Λίγη ηρεμία!

Έτυχε να ακούσω μεγάλο μέρος της χθεσινοβραδινής αθλητικής εκπομπής γνωστού, μαχητικού και επώνυμου ΠΑΟΚτσή παραγωγού σε αθλητικό ραδιόφωνο της πόλης μας.
Ντίνος Liverpool
Λίγη ηρεμία!

Ο εν λόγω παραγωγός μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής, όχι μόνο για την αποδεδειγμένη αγωνιστικότητα και το σθένος με το οποίο πρεσβεύει τις απόψεις του, αλλά κυρίως λόγω του ότι οι τοποθετήσεις του με βρίσκουν σύμφωνο σε αρκετά θέματα και πηγάζουν από την μεγάλη του αγάπη για την ομάδα μας, την οποία και του αναγνωρίζω.

Πάντα, βέβαια, είχα τις όποιες διαφωνίες μαζί του σε μερικά θέματα όπως π.χ. η μεγάλη του πίστη για το μοντέλο Λαϊκής Βάσης που υποστηρίζει, του οποίου όμως την εφαρμογή στην ομάδα μας εγώ θεωρώ ουτοπία για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν είναι, όμως, το θέμα μου αυτό, άλλωστε έχω εκφράσει και παλαιότερα την άποψή μου επ΄ αυτού.

Για μένα τα θέματα που μου έκαναν τρομερή εντύπωση χθες - κάκιστη εντύπωση, ομολογουμένως – είναι δύο και με αυτά ασχοληθώ σήμερα.

Το πρώτο θέμα είναι η απόλυτη πεποίθησή του για το ότι ο Μπόλονι αποτελεί παρελθόν για την ομάδα. Ο παραγωγός παρουσιάστηκε σίγουρος 100% και καλά πληροφορημένος.

Ο ίδιος ο Παντελής Κωνσταντινίδης στη συνέντευξη που έδωσε σε αθλητική εφημερίδα και δημοσιεύεται σήμερα και στο Paokmania, τονίζει ότι η συνεργασία με το προπονητή είναι άψογη, αλλά μετά την ολοκλήρωση της σεζόν με τα play off θα επαναξιολογηθεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση της ομάδας και οι δυνατότητες που μπορούν να προσφερθούν στον προπονητή και είναι στο δικό του χέρι, αν μπορεί και δεχτεί, να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή.

Σίγουρα, δεν βλέπω ότι υπάρχει και μεγάλη αισιοδοξία για την παραμονή του Μπόλονι, δεν βλέπω όμως και την απόλυτη απαισιοδοξία και σιγουριά για αποχώρηση που εκφράζει ο παραγωγός. Ως εκ τούτου, δεν θεωρώ σωστό να πλανάται στα ερτζιανά της πόλης η βεβαιότητα ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Με τι μυαλό θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν οι πάντες στη διαδικασία των επερχόμενων play off όταν υπάρχει αβεβαιότητα σε ένα τέτοιο μείζον ζήτημα; Ή ακόμα και βεβαιότητα, εάν θέλετε, ότι ο προπονητής θα αποχωρήσει; Έτσι δίνεται η εικόνα του απόλυτου μπάχαλου και της ανοργανωσιάς (καλά, όχι ότι γενικά αυτό δεν ισχύει σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε). Ακόμα και να το ξέρεις και να είναι εξακριβωμένο, ε δεν το λες και στο αέρα της πόλης πριν καλά-καλά ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Ήμουν από τους πρώτους που έριξαν ευθύνες στον προπονητή για το αγωνιστικό χάλι της ομάδας. Αλίμονο! Δεν μπορεί η ομάδα να παραπαίει και να μην έχει ευθύνες και ο κόουτς. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο η αξία του συγκεκριμένου προπονητή που την έχει αποδείξει με τη θητεία του στο εξωτερικό που για μένα είναι εχέγγυο σοβαρότητας και ελπίδας για ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, με λύσεις εκ των έσω (όπου έχει πάει έχει δουλέψει με τις ακαδημίες και έχει αναδείξει ταλέντα) αλλά και δυο-τρεις προσθήκες που θα κάνουν τη διαφορά.

