"Εχθρός" με ονοματεπώνυμο!

Κάθομαι και μετρώ το πόσα εμπόδια συνάντησε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, από την ώρα που αποφάσισε να επενδύσει στην ομάδα μας!
Daimon4 Daimon4
"Εχθρός" με ονοματεπώνυμο!

Η αρχή έγινε με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία όταν ο ομογενής επιχειρηματίας ξεκίνησε την διαδικασία της εξαγοράς του πλειψηφικού πακέτου της ΠΑΕ τον πήγαιναν από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, μέχρι να ανάψει το πράσινο φως και να γίνει η επένδυση. Πόλεμος νεύρων που αποσκοπούσε ξεκάθαρα στο ξενέρωμα του ομογενή επιχειρηματία και την απόσυρση του ενδιαφέροντος, κάτι που τελικά δεν πέτυχαν. 

Ακολούθησαν οι κίβδηλες υποσχέσεις στο καυτό θέμα της ρύθμισης των χρεών. Συναντήσεις επί συναντήσεων, συζητήσεις επί συζητήσεων εδώ και χρόνια παρακαλώ, αλλά και πάλι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, εκεί δηλαδή από όπου ξεκινήσαμε.  Ο λόγος προφανέστατος: Ξέρουν πολύ καλά πως ο ΠΑΟΚ θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο αν φύγει από πάνω του αυτό το φορτίο, κάτι που τα κέντρα λήψης αποφάσεων δεν το θέλουν με τίποτε να συμβεί!

Και μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό. Από το τελικό ποσό (μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις) που εδώ και καιρό είναι παγωμένο, στο προσεχές διάστημα είναι πιθανό να αρχίσουν να τελεσιδικούν αποφάσεις δικαστηρίων και να βρούμε μπροστά μας μεγάλα νούμερα. Οι συνέπειες απρόβλεπτες, ίσως καταστροφικές. Ποιος θα είναι ο ευνοημένος από έναν ΠΑΟΚ που θα χρωστάει πολλά; Η απάντηση μία και το πρόσωπο γνωστό.

Και όταν γράφω για κέντρα αποφάσεων όλοι καταλαβαίνουμε πού πάει το μπαλάκι! Θυμάμαι τη συγκέντρωση στο "Μακεδονία Παλλάς" και το ενθουσιώδες ενδιαφέρον των πολιτικών προσώπων που ξεφούσκωσε σε χρόνο μηδέν (ένας δυο ασχολούνται ακόμη από τους τόσους που παρεβρέθηκαν!).

Η ελληνική πολιτεία στέλνει με τα φερέφωνά της την απόφαση της ρύθμισης των χρεών των ανωνύμων εταιρειών στην τρόικα και αρνείται να πιέσει όσο πρέπει προς εκείνη την πλευρά, ώστε να πάρει 11,5 ζεστά εκατομμύρια € (μόνο από τον ΠΑΟΚ), τα οποία κινδυνεύει να χάσει αν ένα πρωινό ο Σαββίδης και πει: Θα κάνω ότι έκανε η ΑΕΚ και εσείς θα δείτε τα λεφτά του αγίου ανήμερα!

Και φτάσαμε στο θέμα του προπονητικού κέντρου της Θέρμης. Εκεί που πλέον το ποτήρι του εμπαιγμού ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ...  Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας, αφού απέρριψε τον πρώτο φάκελο προβάλλοντας μεταξύ των άλλων και κάποια ΑΣΤΕΙΑ επιχειρήματα, έρχεται να απορρίψει και τον δεύτερο τροποποιημένο φάκελο, παρά το γεγονός ότι για να συμπληρωθεί πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, παρά το γεγονός ότι έγιναν υποδείξεις οι οποίες "μπήκαν" στον φάκελο, παρά το γεγονός ότι ο Σαββίδης θέλει να επενδύσει ένα τεράστιο ποσό για τα ελληνικά δεδομένα χωρίς φυσικά να κάνει αυτό που έκαναν οι αθηναϊκές ομάδες, οι οποίες δέχτηκαν παλιότερα το χεράκι της πολιτείας για ανάλογες εγκαταστάσεις!!!

Και μην πάμε μακριά, θυμηθείτε τον περιφερειάρχη Αττικής που είχε το θράσος να τάξει χρήματα στην ΑΕΚ σε χαλεπούς καιρούς. Κοιτάξτε με πόσο απλουστευμένο τρόπο χαρακτηρίζονται και αποχαρακτηρίζονται εκτάσεις γύρω από τη Ν. Φιλαδέλφεια και συγκρίνετε το γεγονός αυτό με αυτό που ανέφερε χτες η ΠΑΕ: Μια από τις ενστάσεις του κ. Καρούντζου ήταν η απαίτηση της έγκρισης της τοπικής κτηνοτροφικής κοινότητας διότι η έκταση ήταν χαρακτηρισμένη ως βοσκοτόπι.

Καταλαβαίνετε για τι παιχνίδι μιλάμε; Ένα δοτό, μη εκλεγμένο πρόσωπο, που σήμερα "βασιλεύει" και "αύριο" θα είναι σπίτι του ή οπουδήποτε αλλού, παίζει στα χέρια του καταστάσεις που αφορούν το μέλλον του μεγαλύτερου σύλλογο της Μακεδονίας! Και όλα αυτά χωρίς αντιδράσεις από την πλευρά μας. Σε άλλες εποχές θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν... Τώρα σιωπή!

Ο ΠΑΟΚ βάλλεται! Βάλλεται από πολλές πλευρές σε βαθμό που οι ενέργειες σαν του προαναφερόμενου, προκαλούν το κοινό αίσθημα. Η ΠΑΕ δεν ζήτησε ούτε εύνοιες ούτε τίποτε σχετικό. Απαίτησε να αντιμετωπίζονται ορθολογικά και προς όφελος του κοινού συμφέροντος αυτά που ζητάει. Η έκταση στους Ταγαράδες όπου θέλει να κάνει το προπονητικό ο ΠΑΟΚ, είναι μια έκταση πανθομολογούμενα αναξιοιποίητη. Μια έκταση κυριολεκτικά από τα αζήτητα που θα αναβαθμιστεί προς όφελος ΟΛΩΝ... Ο μόνος που δεν δείχνει διάθεση να το καταλάβει (η έχει τέτοιες εντολές από άνωθεν) είναι ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης που συνεχίζει να δείχνει αρνητικός και να απορρίπτει φακέλους, τον έναν μετά τον άλλον...

 

Διαβάστε ακόμη...