Μόνο ο ΠΑΟΚ...

Πολύ μεγάλη αυτή η εβδομάδα για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ποδόσφαιρο .
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Μόνο ο ΠΑΟΚ...

Αύριο (1/10) προμηνύεται μια ακόμη ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ελληνογερμανική μάχη, ένα πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα, με κυρίαρχες έννοιες τις αρχέγονες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ αρετές, που θα ξεδιπλωθούν στο χορτάρι από τους ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ του ευφυούς ΤΟΥΝΤΟΡ και στην κερκίδα από τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΟΚτσήδικο κόσμο.

Ένα ΤΕΛΕΙΟ κράμα αμιγούς ποδοσφαιρικής δράσεως, μακριά από κατηγορητήρια/σεντόνια, από ψυχικά ανώμαλους «προέδρους», από «νίκες» που πετάνε στους ουρανούς τους μπούκ, από διανοητικά καθυστερημένα κερατούκλικα ανδρείκελλα, γενικά μακριά από εγκληματικές δράσεις.

Μία Πέμπτη έμεινε στον ΕΛΛΗΝΑ ν' απολαύσει ελληνική παρουσία στα ευρωπαϊκά σαλόνια και αύριο μπορεί να καθίσει αναπαυτικά στην θέση του και να νιώσει ΠΑΟΚτσής, ανεξαρτήτως τι ομάδα υποστηρίζει.

Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τους περισσότερους φιλάθλους στην Ελλάδα.

Ξέρω, θα με πεις υπερβολικό. Όμως σε ρωτάω; Πόσο κόσμο έχεις ακούσει να σε λέει: δεύτερη ομάδα μου είναι ο ΠΑΟΚ.

Αν προσθέσεις λοιπόν του ΠΑΟΚτσήδες που έχουν ΜΟΝΟ τον ΠΑΟΚ πρώτη επιλογή και αυτούς που τον έχουν έστω και δεύτερη, τα νούμερα βγαίνουν
Θέλεις και απόδειξη; Σαν σήμερα ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την ΑΡΣΕΝΑΛ, που ανεξαρτήτως της συγκρίσεως με το σήμερα, τότε, κατέβηκε για να κερδίσει

Δεν θα σου μεταφέρω τις σκέψεις τις δικές μου για εκείνο το παιχνίδι.

Σου παραθέτω τι έγραψε, κατά λέξη, ο Γιώργος ΓΕΩΡΓΙΟΥ στον «φίλαθλο» σαν αύριο, την 1-10-1997:

«.Εγώ δεν έμεινα έκπληκτος από την πρόκριση του ΠΑΟΚ. Το περίμενα και τόχα γράψει. Από κάτι άλλο συγκλονίσθηκα και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Έβλεπα το μάτς στο Πέραμα στο σπίτι της Ευγενίας και είχα την τηλεόραση στο μπαλκόνι. Μόλις, λοιπόν, έβαλε το γκόλ ο Βρύζας, τρελάθηκα. Πήρε φωτιά το Κορδελιό. «γκοοολ» Σείσθηκε όλη η περιοχή. Ο κόσμος πετάχθηκε από τις καφετέριες, τις ταβέρνες και τα γύρω μπαλκόνια, πανηγυρίζοντας. Και μιλάμε για μια περιοχή που έχει πιο πολλούς ολυμπιακούς, αλλά και παναθηναϊκούς και αεκτζήδες. Κι όμως πήρε φωτιά ο τόπος. Και απ' ότι έμαθα, το ίδιο έγινε σ' όλη την Αθήνα και τον Πειραιά. Και ρωτάω λοιπόν: Με ποια άλλη ομάδα θα συνέβαινε αυτό;»

Και βέβαια η διαπίστωση αυτή έχει βάση και ΣΟΒΑΡΑ και ΥΠΑΡΚΤΑ βαθύτερα αίτια. Σχεδόν όλη η Ελλάδα έχει τον ΠΑΟΚ, σε μια καλώς επιμελημένη και καλά φυλαγμένη άκρη της ψυχής της. Γιατί; Περισσότερα αύριο στο γήπεδο και προσεχώς σε γραπτό σεντόνι. Το θέμα δεν είναι απλό.

Να μην ξεχνάμε αύριο και την άλλη ελληνική συμμετοχή αυτή του ΑΠΟΕΛ στην Πράγα, ελπίζοντας σ' ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε με δύο νίκες επί του πλυντηρίου/φαρμακείου Τριπόλεως να προκριθεί, μαζί με την ΣΑΛΚΕ.

Και βέβαια να μην ξεχνάμε και τον αντίπαλο στο δίτερμα της Κυριακής. Ο Γιάχος είναι ένας καλός αλλά απρόβλεπτος αντίπαλος. Όταν δεν έχει το μυαλό του στην οικογένειά του την ώρα του αγώνα, παίζει ανοιχτά χωρίς βρωμιά και με ρυθμό. Αν όμως την Κυριακή το βράδυ έχει αγωνία και φόβο για την τύχη της οικογένειάς του, ενώ αυτός λείπει, τότε δεν θα έχει το μυαλό του στο παιχνίδι και θα δυσκολέψει πολύ τον ΠΑΟΚ.

Θα είναι ένα πράγμα σαν τον τελικό κυπέλλου, που μόλις κατέβηκε στο ημίχρονο ο Κόμμοδος και ο κερατάς και του είπανε «παίξε καλά ,δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα», αυτός έπαιξε πράγματι χωρίς φόβο και το είδαμε όλοι.

Πάντως αν Γιάχος παίξει όπως και πέρυσι, μόνο αν ο ΜΑΚ δεν βρεί εστία, κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ να μην κερδίσει στο δίτερμα

Θα φανεί από το πρώτο (μη) σφύριγμα, αν έχει το μυαλό του στην οικογένειά του. Είναι πολύ πιθανό, αν υπάρχει κάποιο ζήτημα , να θέλει να φύγει νωρίτερα από την Θεσσαλονίκη.

Και κάτι τελευταίο για να τελειώνουμε με την "νίκη" στο Λονδίνο. Δείτε πως ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ αποφεύγει ο ΟΖΙΛ να πάει πάνω στον Πάρντο στο πρώτο γκόλ (φάση για highlight), πως ο τερματοφύλακας στο δεύτερο γκολ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ να πάει η μπάλα μέσα για να την βγάλει (ο διαιτητής μέτρησε γκολ ΨΗΛΑ, όχι που έσκασε η μπάλλα μετά την "απόκρουση") καθώς και ότι ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ούτε ένα πόδι να κόψει την "προσπάθεια" στο τρίτο γκόλ . Οι άνθρωποι κόντεψαν να χάσουν μιλημένο παιχνίδι. Δεν έχει ξαναγίνει. Και να έχουμε υπόψιν μας ότι από τον όμιλο αυτό, είναι ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ να προκριθεί ο τρίτος στην θέση του δεύτερου. Γιατί; Παραπεμπτικό βούλευμα παραμονεύει. Αυτές οι ανώδυνες ήττες που αποφέρουν χρήματα στους μπούκ και σε όσους στοιχηματίζουν «εν γνώσει τους κόντρα στο φαβορί», είναι γνωστές από την εποχή ΒΑΛΝΕΡ.

Υ.Γ Αυτά τα πουλημένα γατάκια στο contra, θα κάνουν αύριο ένα υποτυπώδες αφιέρωμα στις ελληνογερμανικές μάχες με πρωταγωνιστή τον ΠΑΟΚ;

Διαβάστε ακόμη...