Φως στο τούνελ

Όχι, θα την ανοίξω την παρένθεσή μου γιατί δεν αντέχω όταν ... "αδικείται" ο γαύρος! Οι θεατρινισμοί τους, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Κυριακής, έκαναν τον «πάμε παικταρά μου» να δώσει κίτρινη κάρτα στον Τοροσίδη...
Ντίνος Liverpool
Φως στο τούνελ

Όχι, θα την ανοίξω την παρένθεσή μου γιατί δεν αντέχω όταν ... "αδικείται" ο γαύρος! Οι θεατρινισμοί τους, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Κυριακής, έκαναν τον «πάμε παικταρά μου» να δώσει κίτρινη κάρτα στον Τοροσίδη, κάτι που θα θεωρούσαν απόλυτα φυσιολογικό εάν γίνονταν με τους πρωταγωνιστές ανάποδα. Βγήκε τρεκλίζοντας ο Θεοδωρίδης, υπό την επίρροια της μέθης της αλαζονείας και της άκρατης υπεροψίας και τι δεν είπε!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ να μην βγει πρωταθλητής η ομάδα του δημοσίου! Απαγορεύονται τα όποια διαιτητικά λάθη γίνονται εις βάρος τους, ακόμα και αν αυτά είναι σπανιότατα! Βγήκε εκτός εαυτού και έκανε δηλώσεις με ύφος πεζοδρομίου ενώπιον της δημόσιας τηλεόρασης! Και δεν με νοιάζει καθόλου ο πόλεμος μεταξύ των δύο δυναστών του Ελληνικού ποδοσφαίρου! Καθόλου!

Με νοιάζει όμως ότι οι εξελίξεις στο χώρο της διαιτησίας είναι ραγδαίες όταν το απαιτούν αυτοί. Καρατομείται εν μία νυκτί ο Κωνσταντινέας και απομακρύνεται ο Βασσάρας. Όλοι είναι απίκο και έτοιμοι να ικανοποιήσουν και να κατευνάσουν τον "αδικημένο" κωλόγαβρο. Έγινε η μέγιστη των σφαγών, ολοκαύτωμα ... μπήκαν στην Πόλη οι οχτροί!

Με νοιάζει που αυτός ο γραφικός καραγκιοζάκος καταφέρεται κατά των θεσμών (ΕΠΟ, ΚΕΔ) ακόμα και κατά του προέδρου της ΕΠΟ και δεν τιμωρείται ούτε ο ίδιος ούτε η ομάδα του! Ενώ κάποιοι άλλοι στη θέση του θα είχαν φάει τα πρόστιμα το ένα πίσω από το άλλο.

Με νοιάζει που με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουν, τελικά, αυτό που θέλουν. Ποιος διαιτητής θα τολμήσει, τελικά, να μην τους ευνοήσει στο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού όταν το έχουν ανάγκη από δω και πέρα; Ελάτε κουφαλίτσες στην Τούμπα και φέρτε και ελικόπτερα και υποβρύχια και αεροπλανοφόρα και τολμήστε να αδικήσετε τον ΠΑΟΚ ! Κούνια που σας κούναγε και αιώρα που σας αιωρούσε!

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι το δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο φέρεται και άγεται από ανθρωπάρια που σκοπό έχουν να ισοπεδώσουν τα πάντα προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους και να πάρουν το πρωτάθλημα.

Τέλος πάντων, αλλάζω θέμα και έρχομαι στα καθ' ημάς.

Κακά τα ψέματα στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Και η ομάδα τα πήγε περίφημα στα τελευταία παιχνίδια. Οι νίκες αυτές αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία διότι ήρθαν μετά την αποχώρηση των δύο σπουδαίων ποδοσφαιριστών μας, του Vieirinha και του Contreras και αποδεικνύουν σε όλους ότι η ομάδα έχει δυνατότητες. Τεράστια και η σημασία τους. Όλα δείχνουν ότι επέρχεται η ζητούμενη ηρεμία που είναι απαραίτητη για την ομάδα μας.

Πέρα, όμως, από το γκολ, το πάθος, την εμφάνιση και τελικά τη νίκη, βλέπω και άλλα πράγματα που μου ανεβάζουν τελευταία ακόμα πιο πολύ τη διάθεση. Υπάρχει, τελικά, «φως στο τούνελ» και πολύ μάλιστα. Κάποια από αυτά είναι αγωνιστικά και κάποια άλλα εξωαγωνιστικά.

