Πολυμέτωπος Αγώνας!

Η απόφαση της στημένης δίκης βγήκε. Ο ΠΑΟΚ στο εκτελεστικό απόσπασμα, για μια ακόμα φορά, με τη βαρύτερη των ποινών στην πλάτη του!
Ντίνος Liverpool
Πολυμέτωπος Αγώνας!

Όλοι χαίρονται! Χαίρονται που δεν θα πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και ηδονίζονται επειδή δεν θα πάρει ένα πρωτάθλημα που πάνω απ΄ όλα το δικαιούται! Αυτή είναι η μεγαλύτερη χαρά τους... η αφαίρεση, η κλοπή! To να αρπάζεις βίαια κάτι από κάποιον που του ανήκει! Μάστορες στο είδος τη δεκαετία του '70 και προσφάτως το 2009, έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους, άλλωστε! Τους ήξεραν καλά οι πατεράδες μας, τους ζήσαμε εμείς, τους ζούνε και τα παιδιά μας τώρα. Τι κι αν κατά καιρούς αλλάζουν τα πρόσωπα... ο στόχος και το σενάριο παραμένει το ίδιο! Αγκαλιασμένοι χέρι-χέρι κόκκινοι, κίτρινοι και πράσινοι σέρνουν το γαϊτακάνι της ντροπής. Αίσχος και αηδία!

Κανένα στοιχείο δεν βρήκε η κα Σκολαρίκη που να ελαφρύνει την θέση του ΠΑΟΚ! Κανένα! Ούτε η εκπρόθεσμη διόρθωση του καραγκιόζη στη λίστα (τον οποίο, αφού τον χρησιμοποίησαν σαν υποχείριό τους ετοιμάζονται να τον πετάξουν σα στυμμένη λεμονόκουπα και είμαι περίεργος να δω σε ποια ευρωπαϊκή ομάδα θα βρει τώρα δουλειά, ο θεατρίνος, μετά τα καμώματά του αυτά), ούτε η παράτυπη ενημέρωση του γαύρου να προσκομίσει νέα διορθωμένη λίστα, ούτε η έκθεση του γιατρού που μιλάει για ελαφριά εκδορά στο άνω χείλος που δεν εμποδίζει τον προπονητή να ασκήσει τα καθήκοντά του, ούτε οι καταθέσεις των άλλων γιατρών ότι δεν είναι δυνατόν να είναι σωστά τα όσα υπερβολικά αναγράφει η γνωμάτευση του διαβαλκανικού, ούτε οι βάσιμες ενδείξεις ότι ο τραυματισμός δεν έγινε από το χαρτάκι, ελήφθησαν υπ' όψην. Ο γιατρός του αγώνα διέγνωσε αυτήν την ασήμαντη εκδορά 15 λεπτά μετά το περιστατικό και όχι άμεσα, γιατί δεν τον άφησαν να πλησιάσει. Άρα επ' ουδενί η διάγνωση δεν αφορά τη ζημιά από το χαρτί, αλλά μία μικροζημιά που είναι πολύ πιθανόν να έγινε μεταγενέστερα!

Ένα Φ.Α. γραμμένο τεχνηέντως με ασάφειες για να ζητηθεί και νέο συμπληρωματικό, τη σύνταξη του οποίου πιθανότατα συνεπικούρησαν και έγκριτοι νομικοί. Το οποίο, όχι μόνο εμφανίζεται τελευταία στιγμή, αλλά ούτε καν δίνεται η δυνατότητα μία εύλογης αναβολής για να μελετηθεί στην ουσία του και να αντικρουστεί καταλλήλως!

Βέβαια, η σοβαρότητα του τραυματισμού των παικτών του Πλατανιά πέρσι ήταν κάτι το οποίο έλαβε υπ' όψην του και είχε γνώμη ο δικαστής, ενώ τώρα δεν την ενδιέφερε καθόλου την κυρία! Αρκούσε η αναφορά ότι υπάρχει τραυματισμός! Ακόμα και έτσι να είναι, ο γαυρετόπουλος μιλάει για τραυματικό που δεν είδε, αλλά που του μεταφέρθηκε από παράγοντες του γαύρου και από τον γιατρό του αγώνα... επαναλαμβάνω 15 λεπτά μετά! Άρα υπάρχει εύλογη αμφισβήτηση από τη μεριά ΠΑΟΚ για το γεγονός του τραυματισμού και της έκτασης που αυτό πήρε από την ενορχηστρωμένη θεατρική παράσταση που δόθηκε.

