Aφήνοντας το... 4-2-3-1

Ένα σύστημα που ταυτίστηκε με τη διαδρομή του ΠΑΟΚ τα τελευταία 3 χρόνια, φαίνεται πως περνάει στο "περιθώριο".
Daimon4 Daimon4
Aφήνοντας το... 4-2-3-1

Ένα σύστημα που ταυτίστηκε με τη διαδρομή του ΠΑΟΚ τα τελευταία 3 χρόνια, ένα σύστημα που χαρακτηρίστηκε "κλασσικό" και ουσιαστικά καθόριζε ως ένα βαθμό τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας (τόσο σε επίπεδο παικτών όσο και προπονητών), φαίνεται πως περνάει στο "περιθώριο". Μιλάμε για το 4-2-3-1 που καθιέρωσε  ο "μηχανικός" και ουκ ολίγες φορές τον έβγαλε ασπροπρόσωπο...

 

Την Τετάρτη στο Ελ Μαδριγάλ είδαμε τον  υπηρεσιακό προπονητή του "Δικεφάλου", Μάκη Χάβο, να παίζει με 4-1-4-1 και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της ομάδας την Κυριακή ο ΠΑΟΚ θα παίξει μετά από καιρό με 4-4-2 έχοντας επιθετικές αιχμές τους Σαλπιγγίδη και Μουσλίμοβιτς.

Ένα 4-4-2 που όποτε δοκιμάστηκε φέτος, δεν απέδωσε καρπούς μιας και το κέντρο έχασε τη δύναμή του αποκόπτωντας την επιθετική γραμμή. Έτσι η ανάπτυξη της ομάδας γινόταν μονοδιάστατη από τις δυο πτέρυγες και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ προβλέψιμο.

Με τον Γκαρσία να απουσιάζει στην Ισπανία, την εμφάνιση του Φωτάκη στο "Μαδριγαλ" και την κακή εικόνα του Ίβιτς στο 2ο ημίχρονο του αγώνα της Πέμπτης, είναι πιθανότερο να δούμε το δίδυμο Βίτολο - Φωτάκη στο χώρο του κέντρου, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα "τρεξίματα" στον άξονα.

Αυτό που μένει είναι να δούμε αν τελικά ο Μάκης Χάβος κάνει πράξη τα όσα δοκίμασε στην προπόνηση.

Διαβάστε ακόμη...