Χειμέρια νάρκη!

Είναι ηλίου φαεινότερο το ότι εδώ και μερικούς μήνες η ομάδα νοσεί αγωνιστικά. Οι ελπίδες και οι χαρές που μας έδωσε στην αρχή της σεζόν και εν συνεχεία με την καταπληκτική ευρωπαϊκή της πορεία, δείχνουν ότι ανήκουν σε ένα όχι και τόσο κοντινό παρελθόν.
Ντίνος Liverpool
Χειμέρια νάρκη!

Σχεδόν από τη μια στιγμή στην άλλη, η εικόνα της ομάδας σε πολλά παιχνίδια – εντός και εκτός έδρας – μοιάζει με περιοδεύοντα θίασο θεάτρου σκιών. Εμφανίσεις μέτριες, υποτονικές, άχρωμες, άοσμες και άγευστες. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, έρμαιο στις διαθέσεις της κάθε λιμαδούρας που απλόχερα της προσφέρουμε θαλπωρή και αγωνιστική ανάσταση.

Προσπαθούμε όλοι μας να διαπιστώσουμε τι φταίει και όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Εγώ ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς γίνεται. Αδιαφορία, έλλειψη κινήτρου, αγωνιστική καθίζηση, μεγάλες απώλειες παικτών στο βωμό της οικονομικής κρίσης; Δεν ξέρω. Λίγο απ' όλα; Ίσως !

Θλίβομαι αφάνταστα με αυτό που βλέπω. Και δεν βλέπω λύσεις. Όλοι και όλα μου φταίνε. Η διοίκηση, ο προπονητής, οι παίκτες. Όλοι έχουν ευθύνες, στο μερίδιο που αναλογεί στον καθένα τους.

Επιτέλους το πρωτάθλημα, τελειώνει. Μένει η διαδικασία των play off που με την υπάρχουσα εικόνα που δείχνει η ομάδα, βλέπω πως πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον Ατρόμητο, αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό και ξυπνήσουμε από τη χειμέρια νάρκη στην οποία έχουμε περιπέσει. Γιατί, αν υποθέσουμε ο ζέλος και η κούλα (καλώς εχόντων των πραγμάτων) δεν θα μπορέσουν να παίξουν στην Ευρώπη του χρόνου, ο μόνος αντίπαλος είναι ο Ατρόμητος και ο κακός μας εαυτός, με τον τελευταίο να έχει γίνει συνήθεια εδώ και λίγο καιρό. Μακάρι να κάνω λάθος, φυσικά, και να βγω ψεύτης, αλλά αισιόδοξος αυτή τη φορά δεν είμαι.

Χορτάσαμε και αηδιάσαμε από δηλώσεις και υποσχέσεις. Σκύψτε το κεφάλι και δουλέψτε, όλοι σας. Κοιταχτείτε αναμεταξύ σας και αναρωτηθείτε σε ποια ομάδα και για ποιον κόσμο παίζετε. Πράξεις και μόνο πράξεις από δω και πέρα. Αναλάβετε, επιτέλους, τις ευθύνες σας.

Δεν ξέρω για Καμπάνηδες, Σαββίδηδες και λοιπούς υποψήφιους «μνηστήρες». Δεν ελπίζω σε τίποτα αυτήν την εποχή. ΑΡΔολογίες ολκής που για μια ακόμη φορά το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δημιουργήσουν αναστάτωση, νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα και να καταφέρουν να αποσυντονίσουν περαιτέρω την ομάδα.

Ας ελπίσουμε, έστω και την ύστατη ώρα, η ομάδα να μεταμορφωθεί αγωνιστικά και να βρεθούν λύσεις. Η ομάδα μπορεί και πρέπει να ξαναβρεί την χαμένη αυτοπεποίθησή της. Εμείς θα είμαστε εκεί και θα στηρίξουμε και πάλι όσο μπορούμε. Κάντε όμως και σεις το καθήκον σας και φέρτε μας πίσω τον ΠΑΟΚ που ξέρουμε και που ... αγνοείται από τα τέλη Γενάρη !

ΥΓ. Έλεος με ορισμένους που τους φταίνε ακόμα και τα πιτσιρίκια. Όταν έλεγα για στήριξη στους μικρούς, πριν από λίγο καιρό, δεν εννοούσα, φυσικά, κράξιμο με την πρώτη στραβή. Ο Παναγιωτούδης, ο Πόποβιτς, ο Πέλκας και η παρέα τους είναι, αυτή τη στιγμή, η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ομάδα των πρωταθλημάτων υποδομής, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Είναι κρίμα να κάψουμε κάποιο από τα παιδιά μας, που τα πιο πολλά είναι ακόμα μαθητές Λυκείου. Και σε τίποτα δεν φταίνε αυτοί !

Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ.άρα μου,

ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

Διαβάστε ακόμη...