Είναι, για μένα, σαφές ότι ο προπονητής μας είναι μεγάλος και θα πρέπει να στηριχτεί. Δεν είναι καιρός για πειραματισμούς από τους οποίος έχουμε χορτάσει κατά καιρούς. Η άποψη του παραγωγού ότι «εγώ θέλω τον Άγγελο διότι είναι ΠΑΟΚτσής, έρχεται στα δύσκολα και βοηθάει και είναι, μάλιστα, και ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει» με βρίσκει απόλυτα αντίθετο. Όσο και να συμπαθώ και γω τον Άγγελο, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μία ενδεχόμενη επιστροφή του. Ο κόσμος θα διχαστεί για μία ακόμα φορά και το μέλλον προμηνύεται αβέβαιο και για τον ίδιο και για την ομάδα.

Το δεύτερο θέμα είναι ο πόλεμος που έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό στην τωρινή διοίκηση της ομάδας. Εξαιρώντας τον Μηλιωρίδη και τον Παντελή, ο παραγωγός ρίχνει ευθέως ευθύνες στην τωρινή διοίκηση σε πολλά θέματα, προεξέχοντος του θέματος που δημιουργήθηκε με τη συνέντευξη τύπου και την αποκάλυψη του τεράστιου ανοίγματος.

Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου στήριζε και αγαπούσε το Θοδωρή, όμως τα πράγματα ήρθαν έτσι (ΚΑΚΩΣ, να πω για μια ακόμη φορά) που τώρα στην ομάδα πρόεδρος είναι ο Ζήσης. Με το να σκάβουμε και το λάκκο της διοίκησης αυτής, νομίζει κανείς ότι βοηθάμε την ομάδα; Ο Ζαγοράκης προσέφερε τα μέγιστα 4,5 χρόνια, αλλά έκανε και σοβαρά λάθη. Τελικά, ήρθε σε κόντρα και με μεγάλη μερίδα των οργανωμένων και τις εξελίξεις τις γνωρίζουμε όλοι. Θα πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά και να δούμε πως προχωράμε από δω και πέρα. Τι νόημα έχει να μείνουμε προσηλωμένοι στο παρελθόν;

Εμείς είμαστε ΠΑΟΚ. Δεν είμαστε ούτε Βρύζας ούτε Ζαγοράκης. Και δεν κατάλαβα, δηλαδή! Εάν στο βωμό της αγωνιστικής ανάτασης της ομάδας, μέσω της οποίας πίστευε ο Θοδωρής ότι θα έρθει και η οικονομική εξυγίανση, έγιναν λάθη ΣΟΒΑΡΑ όπως η αύξηση του χρέους κατά 12 εκατομμύρια, αυτό πρέπει να αποσιωπηθεί; Όχι βέβαια ! Ο σωστός κυβερνήτης πηγαίνει με πλάνο και σχέδιο σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις δυνάμεις που έχει το καράβι του. Όλα τα άλλα, εγώ τα ακούω βερεσέ!

Η δύναμη του ραδιοφώνου είναι μεγάλη και ο κόσμος επηρεάζεται. Ο καθένας είναι ελεύθερος εκφράζει τις απόψεις του, όμως είναι καταστροφικό, σε μια στιγμή που απαιτείται ως μονόδρομος η συσπείρωση και η στήριξη του κόσμου στην ομάδα, να ακούγονται προσωπικές απόψεις και επιθυμίες οι οποίες δεν βοηθάνε την ομάδα. Αντίθετα το γαϊτανάκι του διχασμού του κόσμου καλά κρατεί και σε αυτές τις περιπτώσεις αυτός που σίγουρα θα πληρώσει το μάρμαρο είναι ο ίδιος ο Π.Α.Ο.Κ.

Εν κατακλείδι, είμαι εντελώς αντίθετος στην διασπορά ειδήσεων για την βέβαιη, δήθεν, αποχώρηση του προπονητή και του πολέμου στη διοίκηση. Δεν προλαβαίνει να καταλαγιάζει μια φουρτούνα και ανοίγουμε διάπλατα το δρόμο για την επόμενη. Άντε να δούμε πότε θα έχουμε θα έχουμε λίγη ηρεμία στην ομάδα αυτή!

Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ.άρα μου,

ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

Διαβάστε ακόμη...