Η Καλυψώ

Αυτήν την Κυριακή, ως γνωστόν, έρχεται στη Θεσσαλονίκη η γνωστή σε όλους Βαγγελιώ Ιπποποταμάκη, η πρόεδρος του συλλόγου επιστημόνων Πειραιά...
Ντίνος Liverpool
Η Καλυψώ

Ευτυχώς που η πατρίς δικαιώνεται,

σε ταβέρνες, πλατείες κι αλάνες...

Είναι αηδόνι! Όταν τραγουδάει, ανοίγει όλη η γειτονιά τα παράθυρα για να πλημμυρίσουν τα σπίτια της με την απίστευτη και σαγηνευτική φωνή της. Όχι, δεν είναι τραγουδίστρια. Από χόμπυ τραγουδάει. Αισθητικός είναι και μάλιστα από τις καλύτερες στην Ελλάδα.

Εδώ μεγαλώσαμε, στην Αγία Βαρβάρα της Τούμπας. Μαζί από μικροί, φίλοι αχώριστοι και αγαπημένοι. Μαζί και σε χαρές, μαζί και σε λύπες. Και στα εύκολα και στα δύσκολα. Tίποτα δεν έχει καταφέρει ποτέ να μας χωρίσει!

Η Καλυψώ μπορεί να μην έγινε γιατρός, όπως ήθελε ο πατέρας της, αλλά τώρα καμαρώνει σα γύφτικο σκεπάρνι για την κόρη του. Και πως να μην καμαρώνει, άλλωστε, όταν η φήμη της έχει φτάσει από την Ουκρανία και την Κροατία μέχρι τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Αγγλία. Ακόμα και η πριγκίπισσα Harry του Black & White Hart Lane του Βόρειου Λονδίνου την κάλεσε για να την περιποιηθεί καταλλήλως. Ιδιαίτερη περιποίηση σώματος και εξαφάνιση Ευρωπαϊκών φιλοδοξιών. Και η Καλυψώ δεν την απογοήτευσε καθόλου!

Και γω την καμαρώνω τη φιλενάδα μου. Άριστη επαγελματίας και γι'αυτό έχει πολύ δουλειά η Καλυψώ! Δεν προλαβαίνει! Όποια θέλει πραγματικά αυτό το κάτι τις παραπάνω, φωνάζει τη φίλη μου. Όλα τα κατέχει: μασάζ, αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ, περιποίηση προσώπου και σώματος, απολέπιση (ειδική θεραπεία για όσους αναδύουν την άσχημη μυρωδιά τηγανητού ψαριού και ειδικά φρεσκομαγειρεμένου γαύρου).

Αλλά είναι και πανέμορφη, παιδιά! Λεβέντισα και λυγερόκορμη, πανύψηλη κοντά στο 1.85, με βλέμμα αετήσιο, περήφανο και αγέρωχο. Πραγματική καλλονή! Όπου πηγαίνει, γυρνάνε κεφάλια για να τη θαυμάσουν. Αναστατώνονται ξαφνικά όλοι όταν, σαν σταρ του σινεμά, τα πόδια της προβάλλουν στα σκαλιά (μόνο να την ακούγατε πως το τραγουδάει και αυτό του Ζιώγαλα!). Αχ, αυτή η θωριά της! Τρακάρουν οι οδηγοί και σκοντάφτουν οι πεζοί που την κοιτούν. Ανθίζουν οι ανθοί στο διάβα της! (Χμμμ... το παρατράβηξα στο σημείο αυτό και το παίρνω πίσω ... δεν ανθίζουν, λοιπόν, οι ανθοί στο διάβα της. Αυτά παθαίνει όποιος τον ανάγκαζαν μικρό να διαβάζει Καρκαβίτσα για να μάθει να γράφει εκθέσεις... ξεφεύγει! Ε, μάνα;)

