του έδωσαν λίγο χρόνο και τον άφησαν αν δουλέψει. Ακόμα και αν η διοίκηση, ελέω κρίσης, προτιμήσει την ακόμα πιο φθηνή λύση του Γεωργιάδη, δεν βλέπω το λόγο να αρχίσουμε να εναντιωνόμαστε χωρίς καλά-καλά να δούμε κάποια πρώτα δείγματα γραφής.

Off side, επομένως, η διοίκηση για την άκομψη (το λιγότερο) συμπεριφορά της, ο Boloni που μας ξενέρωσε και μας απογοήτευσε πολλές φορές και, φυσικά, όσοι από εμάς έχουν παρεξηγήσει το ρόλο του οπαδού.

Με δεδομένο ότι σε αυτήν την ομάδα η ηρεμία σπανίζει, τουλάχιστον ας πρυτανεύσει η λογική. Ας τους δείξουμε, ρε παιδιά, πόσο πολύ αγαπάμε τον Π.Α.Ο.Κ. μας...

Π.Α.Ο.Κ. , Π.Α.Ο.Κ. , Π.Α.Ο.Κ.άρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...