O ... μπερδεμένος !

Θέλαμε, δε θέλαμε μας έχουν βάλει και φαγωνόμαστε μεταξύ μας ! Και γι' αυτό φταίνε και οι υποψήφιοι επενδυτές και η διοίκηση και ο ΑΣ και όλοι τους. Δεν ξέρω, έχω καταμπερδευτεί με όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό
Ντίνος Liverpool
O ... μπερδεμένος !

Θέλαμε, δε θέλαμε μας έχουν βάλει και φαγωνόμαστε μεταξύ μας ! Και γι' αυτό φταίνε και οι υποψήφιοι επενδυτές και η διοίκηση και ο ΑΣ και όλοι τους. Δεν ξέρω, έχω καταμπερδευτεί με όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό ! Και να φανταστείτε πως προσπαθώ ότι διαβάζω να το φιλτράρω όσο μπορώ.

Έχουμε και λέμε. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές με χαροποίησε διότι η ελπίδα και η προσδοκία για ένα ΠΑΟΚ εύρωστο οικονομικά, χωρίς χρέη και αγωνιστικά δυνατό, επιτέλους δείχνει να είναι κοντά. Ο κόσμος βοηθάει όσο μπορεί αυτές τις δύσκολες εποχές αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορεί άλλο. Τι το καλύτερο λοιπόν, από το έρθουν επενδυτές για τους οποίους μάλιστα προσυπογράφει και εισηγείται ο Ζήσης. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, ο κ. Σαχπατζίδης, έχει δείξει και στο παρελθόν ότι όσο μπορεί βοηθάει και με το παραπάνω την ομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι για τον άλλο, τον κ. Φλωρίδη, δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα. Παρουσιάζεται ως ο κύριος επενδυτής που θα βάλει και το μεγαλύτερο κεφάλαιο. Από δηλώσεις του δείχνει ότι είναι ΠΑΟΚτσής από μικρός και δη φανατικός. Και εδώ ακριβώς αρχίζουν τα προβλήματα. Ο Ζαγοράκης επικοινωνεί με κάποιο πολιτικό πρόσωπο που τον προειδοποιεί να είναι προσεκτικός και υποψιασμένος με τους υποψήφιους επενδυτές. Μάλιστα χαρακτηρίζεται ο κ. Σαχπατζίδης σαν παρένθετο πρόσωπο με ύποπτες δραστηριότητες. (παρένθετο πρόσωπο - ερμηνεία: Τo φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο είναι οικονομικώς εξαρτημένο ή ενεργεί, βάσει γενικής ή ειδικής συμφωνίας, για λογαριασμό ή καθ' υπόδειξη ή εντολή άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου.) Σαφώς και υπονοείται οικονομική ανάμειξη σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος, μίζας και τα σχετικά. Για δες ποιός μιλάει, σκέφτομαι ! Θαρρείς και οι ίδιοι οι πολιτικοί, που έχουν καταντήσει την Ελλάδα στο μαύρο της το χάλι, δεν είναι παρένθετοι ! Τέλος πάντων !

Για το σκοπό αυτό, ο ΑΣ ζητάει την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, προτού ξεκινήσει ο έλεγχος των οικονομικών της Π.Α.Ε. από τους ορκωτούς των υποψήφιων επενδυτών. Έτσι, εάν το άνοιγμα αποδειχθεί ότι είναι της τάξης των 5 εκατομμυρίων, όπως δηλαδή απεικονίζεται στα λογιστικά έγγραφα της ΠΑΕ, τότε οι υποψήφιοι επενδυτές δεσμεύονται πως θα επενδύσουν στην ΠΑΕ Η ίδια η εγγυητική, έμμεσα αποδεικνύει και τη νόμιμη προέλευση των κεφαλαίων του εγγυώμενου, διότι καμία σοβαρή τράπεζα δεν πρόκειται να εγγυηθεί απολύτως τίποτα για πρόσωπα με ύποπτες δραστηριότητες. Και πολύ καλά κάνει, λοιπόν, ο ΑΣ που ζητάει εγγυητική.

Ο κ. Φλωρίδης χολώνεται και δείχνει φανερά ενοχλημένος. Βγάζει φτηνές και λαϊκίστικες ανακοινώσεις (για μένα πάντα). Καλά συγγνώμη, τι το κακό έχει μια εγγυητική; Την ομάδα θα πάρεις ! Δεν πρέπει να αποδείξεις τις προθέσεις σου και την καθαρότητα σου; Το ΠΑΟΚτσηδιλίκι που μας σερβίρει εμένα μου κάνει λίγο σαν προπέτασμα καπνού ! Τελικά, μετά από λίγες μέρες υπαναχωρεί και λέει ότι θα προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Επιστρέφει αλλά αντί εγγυητικής φέρνει μία συστατική επιστολή από την Deniz Bank με την οποία βεβαιώνεται το ύψος των καταθέσεων που έχει στη συγκριμένη τράπεζα. Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε δηλαδή !