Εγώ της το 'πα! Να προσέχει το κακό το μάτι! Ειδικά την αντιπαθητική ψιλικατζού, λίγα τετράγωνα παραπέρα. Αυτή η Ρούλα, χοντρή και κακάσχημη, νομίζει ότι είναι... Θεά ! Θεά του κώλου, με συγχωρείτε, είναι! Και τσιγγούνα... α πα πα πα! Όλο κι όλο, τόσα χρόνια που την ξέρω, τρία - τέσσερα ταξιδάκια έχει πάει. Μία εκδρομή στο Βόλο, πριν από 32 χρόνια, άλλη μία στην Πάτρα και άλλη μία στην Αθήνα έχει κάνει η γύφτισσα! Και όπου πάει, κάνει το μασαζάκι της και γυρνάει με άδεια χέρια. Ούτε ένα γλυκό συκαλάκι δε μας έφερε ποτέ! Ένα καρυδάκι! Ένα ενθύμιο... ένα μαστραπαδάκι από τη Μακρυνίτσα, ρε αδελφέ. Κοντινές εκδρομούλες, πρέπει να το ομολογήσω, ότι συχνά-πυκνά τις κάνει, αλλά αυτές εντάσσονται σε άλλη κατηγορία και είναι πάντα στα πλαίσια της αγροτοθεραπείας που της έχει συστήσει ο γιατρός της - ο ψυχολόγος - να κάνει τακτικά για να επιστρέφει στη φυσική της θέση, εκεί που ανήκει.

Τέλος πάντων, κρίμα είναι κι αυτή η καημένη! (έτσι το λέω αυτό... από τακτ, δεν το πιστεύω κι όλας!) Μια ζωή μέσα στην αφάνεια και την ανυποληψία είναι και γι' αυτό την έχει κυριεύσει η ζήλεια και ο φθόνος. Για τη Ρούλα, όμως, θα τα πούμε εκτενώς άλλη φορά. Δεν είναι τώρα η σειρά της.

Αυτήν την Κυριακή, έρχεται στη Θεσσαλονίκη η γνωστή σε όλους Βαγγελιώ Ιπποποταμάκη, η πρόεδρος του συλλόγου επιστημόνων Πειραιά. Η ίδια και τα μέλη του συλλόγου θα έρθουν για να παρακολουθήσουν το περίφημο σεμινάριο «Η καλλιέργεια και η γονιμοποίηση του γαύρου στη Βόρεια Ελλάδα. Μέθοδοι μαγειρέματος, διαδικασία παστοποίησης και προώθηση στην αγορά, ως αντσούγιας, σε μορφή περιποιημένου φιλέτου».

Η Βαγγελιώ έχει κλείσει το ραντεβού της εδώ και πολύ καιρό. Πού να βρει αλλιώς, η Καλυψώ, κάποιο κενό για να τη βολέψει; Πέρσι, που ήρθε εκτάκτως με το ελικόπτερο, πολύ δυσκολεύτηκε για να βρεί ραντεβού. Τι, να την πατήσει και φέτος; Δε λέει!

Πάντως, στην προκειμένη περίπτωση, δεν μπορούμε να μιλήσουμε απλώς για μια εύσωμη γυναίκα. Μιλάμε για πραγματική φάλαινα, για πέντε γυναίκες σε μία! Αφού να φανταστείτε, όταν ανεβαίνει στη ζυγαριά, σταματάνε τα νούμερα και αρχίζουν να εμφανίζονται ζωάκια: αρκουδάκια, ρινοκεράκια, ιπποποταμάκια, και ελεφαντάκια. Ναι, δεν ανεβαίνει σε μία απλή ζυγαριά, η Βαγγελιώ. Η δική της είναι ειδική παραγγελία με... αμορτισέρ! Τώρα, πώς μπορεί να γίνει όμορφη μία όρκα με πόδια, αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο! (όχι του παπά Χρήστου... κάποιου άλλου παπά).

