Μονόδρομος ο μεγαλοεπενδυτής, εκτός αν ...

Μετά την όχι ευνοϊκή τροπή που παίρνουν (για πολλοστή φορά) τα πράγματα με την έλευση επενδυτών στον ΠΑΟΚ, ακούγονται διάφορες σκέψεις και απόψεις για τη δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης.
Ντίνος Liverpool
Μονόδρομος ο μεγαλοεπενδυτής, εκτός αν ...

Μετά την όχι ευνοϊκή τροπή που παίρνουν (για πολλοστή φορά) τα πράγματα με την έλευση επενδυτών στον ΠΑΟΚ, ακούγονται διάφορες σκέψεις και απόψεις για τη δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης. Μακάρι να πέφτω έξω αλλά δεν πολυπιστεύω σε αυτήν ιδέα.

Κατ' αρχήν, να πω ότι εγώ πρεσβεύω την ιδέα ενός ισχυρού και υγιούς επενδυτή (έστω και με τη μορφή Πανόπουλου, όχι αναγκαστικά οικονομικού κολοσσού εννοώ και δεν αναφέρομαι στο πρόσωπο του ίδιου του Πανόπουλου που ομολογουμένως κάποιες ενέργειές του, όπως το γήπεδο και το προπονητικό του κέντρο είναι αξιέπαινες). Φυσικά, ΟΧΙ σε λαμόγια με υπεξαιρέσεις που άφησαν υπερχρεωμένη την ομάδα μας. Όσο όμως δεν υπάρχει αυτός ο επενδυτής, τότε στήριξη στην ομάδα όσο πιο πολύ μπορούμε (διαρκείας, μετοχές).

Να εξηγήσω λοιπόν γιατί δεν το πιστεύω αυτό για την εταιρεία λαϊκής βάσης . Στην πρώτη ανοικτή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το 2007, σε πολύ καλύτερη οικονομικά εποχή, μαζεύτηκε ένα πενιχρό ποσό (ούτε 120.000 ευρώ!!!) από μόλις 2.000 άτομα. Στη συνέχεια τα πράγματα βελτιώθηκαν αλλά και πάλι το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ από 14.000 μετόχους είναι πολύ μικρό, όπως πολύ μικρός είναι και ο αριθμός των μετόχων.

Παρά τη διαφήμιση και την ενημέρωση ότι πρέπει να δείξουμε την τεράστια μάζα του κόσμου με τη συμμετοχή, έστω και τη συμβολική των 10-20 ευρώ, ο αριθμός είναι πάρα πολύ μικρός για να καταδείξει την τεράστια λαϊκή βάση του 1,5 εκατομμυρίου οπαδών μας !

Χίλιες φορές καλύτερα να μην πάει κάποιος σε ένα παιχνίδι με 30 ευρώ εισιτήριο και να πάρει για το ισόποσο μετοχές. Δηλαδή τι θα παθαίναμε αν πίναμε ένα ουισκάκι λιγότερο και το χαλαλίζαμε για τον ΠΑΟΚ μας ρε γμτ. Άρα, για ποιά εταιρεία λαϊκής βάσης να μιλήσουμε και που να βασιστούμε;

Εάν μπορεί κάποιος να μου εγγυηθεί την προσέλευση τουλάχιστον 50-60.000 ατόμων με μ.ο. συμμετοχής το ποσό των 100 ευρώ, και γω και υπερψηφίζω την ιδέα για εταιρεία λαϊκής βάσης. Έτσι ΝΑΙ, με τα χίλια !

Δεν το πιστεύω όμως και ως εκ τούτου θεωρώ την λύση του μεγαλοεπενδυτή ως μονόδρομο. Γι' αυτό και χαλιέμαι πολύ όταν μας κοροϊδεύουν και μας εμπαίζουν Έλληνες και ... Άραβες. Και όταν μιλάω για δωρεάν διαφήμιση που τους κάνουμε, μην το παίρνετε κυριολεκτικά με την αυστηρή έννοια της λέξης. Εννοώ ότι γίνεται δωρεάν προβολή σε κάποιους σχεδόν άγνωστους που απ' ότι φαίνεται η αγορά της ομάδας πρέπει να γίνει αποκλειστικά και μόνο με δικούς τους όρους που όταν σε κάτι δεν ικανοποιούνται προβάλλουν χίλιες δυό δικαιολογίες για να μην τελεσφορήσει το deal. Δεν ξεχνάω την απογοήτευση του Ζαγοράκη όταν έλεγε «δεν ασχολούμαι ξανά με τους Άραβες».

Μία με το γήπεδο που ήθελαν οι άλλοι εκτός πόλης με πλήρη εκμετάλλευση για 30 χρόνια, μία η εγγυητική τώρα. ΕΛΕΟΣ δλδ !!! Μας εμπαίζουν και μας κοροϊδεύουν και αυτό με κάνει έξαλλο ... Την ομάδα την ΑΓΑΠΑΜΕ παθολογικά και κάθε τι που δεν έχει αίσιο τέλος είναι σκέτη απογοήτευση για μας που παλεύουμε τόσα χρόνια ανάμεσα στα πιο βρώμικα Αθηναϊκά πρασινο-κοκκινο-κίτρινα ΤΕΡΑΤΑ. Και όποιος μας κοροϊδεύει είναι, το λιγότερο, ανεπιθύμητος.

Πλήρης στήριξη και εμπιστοσύνη στο Θοδωρή μιας και ότι γίνεται, γίνεται με μοναδικό γνώμονα το καλό του συλλόγου.

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,

Ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

Διαβάστε ακόμη...