Την ίδια μέρα συλλαμβάνεται για τρεις προσωπικές του υποθέσεις. Καλά, πέρασε τα σύνορα τόσες φορές, πήγε και ήρθε στην Τουρκία την ώρα του φαγητού και τη μέρα που πήγε να συμφωνήσει για την αγορά της ομάδας, τον συνέλαβε η άξια ΕΛ. ΑΣ ; Ύποπτο αυτό ! Όσους έχουν νομικό αλισβερίσι και δικαστικές εκκρεμότητες τους συλλαμβάνεις έγκαιρα μόλις σκάσουν μύτη στα αεροδρόμια και στα τελωνεία, όχι στα εστιατόρια !

Προχωράμε. Δίνει την εγγύηση και την άλλη μέρα βγαίνει. Ξαναβγάζει ανακοίνωση. Βγάζουν ξεχωριστή ανακοίνωση και τα μέλη του ΑΣ. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Άλλη ανακοίνωση βγάζει το Δ.Σ. και άλλη τα μέλη του; Υπάρχουν διαφωνίες και κάποιες απόψεις δεν εκφράζονται από την ανακοίνωση του ΔΣ Μήπως τελικά το έχετε παρακάνει όλοι σας με τις δημόσιες ανακοινώσεις σας; Τι πράγματα είναι αυτά; Μήπως καταντάμε το θέμα λίγο λαϊκό πανηγυράκι και περίγελο;

Με βάση τα νέα δεδομένα και αφού δεν προσκομίστηκε εγγυητική, ζητάει η ΠΑΕ την προσκόμιση αποδεικτικού καθαρότητας προέλευσης των χρημάτων. Και πάλι καλά κάνει ! Η ομάδα ΔΕΝ μπορεί να δοθεί «εν λευκώ» σε κάποιον που προσκόμισε μία συστατική επιστολή. Ο κ. Φλωρίδης, σαν ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί, έριξε και στο τραπέζι τη ιδέα για δίγραμμες επιταγές, αξίας 6.750.000 ευρώ στο όνομα της ΠΑΕ. Αυτό ακούγεται καλό, αλλά είναι; Ναι μεν δίνει λεφτά στην ΠΑΕ (τα οποία όμως ΔΕΝ μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι να οριστικοποιηθεί και να εγκριθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από την αρμόδια επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού) αλλά πως αποδεικνύεται η νόμιμη προέλευσή τους;

Και ο διχασμός του κόσμου καλά κρατεί ! Ακούγονται διάφορα. «Δεν δίνουν την ομάδα γιατί το άνοιγμα είναι πολύ μεγαλύτερο από 5 εκατομμύρια», «8 εκατομμύρια», «10 εκατομμύρια». Η αποθέωση της αρβύλας δηλαδή ! Για ηρεμήστε λίγο ρε παιδιά ! Έχει βρεθεί τίποτα το μεμπτό όλα αυτά τα χρόνια που γίνονται έλεγχοι στην ΠΑΕ; Κάθε χρόνο δεν δίνεται συνέντευξη τύπου για τα οικονομικά (έσοδα / έξοδα); Πότε γίνονταν αυτά στο παρελθόν; Είναι το λιγότερο ΑΔΙΚΟ να αμφισβητείται η διαφάνεια και η οικονομική διαχείριση του Ζαγοράκη. ΦΥΣΙΚΑ και υπήρξαν πολλά λάθη (τεχνικά, διοικητικά, ερασιτεχνισμοί κ.λ.π.) αλλά οι κλεψιές και οι υπεξαιρέσεις είναι γνώρισμα άλλων και όχι της διοίκησης Ζαγοράκη.

Φυσικά και αδυνατώ να δεχτώ ότι το όψιμο ενδιαφέρον που δείχνουν γνωστοί εκδοτικοί οίκοι Αθηναϊκών ΜΜΕ είναι αποκλειστικά και μόνο για το καλό του ΠΑΟΚ. Όταν έδειξε ενδιαφέρον ο κ. με διαστάσεις εφάμιλλες του καθ' όλα συμπαθούς ιπποπόταμου, ή οι άλλοι στον πρώην πολυμετοχικό η ευαισθησία σας ήταν η ίδια; Ενημέρωση του κόσμου και πράσινα άλογα! Σανό αμάσητο πουλάτε ρε και κρατήστε το για πάρτη σας!

Σίγουρα είμαι μπερδεμένος με την όλη κατάσταση όπως και οι περισσότεροι άλλωστε. Έχω όμως ξεκαθαρίσει ότι:

• Λέω ΝΑΙ στον επενδυτή, εάν αποδειχθεί καθαρός

• ΔΕΝ θέλω άλλες δημόσιες ανακοινώσεις, εκατέρωθεν, για το καλό του ΠΑΟΚ.

• Σωφροσύνη, νοημοσύνη και όχι διχασμός. Κάποιοι που ξέρουν παραπάνω από όλους εμάς θα αποφασίσουν με μοναδικό γνώμονα το καλό του συλλόγου. Τα πάντα θα ξεσκονιστούν πριν την τελική απόφαση. Πλήρης στήριξη και εμπιστοσύνη στη διοίκηση.

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,

Ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

Διαβάστε ακόμη...