Σκωτσέζικο ντουζ !

Τρίτη φορά φέτος που ένα νωχελικότατο ξεκίνημα κοστίζει 2 γκολ στο πρώτο τέταρτο και χθες 3 στο 20λεπτο! Έλεος! Και τι ... έλαιος, δηλαδή; Από το καλό το λάδι! Από αυτό που μας βγαίνει με μορφή ιδρώτα, κάθε φορά που είμαστε θεατές στο ίδιο έργο μέσα στο σπίτι μας.
Ντίνος Liverpool
Σκωτσέζικο ντουζ !

Δεν θέλω να υποκαταστήσω τον δικό μας τον κόουτς, εδώ στο Paokmania, που σίγουρα θα τα γράψει καλύτερα από μένα, αλλά ας μου επιτρέψει να μπω λίγο στα χωράφια του και να απευθυνθώ στον προπονητή της ομάδας μας.

Ρε συ κόουτς, παίρνεις ένα ποδοσφαιριστή, έστω και δανεικό, επειδή κάτι είδες σε κάποιο φιλικό και ίσως επειδή τον ήξερες από τη θητεία σου στη Γαλλία. Όλα καλά μέχρι εδώ και τίποτα το μεμπτό, φυσικά. Εχεις, όμως, αρχίσει να τον χρησιμοποιείς και βλέπεις ότι τελικά είναι ντεφορμέ το παιδί και δεν μπορεί να βοηθήσει. Είναι δυνατόν να τον ξεκινάς ενδεκαδάτo; Και άντε τον ξεκίνησες, βλέπεις ότι βολοδέρνει στην επίθεση και δεν βοηθάει καθόλου στην αμυντική λειτουργία της ομάδος. Αντιθέτως παρακολουθεί με ... θαυμασμό τους προσωπικούς του αντιπάλους! Τι τον κρατάς ένα ολόκληρο ημίχρονο και δεν τον βγάζεις; Ήθελα, πραγματικά, να ήξερα τι είναι αυτό που βλέπεις στις προπονήσεις και που δεν μπορεί να μας δείξει το παιδί στον αγωνιστικό χώρο. Η συνεργασία του με τον Lino σκέτο "ναυάγιο" και από την πλευρά εκείνη χάθηκε το χθεσινό παιχνίδι.

Πάμε στο άλλο, τώρα. Εννοείται ότι, όπως και πάρα πολύς κόσμος, συμπαθώ για πολλούς και διάφορους λόγους το Σωτήρη. Το Σωτήρη που παίζει αμυντικό χαφ. Άλλο Σωτήρη δεν ξέρω εγώ. Ψέματα! Ξέρω τον ίδιο για τον οποίο μιλάμε που όσες φορές δοκιμάστηκε Center Back εμένα μου χτύπησε καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά με τη χρησιμοποίησή του σε αυτή τη θέση. Εσύ δεν το είδες ρε κόουτς; Αναγκαστική επιλογή, θα μου πεις. Όχι, κόουτς ... δεν είναι αναγκαστική επιλογή. Χίλιες φορές καλύτερα κάποιος που παίζει σε αυτή τη θέση, ακόμα και εάν είναι κάποιος άπειρος μικρός (κορυφαίος, όμως, σε όσα παιχνίδια είδα φέτος της K-21), παρά κάποιος που είναι μάλλον επικίνδυνος για τη θέση αυτή. Καλή και αξιόπιστη backup λύση ο ιδιαίτερα φιλότιμος και συμπαθής ποδοσφαιριστής, αλλά λίγο πιο μπροστά. Ούτως ή άλλως θα ρίσκαρες. Είτε με κάποιο μικρό, είτε με τον ίδιο, είτε με κάποιο ψηλό ... επιθετικό (αυτό και αν θα ήταν ρίσκο), όπως γράφτηκε ότι είναι πολύ πιθανόν να παίξει εξ' ανάγκης στόπερ. Και το ρίσκο που πήρες δεν μας βγήκε. Το παιχνίδι έγινε βουνό στο 20λεπτο.

Μετά Χριστόν προφήτης. Το δέχομαι ότι είναι έτσι, όμως και συ δέξου την κριτική. Είμαι οπαδός και τη γνώμη μου θα την πω. Όπως βοηθάω την ομάδα μου σε διάφορες περιπτώσεις, έτσι και τώρα και συ θα με ακούσεις γιατί το παιχνίδι το έχασες, πρωτίστως, εσύ. Αυτά, ρε κόουτς.

