Ο «Δαυίδ» νίκησε τον «Γολιάθ»

Δεν είμαι από αυτούς που παρακολουθούν ποδόσφαιρο απλώς και μόνο για να εκτονώνονται και να ξεφεύγουν λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Απολαμβάνω το άθλημα αυτό που όλοι μας αγαπήσαμε και παίξαμε όταν ήμασταν μικρά παιδιά.
Ντίνος Liverpool
Ο «Δαυίδ» νίκησε τον «Γολιάθ»

Έκατσα χθες να δω τον «Δαυίδ» που έπαιζε με τον «Γολιάθ». Ε, δεν το πίστευα κιόλας ότι είχε και πολλές ελπίδες ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. για να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 του πρώτου αγώνα του Stade de Gerland. Και πριν καλά-καλά ξεκινήσει το παιχνίδι είδα τον Μαντούκα να φέρνει τα πράγματα στα ίσα. Είπα, «Λες; Μπααα ... νωρίς το βάλανε». Αλλά μετά έβλεπα ότι οι λεβέντες του Α.Π.Ο.Ε.Λ. έτρωγαν σίδερα και παλεύαν στα ίσα. Και ο Πάουλο Ζόρζε και ο Άιλτον (αν και του τα έσουρα κανά δυο φορές) και ο Χιώτης και ο Πουρσαϊτίδης και ο Αλεξάνδρου και όλοι τους. Και έχαναν και ευκαιρίες. Και ο χρόνος κυλούσε. Και τίποτα δεν άλλαζε. Παρά την κούραση άντεχαν και τελικά άρχισαν να αγχώνονται οι Γάλλοι. Και το παιχνίδι τελείωσε. Και η παράταση τελείωσε. Και τα πέναλτυ τελείωσαν. Απότομα. Έπιασε δύο ο Διονύσης!

Και πανηγυρίζανε! Και γω μαζί τους ! «Φορούσα» κι εγώ τα γαλαζοκίτρινα χθες για κανά τρίωρο. Μαζί τους και γω. Μαζί με όλους όσους ήτανε στο Γ.Σ.Π., εκεί στη μοναδική διχοτομημένη σήμερα πρωτεύουσα του κόσμου ολόκληρου. Μαζί με τα παιδιά από τη μαρτυρική μεγαλόνησο που έκαναν την απίστευτη υπέρβαση κόντρα σε κάθε ποδοσφαιρική λογική. Και τους ζήλεψα. Είμαι Π.Α.Ο.Κ. εγώ. Όμως, φυσικά, τους καμάρωσα γιατί με έκαναν να αισθανθώ εθνικά υπερήφανος. Στους 8 του Champions Leauge ο Α.Π.Ο.Ε.Λ.! Και αυτό που είδα είναι αλήθεια!

Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας. Μπράβο σας λεβέντες! Γράψατε ιστορία!

Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ.άρα μου,

ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

Διαβάστε ακόμη...