Στήσιμο σε μια γωνιά, με όλα τα όπλα γεμάτα, για να είναι σίγουροι... Κοπρόσκυλα!

Πολλά είναι τα μέτωπα που πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας μας. Το ένα είναι το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στο οποίο θα πρέπει, όσο αυτό είναι δυνατόν, να συγκεντρωθούμε και να συνεχίσουμε απερίσκεπτα τον αγώνα μας. Δύσκολο, διότι μιλάμε για ανθρώπους και οι άνθρωποι επηρεάζονται, όταν προσπαθούν να τους υφαρπάξουν τους κόπους μιας χρονιάς, αλλά τα παιδιά πρέπει να σφίξουν τα δόντια από το πείσμα και να συνεχίσουν να παίζουν αυτό το υπέροχο ποδόσφαιρο που βλέπουμε φέτος. Στόχευσαν στον αποσυντονισμό της ομάδας, τον πέτυχαν στην Τρίπολη, αλλά δεν θα πετύχουν να συνεχιστεί άλλο.

Το άλλο μέτωπο είναι το δικαστικό με την έφεση, όπου πρέπει να επιστρατευτούν όλα τα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα μας. Και αυτά, όπως είπα και παραπάνω, είναι αρκετά!

Και τέλος, φυσικά, ο κόσμος και όσοι αγαπάνε πραγματικά την ομάδα αυτή. Με κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις να ζητήσουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, Και με βάση το γράμμα, αλλά κυρίως με βάση το πνεύμα του νόμου. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρηθεί μία ομάδα και ένας λαός από μία θεατρική παράσταση και από ένα χαρτί, που ακόμα και εάν τον βρήκε τον γελοίο, δεν είναι δυνατόν να τον κατέστησε πολυτραυματία με κολάρα, ζαλάδες και αρθραλγίες και ανίκανο να κάνει τη δουλειά του! Έψάχναν διέξοδο, τα ποντίκια, να γλιτώσουν τον πνιγμό και κάποιος ανεγκέφαλος τους έδωσε το πάτημα!

Με δυναμισμό αλλά και σεβασμό στις περιουσίες των πατεράδων και των συμπολιτών μας και χωρίς έκτροπα, μπορούμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Ας ξεκουνηθούμε επιτέλους και λίγο από την καρέκλα μας. Βιάζουν τη νοημοσύνη μας, βιάζουν τον ΠΑΟΚ μας. Ας μην τους αφήσουμε!

Μαζική συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις που θα συναποφασιστούν από τους συνδέσμους. Να κανονιστεί αύριο ή μεθαύριο μία ανοικτή προπόνηση στην Τούμπα για να ακουστεί η φωνή μας. Και την Κυριακή, γιγαντοοθόνη έξω από το γήπεδο. Όλοι μαζί! Εμείς μαζί για μια ζωή!

Ντίνος Λαζαρίδης

ΥΓ. Σκηνές από το «εξπρές του μεσονυχτίου» ζούμε αυτές τις ημέρες. Να ευχηθώ, μέσα από την καρδιά μου, να λήξει αισίως και το συντομότερο δυνατό η περιπέτειά των παιδιών μας στον Έβρο. Ένα σύνηθες συνοριακό περιστατικό, κάτι που έγινε κατά λάθος, ανάγεται σε μείζον θέμα από τις αρχές του απολίτιστου και βάρβαρου τουρκικού κράτους, που η μοίρα μας, δυστυχώς, όρισε ως γείτονά μας. Κουράγιο και στα παλικάρια και στους συγγενείς τους... μια περιπέτεια είναι και θα τελειώσει.

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚΑΡΑ μου,
ζω μόνο για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...