Αυτός δηλαδή θα σώσει το ποδόσφαιρο!

Σαν διαιτητής σφύριξε το περίφημο ματς της Ριζούπολης, ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να έχει αρχίσει ποτέ, σαν παράγοντας έχει πλαισιώσει το προφίλ του από κάποια ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα...
Daimon4 Daimon4
Αυτός δηλαδή θα σώσει το ποδόσφαιρο!

Ο λόγος για τον καινούριο πρόεδρο της λίγκας, τον άνθρωπο που μετά τον πραγματικό και πρωτοφανή χαμό των τελευταίων εβδομάδων, καλείται να δώσει στο ελληνικό πρωτάθλημα ένα καθαρό προφίλ, ώστε αυτό να κερδίσει την χαμένη του αξιοπιστία. Εκλέχτηκε με τις ευλογίες του θρήνου και κάποιων ομάδων που αποδεικνύονται στην πράξη "yes man", όπως και οι προκάτοχοί του άλλωστε, σε μια προσπάθεια των ανθρώπων του γάβρου να δείξουν ένα "δημοκρατικότερο πρόσωπο", φέρνοντας στο προσκήνιο έναν άνθρωπο που δεν είναι του άμεσου περιβάλλοντός τους...

Δεν θήτευσε στα διοικητικά του γάβρου (Μώραλης - Αγραφιώτης), δεν υπήρξε πρόεδρος σε σύνδεσμο οπαδών του (Σαρρής), οπότε αυτό σύμφωνα με την τετράγωνη λογική τους τον κάνει ... αμερόληπτο. Και ας τους χάρισε ένα μέρος από το πρωτάθλημα της Ριζούπολης, σε ματς που δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ, ενώ δεν ξεχνάμε τις πολύ χαλαρές αντιδράσεις -έως ανύπαρκτες- στον περίφημο τελικό με το χέρι του Μανιάτη, στον οποίο πανθομολογούμενα εκλάπη ένα κύπελλο από τον Αστέρα Τρίπολης.

Δεν πέρασαν απαρατήρητες δηλώσεις γνωστού μεγαλοδικηγόρου πριν 1-2 χρόνια, ο οποίος είχε πει: "Το ότι είναι πρόεδρος στον Αστέρα ο Μποροβήλος είναι προκλητικό. Έχει κάνει τόσα και είναι και πίσω από τον υποβιβασμό του Ηρακλή. Είχε κάνει ένα ολόκληρο σχέδιο για να μείνει ο Αστέρας και να μην ανέβει άλλη ομάδα από την Football League ."

Ο Μποροβήλος τον Αύγουστο του 2010 είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος στη Λίγκα, με πρόεδρο τον Βαγγέλα, σε μια ψηφοφορία πάντως στην οποία ο ΠΑΟΚ στήριξε το σχήμα που εκλέχτηκε ψηφίζοντας υπέρ του. Μια ψήφος που ακόμη με προβληματίζει! 

Τις ημέρες που η Ελλάδα παρακολουθούσε έκπληκτη τα όσα κατέγραψε ο υπεροκοριός, είχαν έρθει στην επιφάνεια συνομιλίες του Μποροβήλου με τον Μπέο. Στο δικαστικό έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Την 16.2.2011, ο Αχιλλέας Μπέος καλεί τον Γιώργο Μποροβήλο πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης και πρώην διαιτητή, στο υπ' αριθμ. 6946953665 κινητό τηλέφωνο που ανήκει στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας.

Ο Γιώργος θέλει να σωθεί η ομάδα του στις αγωνιστικές που ακολουθούν (με Κέρκυρα, Σέρρες, Πανιώνιο) και φαίνεται να έχει ζητήσει την βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος - όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του Γιώργου - θέλει να σώσει πρώτα τον Πανιώνιο και να πέσει ο Ηρακλής, πράγμα που μπορεί, όπως φαίνεται, να το διευθετήσει.

Ο Αχιλλέας συμφωνεί ότι ο Ηρακλής είναι καλή λύση να πέσει. Ο Γιώργος λέει στον Αχιλλέα ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης (όπως του είπε ο ίδιος σε συνομιλία τους), έχει την λύση να κερδίσει ο Αστέρας Τρίπολης την Κέρκυρα, με το «να μιληθεί κάποιος παίκτης», ενώ αναμένουν και τον διαιτητή που θα σφυρίξει τον αγώνα».

Αυτά όσα μπορώ να ανασύρω πρόχειρα από τη μνήμη μου με μια φευγαλέα ματιά στο παρελθόν του. Το γεγονός και μόνο ότι προτάθηκε από τον θρήνο δεν πείθει κανέναν μα κανέναν για τις αγνές προθέσεις του. Σκέφτομαι αυτό που ζητήθηκε πρόσφατα περί φίμωσης των φωνών διαμαρτυρίας, βλέπω και την εκλογή του Μποροβήλου και συνδέοντας τα δύο συμβάντα αρχίζω να αντιλαμβάνομαι το πού αποσκοπούσε η προσπάθεια των διοικούντων το ελληνικό ποδόσφαιρο να κλείσουν στόματα...    

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...