Όταν ο Μάνος έκανε δωράκια...

Όλοι μας διαβάσαμε την ανακοίνωση του συμπολίτη του Εθνικού Πειραιώς που προσπάθησε να απαντήσει στα όσα ανέφερε στη δική της ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα στο Βικελίδης.
Daimon4 Daimon4
Όταν ο Μάνος έκανε δωράκια...

Θα σταθώ σε ένα μόνο σημείο των όσων αναφέρουν. Πιο συγκεκριμένα σε κάποιο σημείο λέει η ανακοίνωση: "Τους έταξε οικονομική εξυγίανση και αντί να πληρώσει, απαιτεί, ως δικτατορίσκος, να απαλλαγεί -με το έτσι θέλω- η ομάδα του από τους φόρους που πληρώνει κάθε δοκιμαζόμενος Έλληνας πολίτης".

Ξεχνά όμως πως για να φτάσει στο σημείο ο κάθε πολίτης να είναι δοκιμαζόμενος, χρειάστηκε να συμβεί αυτό που μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια (απόσπασμα από εφημερίδα της εποχής):

"Κατά ποσό 5,8 δις δραχμές (17,5 εκατ.€ σημερινά λεφτά) μειώνονται τα χρέη της ΠΑΕ Ολυμπιακός ύστερα από τροπολογία που κατέθεσε χτες στη βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στέφανος Μάνος.

Αναλυτικά οι συνολικές υποχρεώσεις της πειραϊκής ΠΑΕ ανέρχονται τώρα στο ποσό των 5,7 δις δρχ (από τα 11,5 δις δρχ), αφού μειώθηκαν από τη ρύθμιση οι απαιτήσεις του Δημοσίου, αλλά και της Τράπεζας Κρήτης (αλήθεια πώς έγινε αυτό το θαύμα;).

Τονίζεται ότι το ποσό είναι το ανώτατο που ενδεχομένως θα υποχρεωθεί να καταβάλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην περίπτωση που χάσει όλες τις μάχες στα δικαστήρια.

Το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής που παραμένει, χωρίς να έχουν τελεσιδικήσει οι αποφάσεις δικαστηρίων, αφορά τις υποχρεώσεις προς τρίτους και φτάνει τα 3,8δις δρχ. Ακολούθως το χρέος του Ολυμπιακού προς το δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 700.000.000 εκατ δρχ, αφού από τα 3,8 δις αφαιρούνται τα 2,7 δις (φόρος Ντέταρι και ΦΠΑ μεταγραφών).

Ακόμη οι απαιτήσεις της Τράπεζας Πειραιώς δεν ξεπερνούν πλέον το 1,2 δις δραχμές, αφού υπάρχει η εγγυητική των 2,6 δις (κτλ)...  

"Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου, για την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας  Στέφανος Μάνος". Οι δηλώσεις του Σωκράτη Κόκκαλη είναι ενδεικτικές της ικανοποίησής του για την αποδοχή των προτάσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας  Στέφανο Μάνο αναφορικά με το θέμα της ρύθμισης.

"Εκ μέρους όλων των φίλων και οπαδών του Ολυμπιακού επιθυμώ να ευχαριστήσω την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα για τη θετική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που είχαν συσσωρευτεί την τελυταία 5ετία στον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της χώρας"...

Κάπως έτσι ο γάβρος ξεπέρασε το "αγκάθι" της υπόθεσης Κοσκωτά. Κάπως έτσι και έχοντας αφήσει πίσω του τη "σκιά", άρχισε να παίρνει πανάκριβους παίκτες αντί να τακτοποιήσει τις οικονομικές ατασθαλείες του, τις οποίες χρεωθήκαμε όλοι εμείς.

Και βγαίνει σήμερα ο διάδοχος του Κόκκαλη και κάνει λόγο για προσπάθεια του ΠΑΟΚ να απαλλαγεί με το έτσι θέλω από τα χρέη του!!! Αυτά συμβαίνουν όμως όταν όλη η αθλητική Ελλάδα ΕΚΛΕΙΣΕ τα μάτια στις αποφάσεις του γάβρου πρωθυπουργού και του γάβρου Υπουργού Εθνικής Οικονομίας  Στέφανο Μάνου.

Ας τα λουστούμε τώρα που οι θρασύτατοι πάνε να βγούνε και από πάνω, μιας και όταν έγινε το παραπάνω σκηνικό η αντίδραση των άλλων ΠΑΕ ήταν υποτονική έως μηδενική...

Διαβάστε ακόμη...