Με τέτοια άμυνα δεν πας πουθενά!

Πολλά πράματα δε λειτούργησαν σωστά στο ματς της Βιέννης αλλά η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν η γραμμή που έκλεψε την παράσταση...
Daimon4 Daimon4
Με τέτοια άμυνα δεν πας πουθενά!

Το κείμενο δε γράφεται για "κράξιμο", όπως πολλοί μπορεί να σκεφτούν, αλλά είναι μια επισήμανση που νομίζω ότι δεν μπορεί να μη γίνει. Η αμυντική τετράδα βρισκόταν κυριολεκτικά σε άλλο παιχνίδι και ουσιαστικά η ομάδα πλήρωσε τα λάθη της, τα οποία ήταν εξώφθαλμα. 

Τα άκρα έμπαζαν πολύ εύκολα και οι επιθετικοί της Ραπίντ κυριολεκτικά έκαναν πάρτι, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ιδαίτερα στο 2ο γκολ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Μιλάμε για μια φάση που ασφαλώς ο Δώνης την έχει δουλέψει άπειρες φορές στην προπόνηση, αλλά όλα αποδείχτηκαν ασκήσεις επί χάρτου.

Ο σίγουρα ανέτοιμος Βιβιάν δεν έδειξε και πολλά πράματα ενώ ο Κουμάλο είχε πολλά προβλήματα τόσο στο ψηλό όσο και στο χαμηλό παιχνίδι. Όσο για τον Έττο ... καλύτερα να μη γράψω τίιποτε! 

Αναπολώ την "γραμμή Μαζινό" που διέθετε ο ΠΑΟΚ τις χρονιές 2009-2010 και 2010-2011, μια γραμμή από την οποία έχει απομείνει μόνο ο Λίνο και αυτός όμως φορτωμένος με 2-3 χρονάκια στην πλάτη του.

Οι παίκτες που έφυγαν από το ρόστερ σίγουρα δεν αντικαταστάθηκαν από ισάξιους με αποτέλεσμα να βλέπουμε τη σημερινή κατάσταση. Θα μου πει κάποιος: "Ρε φίλε τότε έπεφτε χρήμα"! Ναι δεν αντιλέγω όμως μη θεωρηθεί ότι οι υπάρχοντες αμυντικοί είναι "φτηνές" λύσεις. Κουμάλο και Έττο δεν παίρνουν και λίγα.

Δεν ξέρω πως θα διαχειριστεί ο τεχνικός του ΠΑΟΚ την κατάσταση που πραγματικά μοιάζει με δύσκολο πρόβλημα. Πολλά χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν και η άμεση ανάκαμψη μοιάζει μονόδρομος.

ΥΓ. Γνωρίζω πολύ καλά πως στην αμυντική λειτουργία μιας ομάδας συμμετέχουν και οι 11, αλλά πάντα το βάρος πέφτει στην 4άδα. Και όπως γράφεται στον τίτλο: "Με τέτοια άμυνα δεν πας πουθενά"...

 

Διαβάστε ακόμη...