Δικαιολογίες ... τέλος!

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ για φέτος, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (13/12), με την οδυνηρή ήττα με 1-3 από την Μπάτε Μπορίσοφ...
Daimon4 Daimon4
Δικαιολογίες ... τέλος!

Ο Δικέφαλος καλείται να συγκεντρωθεί πλέον στους δύο εγχώριους στόχους του, την ώρα που ειδικά για το πρωτάθλημα θεωρείται μεγάλο φαβορί και ας μη θέλγει με την απόδοσή του. Έχει όμως 12/13 νίκες και αυτό με την ψυχρή γλώσσα των αριθμών -σε συνδυασμό με το πρόγραμμα των συνδιεκδικητών στη συνέχεια του πρωταθλήματος- λέει πάρα πολλά!

Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στα έξι παιχνίδια που δώσαμε για τον όμιλο, τα περισσότερα από αυτά ήταν μια ευκαιρία για τον Λουτσέσκου να κάνει rotation και δοκιμές, δίνοντάς μας την εικόνα πως η ομάδα δεν πολυκαίγεται για τα εκτός των συνόρων παιχνίδια της! Μια επιλογή που εμένα προσωπικά όπως και πολλούς συνοπαδούς μάς βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετους, καθώς ο σύλλογος εκτός από εγχώριους τίτλους θέλει και ευρωπαϊκές πορείες και φυσικά και τους πολύτιμους πόντους στην περίφημη πια βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ!

Σαφώς φέτος υπήρξε μια σπουδή στο να φανεί η ομάδα εξαιρετικά ετοιμοπόλεμη στα προκριματικά του Champions League, ένα γεγονός που επηρέασε σε σημαντικό βαθμό την αγωνιστική της εικόνα στη συνέχεια, μιας και ύστερα από πραγματικά πολύ καλές εμφανίσεις (εξαίρεση το εντός έδρας ματς με Μπενφίκα) στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου μας, η απόδοσή της σταδιακά έπεφτε.

Ακούγαμε δεξιά και αριστερά πως οι παίκτες δεν μπορούν να σηκώσουν δύο δυνατά παιχνίδια την εβδομάδα, λόγω κόπωσης, βλέπαμε άλλον ΠΑΟΚ μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια και άλλον τις εβδομάδες που δεν είχε να δώσει τέτοια ματς. Η διαφορά δεν ήταν εντυπωσιακή, αλλά ήταν τουλάχιστον ορατή!

Πλέον το ευρωπαϊκό ταξίδι τελείωσε και ο Δικέφαλος καλείται να τα δώσει όλα ώστε να φέρει τον τίτλο του Πρωταθλητή στον Πύργο τον Λευκό, αλλά και να υπερασπιστεί τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας, τον οποίον κατέκτησε δύο συνεχόμενες φορές.

Δικαιολογίες πια δεν υπάρχουν για κανέναν, όλοι κρίνονται (και κρινόμαστε αν θέλετε) εκ του αποτελέσματος και κανείς πια δεν είναι στο απυρόβλητο! Οι νίκες στα δύο ματς που ακολουθούν ως την ολοκλήρωση του α' γύρου, με Λεβαδειακό εκτός και ΠΑΣ Γιάννινα εντός, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες για να επανέλθει η ηρεμία και η εμπιστοσύνη του κόσμου σε παίκτες και προπονητή!  

Μια εμπιστοσύνη, που από μεγάλη μερίδα οπαδών, χτες (13/12), ταρακουνήθηκε καλά, κάτι που φάνηκε και στο γήπεδο αλλά και στα social! Ψυχραιμία μάγκες και ανασύνταξη άμεσα, γιατί η χρονιά έχει πολύ δρόμο ακόμη!

 

         

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...