Ο ακριβός Κατσικάς και το ... κελεπούρι!

Κακά τα ψέματα... Η κακή αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ είχε αρχίσει να διαφαίνεται πριν τα Χριστούγεννα. Κάποιοι είχαν χτυπήσει το καμπανάκι, όμως τα αυτιά που έπρεπε να το ακούσουν εκώφευσαν!
Daimon4 Daimon4
Ο ακριβός Κατσικάς και το ... κελεπούρι!

Τα κενά δεν καλύφθηκαν, οι παίκτες που ήρθαν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ήρθαν αργά και ανάμεσά τους, επιλέχθηκε ο Πορτογάλος Ρικάρντο Κόστα. 'Ενας παίκτης που είναι φανερό πως δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση (παίζει ελλείψει άλλου), ίσως την επόμενη χρονιά δούμε κάτι καλύτερο από αυτόν, όμως για την ώρα, εκθέτει αυτόν που τον επέλεξε να έρθει στον ΠΑΟΚ και η ομάδα πληρώνει τα παιδαριώδη λάθη του...

Αυτόν που θεώρησε ακριβό τον Κατσικά (αλήθεια πόσο χειρότερος είναι;), τον οποίον ήθελε στην ομάδα ο Αναστασιάδης, και έφερε τον πολύ ακριβότερο Πορτογάλο! Αυτόν που ακόμη και τώρα που βρίσκεται εκτός ΠΑΟΚ, μας δίνει αφορμές να θαυμάζουμε τις μεταγραφικές επιλογές του.  Αυτόν που τόσα χρόνια δεν μπόρεσε να βρει έναν κεντρικό αμυντικό της προκοπής, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια "λεφτά υπήρχαν"!

Κάθομαι και σκέφτομαι ποιοι πέρασαν από τη νευραλγική θέση του κέντρου της άμυνάς μας στη μετά Σάντος εποχή: Κουμάλο, Βιβιάν, Κόστα, Λόπεζ... Ένας κι ένας! Οι μόνοι αξιόλογοι (Σίλντεφελντ και Ινσαουράλδε), έπαιξαν ένα εξάμηνο και έφυγαν! Ειδικά η περίπτωση του Κροάτη σηκώνει πολλή κουβέντα, καθώς πήγε σε μια ομάδα με λιγότερες απολαβές, παρά το ότι είχε συμβάλει σε σημαντικό βαθμό να βγει ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League. Για λόγους που δεν γνωρίζω, δεν συνέχισε στον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να λειτουργήσει διαφορετικά σε όλα τα επίπεδα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Επιλογές του παρελθόντος - σε όλα τα πόστα- ας μείνουν στην άκρη. Συναισθηματικοί και παρεάκια δεν δίνουν πρωταθλήματα και κύπελλα. Μόνο φουσκώνουν κάποιους τραπεζικούς λογαριασμούς, δίνουν θέσεις εργασίας σε ημέτερους και τίποτε περισσότερο! Αυτό πιστεύω πως το έχουν καταλάβει όλοι πλέον. 

Δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο προπονητής για την εικόνα της ομάδας, ούτε φυσικά οι παίκτες. Η εικόνα μετά το 1-2 στη Λεωφόρο είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια. Κάκιστη διαχείριση, ο ΠΑΟΚ θύμιζε ... γειτονιά!!! Θα έλεγα πως χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να γίνει αναστρέψιμη η κατάσταση, αν και βλέπω πως δύσκολα θα αλλάξει κάτι μέχρι το καλοκαίρι... 

Διαβάστε ακόμη...