Το "στημένο" της Μέταλιστ...

Από το απόγευμα της Τετάρτης "'έπαιξε" σε πολλές ιστοσελίδες ένα θέμα σχετικά με εμπλοκή της Μέταλιστ σε στημένο παιχνίδι πριν 5 χρόνια για το πρωτάθλημα Ουκρανίας ...
Daimon4 Daimon4
Το "στημένο" της Μέταλιστ...

Η είδηση που βγήκε από γαλλική ιστοσελίδα έκανε το γύρο των ελληνικών -και όχι μόνο- ΜΜΕ και προκάλεσε λίγες ώρες αργότερα την αντίδραση του αντιπροέδρου της Μέταλιστ, ο οποίος έκανε λόγο για φήμες και "προκλήσεις", απειλώντας μάλιστα και με μηνύσεις...

Είναι όμως έτσι τα πράματα; Τα δεδομένα δείχνουν πως μάλλον ισχύει στην περίπτωση η παροιμία: "Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης", γιατί ρίχνοντας μια ματιά ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε πως το Cas είναι όχι απλά ενήμερο για την υπόθεση, αλλά έπρεπε να είχε βγάλει  απόφαση μέχρι τις 31/5!

Πέρασαν ήδη δύο μήνες από την προαναφερόμενη ημερομηνία και δεν κουνιέται φύλλο. Και όλα αυτά με νωπές ακόμη τις εντυπώσεις που προκάλεσε η σπουδή με την οποία το Cas "τακτοποίησε" την υπόθεση της Φενέρ και της Μπεσίκτας, την παραμονή της κλήρωσης του 3ου προκριματικού γύρου, σε χρόνο μηδέν όπως όλοι θυμόμαστε.

Το παιχνίδι για το οποίο κατηγορείται η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League είναι αυτό που παίχτηκε στις  19 Απριλίου του 2008, μεταξύ των ομάδων Μέταλιστ-Καρπάτι  (4-0) και είχε επιφέρει την τιμωρία και των δύο ομάδων από την Ουκρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με αφαίρεση εννιά βαθμών από το πρωτάθλημα, καθώς και πρόστιμο 25.000 $ στην  καθεμία.

Μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί τα γκολ που σημείωσε η ομάδα από το Χάρκοβο, απέναντι σε έναν αντίπαλο φανερά "χαλαρό".

{dailymotion}x1292bz{/dailymotion}

Όσο για το πώς βγήκε η ιστορία στη φόρα; Το 2010 παίχτηκε σε ουκρανικό κανάλι ένα video στο οποίο ο αμυντικός Sergei Lashchenkov της Καρπάτι (σκόραρε με αυτογκόλ και είχε αποβληθεί στον αγώνα), δήλωσε ότι πήρε 110.000 $ από τον Yevhen Krasnikov, αθλητικό διευθυντή της Μέταλιστ και μίλησε σε συμπαίκτες του για να πάρει 10.000 $ ο καθένας ώστε να χάσουν το παιχνίδι.

Η FFU απαγόρευσε στον Lashchenkov και στον Krasnikov να ασχολούνται εφ' όρου ζωής με το ποδόσφαιρο, μειώνοντας όμως αργότερα την απαγόρευση σε πέντε έτη.

Όπως γίνεται αντιληπτό υπήρξε πράγματι το γεγονός, οπότε τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της Μέταλιστ είναι για να είχαμε να λέγαμε.

Η γνώμη μου πάντως είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να πάρει κανένα δωράκι από το "αδέκαστο" Cas και θα πρέπει να παλέψει για την πρόκριση χωρίς να ποντάρει σε τιμωρία των Ουκρανών.

Εξάλλου το Cas πολύ πρόσφατα μάς απέδειξε πόσο ανεβοκατεβάζει ταχύτητα, όταν πρόκειται να εκδώσει απόφαση για γνωστές ομάδες της ηπείρου μας...

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...