Όμως, για να πούμε την αλήθεια, εξαιρετικοί επιστήμονες απαρτίζουν τα μέλη του συλλόγου επιστημόνων Πειραιά. Οικονομολόγοι με εξειδίκευση στην ευρωκαρπαζοεισπρακτική, επιστήμονες με σπουδές στο marketing με ειδικότητα στο εμπόριο σανού και κουτόχορτου, άλλοι στις δημόσιες σχέσεις με διδακτoρικό στη διαιτητοπροσεγγιστική, άλλοι ψυχολόγοι με master στην εκφοβιστική και στην εκβιαστική, άλλοι κοινωνιολόγοι με bachelor στην αλαζονικοϋπεροπτική θεώρηση των πραγμάτων. Τι να σας πω! Ένας κι ένας όλοι τους. Λουλούδια του μπαξέ, μυρωδάτα και μοσχοβολιστά! Γίνεται να είσαι πρόεδρος σε ένα τέτοιο... τεράστιο σύλλογο και να μην είσαι ευπαρουσίαστος και καλοφτιαγμένος; Γι' αυτό υπάρχει η Καλυψώ!

-Έλα Καλυψώ, έλα κοριτσάρα μου. Εγώ είμαι, η Βαγγελιώ. Μόλις έφτασα στο ξενοδοχείο και πήρα για να επιβεβαιώσω το ραντεβού μας.

-Γεια σου, Βαγγελιώ. Καλώς ήρθες. Φυσικά και ισχύει το ραντεβού. Το βραδάκι στις 19:30. Απολέπιση, περιποίηση γλουτών, μάσκα προσώπου Salpi, κόψιμο νυχιών και γλωσσίτσας Claus, κατέβασμα αυτιών και την ουρά στα σκέλια, έχουμε πει. Έτσι;

-Ναι, ναι κοπελάρα μου! Αχ, να είσαι καλά. Δε μου λες, να βάλω καμιά κρέμα, καμιά αλοιφή, καμιά βαζελίνη για να είμαι έτοιμη όταν έρθεις;

-Οχι βαζελίνη, καλέ! Δεν είναι για τη δική σου περίπτωση!

-Και τι να βάλω για να είμαι έτοιμη, Καλυψωλάρα μου;

-Μην ανησυχείς Βαγγελιώ, άστο πάνω μου. Πλύσου, λαδώσου, χαλάρωσε και ετοιμάσου να το απολαύσεις! Η ... Καλυψωλάρα έρχεται! Όλη δική σου!

ΥΓ1. Αχ τι έπαθα με αυτό το MS Word ! Πρέπει να έχει bug γιατί μου έβαζε ένα κενό μετά το Καλυ στο [Καλυψωλάρα]. Είδα κι έπαθα να το στρώσω! Billy, θα το κοιτάξεις ή ν' ανοίξω ticket στη MicroSoft;

ΥΓ2. Μ' αρέσουν πολύ οι αλιγάτορες και οι οι αλιγατορικές (καλά ντε, αλληγορικές) ιστορίες. Φαίνεται, ε; Έχω πολλές μούσες, αλλά ειδικά ο κωλόγαυρος και ο Ρούλης με εξιτάρουν! Γιατί... έτσι μάθαμε από παιδιά! Και την 7... και την 8... τον Ολυμπιακό!

ΥΓ3. Συγγνώμη παλικάρια, η φιλενάδα μου θέλει να συνεχίσει το τραγούδι με το οποίο ξεκινήσαμε. Να την αφήσουμε; ΟΚ, λοιπόν. Δώσε, Καλυψώ!

Ευτυχώς που δεν χάθηκε ο έρωτας,

ευτυχώς που υπάρχουν πουτάνες

ΥΓ4. Εγώ την αισιοδοξία μου την κατέθεσα. Βάζουμε και όλοι μαζί τη φωνή στο γήπεδο και φύγαμε. Καλή μας επιτυχία την Κυριακή, παιδιά!

Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ.άρα μου,

ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

Διαβάστε ακόμη...