Βλέπω τον κόσμο (τη συντριπτική, πλέον, πλειοψηφία) να χειροκροτεί τον Σαλπιγγίδη. Και χαίρομαι πολύ γι' αυτό. Το αξίζει το παλικάρι. Πέρασε σχεδόν 1,5 χρόνος για να γίνει αυτό αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ! Είναι δυνατόν να παίζει κάποιος μπάλα υπό καθεστώς αμφισβήτησης και αποδοκιμασίας; Βλέπω και τον ίδιο να παίζει πολύ καλύτερα και πιο απελευθερωμένα από το άγχος. Και χαίρομαι διπλά.

Βλέπω τους οργανωμένους να αναθεωρούν τη στάση τους και τα συνθήματά τους κατά της διοίκησης. Και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Συνεχώς δίπλα στην ομάδα, εντός και εκτός έδρας, αποδεικνύουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ' όλα και δεν έχουν κανένα νόημα οι κόντρες με μία διοίκηση που προσπαθεί και κατάφερε τόσα πολλά, παρά τα όποια λάθη της. Εχθροί μας είναι οι αντίπαλοί μας και όχι οι συνοπαδοί μας.

Βλέπω τον Σταφυλίδη να ξεκινάει στην αρχική 11άδα και να σβήνει τον Belek! Με φοβερό ενθουσιασμό να κερδίζει όλες τις προσωπικές μονομαχίες, να κάνει εξαιρετικά τάκλιν, να βγαίνει πρώτος στην μπάλα, να προωθείται, να σουτάρει και να δείχνει σε όλους πιο είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Βλέπω τον Πόποβιτις να μπαίνει αλλαγή και να ξεσηκώνεται ολόκληρο το γήπεδο, να χειροκροτά και να του φωνάζει ότι ο κόσμος είναι εδώ για να τον στηρίξει και να τον εμψυχώσει. Και αυτόν αλλά και όλα τα παιδιά του Νίκου Κολομπούρδα που θα κληθούν να πλαισιώσουν τη μεγάλη ομάδα.

Βλέπω τον Αθανασιάδη να σκοράρει κατά ριπάς και χαίρομαι. Χαίρομαι ακόμα και όταν δεν σκοράρει αλλά τον βλέπω να στοπάρει, να κοντρολάρει στον αέρα, να ζυγίζει και να σουτάρει με τη μία για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο τερματά. Βλέπω ότι έχω, επί τέλους, έναν Έλληνα CF που μυρίζεται το γκολ και είναι μέσα σε όλες τις φάσεις.

Χαίρομαι που ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ, έχει στον βασικό του κορμό 8 με 9 Ελληνόπουλα. Ελληνική ομάδα με Έλληνες ποδοσφαιριστές πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω για να θυμηθούμε. Αυτό το πράγμα που ήταν φυσιολογικό τότε, είναι σήμερα σαν ... ανέκδοτο!

Χαίρομαι, τέλος, που έχω συνοπαδούς που αναγνωρίζουν τη βοήθεια που δέχθηκαν από τους «Πάνθηρες» και τους οπαδούς γενικά του Πανιωνίου όταν δέχθηκαν πέρσι την αναίτια και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη. Κανείς δεν έχει ξεχάσει, βέβαια, και τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της Καμάρας. Άψογη φιλοξενία, από κοινού συνθήματα και το κυριότερο, ΧΩΡΙΣ διαχωριστικές ζώνες. Εικόνες από το παρελθόν που όταν επαναλαμβάνονται στις μέρες μας διδάσκουν σεβασμό, επίπεδο και, εν τέλει, το μεγαλείο αυτού που βοηθά και αυτού που του το αναγνωρίζει. Ωραίες στιγμές!

Ες αύριον, όμως, τα σπουδαία! Κρίσιμο το αυριανό παιχνίδι και για μένα το δυσκολότερο από τα τελευταία που έπαιξε με απόλυτη επιτυχία ο ΠΑΟΚ. Σαφώς πιο ομάδα από την ΑΕΚ, ο Ατρόμητος θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση. Όλα δείχνουν ότι η ομάδα έχει αποκτήσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να πετάξει στο καναβάτσο την ομάδα του Περιστερίου και να ανοίξει διάπλατα το δρόμο για τον μεγάλο φετεινό της στόχο που δεν είναι άλλος από το κύπελλο Ελλάδας. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, οφείλουμε να είμαστε όλοι εκεί και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας. Και θα είμαστε! Βρέξει χιονίσει ο ΠΑΟΚ θ' ... αγαπήσει!

Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ.άρα μου,

ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

Διαβάστε ακόμη...