Zuper Ligd!

 Συνεδρίασε ο συνεταιρισμός των ομάδων της Zuper Ligd και έβαλε βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο. Πολύ βαθιά. «Ριζικές τομές» που ισχύουν από δω και πέρα ... έτσι για να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Ντίνος Liverpool
Zuper Ligd!

Το Paokmania ήταν φυσικά παρόν εκεί στη συνεδρίαση και έχει τη χαρά να σας μεταφέρει όσα διεμήφθησαν και αυτούσιους τους διαλόγους που έλαβαν χώρα.

-κούλα: Μάγκες, όπως ξέρετε, εγώ δεν μπορώ να πάρω άδεια από την Ε.Π.Ο. για του χρόνου, ούτε το Θεό μπάρμπα να έχω. Της Μιχαλούς χρωστάω και από ρευστό ούτε για ... μπατιρόσπορα!

-ζέλα: Αχ και γω καλέ παιδιά! Δεν υπάρχει ούτε σάλιο για γραμματόσημα. Αχ δεν ξέρω τι να κάνω! Με έχει πιάσει απελπισία.

-πρόεδρας: Τι σκάτε ρε κορίτσια; Εγώ είμαι εδώ! Βασιστείτε πάνω μου.

-κουλοζέλα: Και τι μπορείς να κάνεις εσύ κε πρόεδρα;

-πρόεδρας: Δεν έχεις άδεια από την Ε.Π.Ο; Κανένα πρόβλημα! Συμμετέχεις κανονικά στο νέο πρωτάθλημα, σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτα! Σάμπως, μόνο εσείς είστε; Σε λίγο η καμπάνα θα βαρέσει για πολλούς από εμάς. Άρα, αγνοούμε την Ε.Π.Ο. και συμμετέχετε κανονικά. Λοιπόν, η απόφαση θα λέει ότι τα κριτήρια αδειοδότησης της Zuper Ligd είναι πλήρως εξομοιωμένα με τα αντίστοιχα της UEFA. Απλό και μεγαλοφυές, ε;

-κουλοζέλα: Μπαρτόν; Πλήρως εξομοιωμένα;

-πρόεδρας: Ναι, όταν λες αυτό το «πλήρως» τους ψαρώνεις όλους και τους αποστομώνεις. Μιλάμε για ΤΟ επιχείρημα!

-κουλοζέλα: Ναι, αλλά η UEFA δε μασάει, ρε πρόεδρα;

-πρόεδρας: Εντάξει, εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν θα πάτε στην Ευρώπη και χαρά στο πράγμα. Σάμπως και πέρσι που πήγατε, τι καταλάβατε ρε σεις; Το ξύλο του κερατά δεν φάγατε;

--κουλοζέλα: Αχ προεδρούλη μου, είσαι πανέξυπνος. Ώρες-ώρες έχεις κάτι φανταστικές ιδέες!

Μάλιστα παιδιά! Η ομάδα που δεν μπορεί, λόγω ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων και φορολογικής ενημερότητας να πάρει αδειοδότηση από την Ε.Π.Ο. ΔΕΝ θα υποβιβάζεται, αλλά θα μπορεί να πάρει κανονικά μέρος στο επικείμενο πρωτάθλημα και φυσικά στα play off της τρέχουσας περιόδου. Αντί του υποβιβασμού, θα της απαγορευτεί η δυνατότητα ανανέωσης συμβολαίων και μεταγραφών, εξαιρουμένων των νέων κάτω των 22 ετών που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα υποδομών. Επί πλέον, θα παρακρατείται το 20% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για να εξοφλούνται υποχρεώσεις προς ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Κόλαφος! Συγκλονίστηκα από την πυγμή που επέδειξαν όλοι τους (πλην Ξάνθης και Παναιτωλικού). Και του Ζήση συμπεριλαμβανομένου στα πυρά μου. Μάλλον νιώθουμε την κατάσταση πολύ κοντά και σε μας και να μας πλησιάζει επικίνδυνα και γι' αυτό ψηφίζουμε κόντρα στους απλούς κανόνες δικαίου και ηθικής. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα μου ψηφίζει κατά το δοκούν και όχι κατά το πρέπον.

Άλλο να ρίξεις τον Ηρακλή για πλαστές ενημερότητες και άλλο την κούλα. Δεν το συζητάμε για το ζέλο. Εξαντλούμε όλη μας την αυστηρότητά εκεί που μας παίρνει και όταν τα όποια μέτρα αγγίζουν όσους είναι στο απυρόβλητο (πολύς κόσμος και άρα πολιτικό κόστος), τότε εφευρίσκουμε τεχνάσματα για να τους βοηθήσουμε και να τους βλάψουμε το λιγότερο δυνατό.

Έχω μάθει να είμαι οπαδός (φανατικός) του δικαίου. Ο ΠΑΟΚτσής έχει γευτεί τη σαπίλα και έχει νιώσει πολλάκις την αδικία βαθιά μέσα στο πετσί του. Ήταν 23 Σεπτεμβρίου του 1990 όταν ο αείμνηστος Θωμάς Βουλινός με έκανε υπερήφανο όταν, μη μπορώντας να αντέξει αυτά που γίνονταν στο Ο.Α.Κ.Α. με την ανεκδιήγητα εχθρική διατησία του Καραμάνη από τη Βοιωτία, έπαιρνε την ομάδα γύρω στο '73 από το γήπεδο. Και όταν μετά από τόσες καταφανέστατες σφαγές και αδικίες που πέρασε η ομάδα, η διοίκηση συναινεί σε τέτοιου είδους συμπαιγνίες ... ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Έτσι, απλά!

Εδώ θα τα μαγειρέψετε όπως θέλετε. Στην Ευρώπη, όμως, όχι μόνο δεν περνάνε οι λαμογιές αυτές αλλά θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Μην απορήσει κανείς εάν απειληθούμε με απαγόρευση συμμετοχής σε όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εάν επιμείνουμε σε τέτοιου είδους πρακτικές, συνεταιριστικού (με την κακή έννοια) χαρακτήρα.

Καλή μας νύχτα!

Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ.άρα μου,

ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

 

Διαβάστε ακόμη...