Δεν είναι άμοιροι ευθυνών, όπως είναι φυσικό, και οι ποδοσφαιριστές. Έχω πολλά παράπονα από αρκετούς. Βέβαια, από το πρώτο μισάωρο και μετά (από τη φάση εκείνη που δεν έγινε το 0-4) η ομάδα αντέδρασε και έπαιξε όντως καλά. Αλλά ήταν αργά, όπως σχεδόν αποδείχθηκε. Λέω σχεδόν γιατί εάν ευστοχούσαμε στο πέναλτι τότε όλα θα ήταν διαφορετικά και αυτό το 3-3 θα φάνταζε επική ανατροπή και ισάξιο με νίκη. Εάν! Όμως, με τα εάν δεν βάφονται αυγά που λέει και μία παροιμία (εντάξει, δε λέει αυτό ... το λέει στο περίπου).

Α, συγγνώμη κόουτς, είπα πέναλτι και κάτι θυμήθηκα. Επανέρχομαι, λοιπόν. Άκου να δεις. Εμάς εδώ στον Π.Α.Ο.Κ. μας κυνηγάει μία κατάρα. Η κατάρα των πέναλτι, εάν έχει ακουστά. Βασικά στη Ευρώπη, εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, αλλά τα τελευταία χρόνια και στη Ελλάδα. Κάτι έχεις διαπιστώσει, έτσι; Λοιπόν, επειδή το πέναλτι δεν είναι μόνο τύχη, αλλά θέλει και λίγη τέχνη, μάζεψέ τους και πες τους τα εξής:

«Σήμερα παιδιά, έχουμε διατάσεις, λίγο ζέσταμα και 3 ώρες πέναλτι. Από όλους! Όλοι θα χτυπήσετε πέναλτι. Το ίδιο και το απόγευμα και έτσι θα κάνουμε όσες μέρες χρειαστεί μέχρι τα ποσοστά ευστοχίας του καθενός να αγγίξουν τα φυσιολογικά όρια ευστοχίας μιας ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ εκτέλεσης πέναλτι. Δηλαδή περίπου 70-75% . Τι θα πει ΚΑΝΟΝΙΚΗ; Είναι η εκτέλεση ενός πέναλτι κατά την οποία, όταν τρέχουμε και σουτάρουμε, λέμε από μέσα μας: "Σε μάμησα ρε ομοφιλόφιλε" και όχι έχοντας κάτι πόδια 200 κιλά το καθένα από το άγχος να λέμε κάνοντας το σταυρό μας "Σε παρακαλώ Παντοδύναμε βοήθησέ με ευστοχήσω, χωρίς να στεναχωρήσω πολύ το συνάδελφό μου και εν Χριστώ αδελφό τερματοφύλακα της αντιπάλου ομάδος"! Αφήστε που, πιστέψτε με, δεν βοηθάει στα πέναλτι ο Μεγαλοδύναμος, εάν όμως είστε τόσο θρήσκοι, τότε θεωρείται ΚΑΝΟΝΙΚΟ ένα πέναλτι όταν το εκτελείτε και λέτε "Σε παρακαλώ Παντοδύναμε, βοήθησέ με να του ξεσκίσω τα πρέκια του φουσταρά απέναντι γιατί από μένα κρέμεται η ψυχική υγεία 1,5 εκατομμυρίου ΠΑΟΚτσήδων", γαμώ τον μπελά μου μέσα»

Αυτό με τον «μπελά μου μέσα» να τους τονίσεις, κόουτς.

Άλλη μία εβδομάδα βγαλμένη από το μαγικό κόσμο του Π.Α.Ο.Κ. ξεκινάει. Μην απορείτε καθόλου! Η επιστήμη έχει σηκώσει προ πολλού τα χέρια. Αυτά τα Σκωτσέζικα ντουζ από το κρύο στη ζέστη και τούμπαλιν ... μόνο η ομάδα μας. Την αγαπάμε όμως, την έχουμε καψουρευτεί και μόλις έρθει η Κυριακή θα έχουμε ξεχάσει όλες τις απιστίες της και θα ανηφορίζουμε πάλι για την Τούμπα. Ε, ρε αρρώστια !

ΥΓ1. Είπα να το ρίξω λίγο στην πλάκα γιατί δεν την παλεύω αλλιώς ... έχασε και η Liverpool ...

ΥΓ2 Πού ήταν, χθες άραγε, αρκετοί από αυτούς που τραγουδούσαν μέχρι πριν από λίγο καιρό ότι δεν έφυγαν ποτέ;

Π.Α.Ο.Κ. , Π.Α.Ο.Κ. , Π.Α.Ο.Κ.άρα μου,

ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...