Δράση, όχι αντίδραση...

Όταν έκανα εγγραφή στο Paokmania είχα την αίσθηση ότι θα είμαι μέλος ενός ΑΜΙΓΩΣ ΠΑΟΚτσήδικου σάιτ, στο οποίο, έστω και καθ' οπαδική υπερβολή, μπορούμε να λέμε, αλλά και να γράφουμε «και μια κουβέντα παραπάνω».
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Δράση, όχι αντίδραση...

Σκέφτηκα, με τον «τέταρτο» ΠΑΟΚ ασχολούμαι, με «κομπλεξικούς μακεδονομάχους» συνδιαλέγομαι, με «γύφτους από τον δενδροπόταμο» συνομιλώ, οπότε και να γράψουμε τον πειραιά ΜΟΥΝΙχία, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Τελικά ΜΕ ΧΑΡΑ διαπιστώνω ότι με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του ασχολούνται αρκετά σημαίνοντα πρόσωπα. Θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω, άρρωστα, ερπετά, εξώγαμα, ΜΟΥΝΙΑχιωτόπουλα, πωλητικούς αλήτες , χαμερπείς δημοσιοκάφρους και εξωνημένους ραγιάδες, αλλά δεν είναι στις προθέσεις μου να το κάνω, παρότι είναι πλέον βέβαιο ότι ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ περνώντας «γραμμή» και «άποψη» σε ανυποψίαστους συνοπαδούς. Και δεν το κάνω γιατί αυτό θα ήταν αήθης συμπεριφορά, που δεν συνάδει σ' έναν αρθρογράφο που έχει την τιμή ν' αρθρογραφεί σ' ένα μεγάλο σάιτ, που πλέον έχει ξεφύγει από τα οπαδικά όρια και έχει μετατραπεί σε ΑΘΛΗΤΙΚΟ και όχι μόνο.

Και αυτό το γεγονός το θεωρώ φυσιολογικό για τον λόγο ότι, παρότι εντέχνως επιχειρείται από γνωστά κέντρα που έχουν βάση νότια της Εκάλης να παρουσιασθεί ότι «όλοι οι οπαδοί είναι ίδιοι», η cultura, η ευρύτερη παιδεία και η ψυχοσύνθεση του ΠΑΟΚτσή του επιτρέπουν να μιλά και για «άλλα θέματα» πλήν του πρωκταθλήματος ποδοσφαίρου.

Είναι πεποίθησή μου ότι η συντριπτική μερίδα των Ελλήνων φιλάθλων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των ομάδων του Πειραιά και του Κολονακίου, επιθυμούν να παρακολουθούν ένα ΤΙΜΙΟ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ πρωτάθλημα και να το κατακτά ο καλύτερος η και ο τυχερότερος και πάντως να μην επιχειρεί κάποιος να παίρνει τους τίτλους όπως ο Κόμμοδος στον «μονομάχο». Τρανό παράδειγμα η στάση των οπαδών της ομάδος του Πειραιά στον περυσινό τελικό κυπέλλου με τον Αστέρα Τριπόλεως.

Όμως όπως σχεδόν σε όλα τα πράγματα έτσι και στο ποδόσφαιρο, όπου έχουν υπεισέλθει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΡΕΟΝΤΑ, άλλα θέλουν οι λαοί άλλα κάνουν οι «ταγοί»

Με αφορμή λοιπόν 2 κιλά «νεκρά ψάρια» ( ο όρος νεκρά μπήκε επίτηδες να δώσει δυσοσμία, αλλά δεν μας λένε αν υπάρχουν «ζωντανά» ψάρια) ξεκίνησε ο ΠΟΛΕΜΟΣ μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του ΠΑΟΚ.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι με αφορμή αυτή την ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ που ξεκίνησε και συντηρεί ΠΡΟΦΑΝΩΣ για ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και ΟΦΕΛΗ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε αντιμέτωπος μ' ένα ολόκληρο σύστημα που έδειξε ότι λειτουργεί ποδηγετούμενο. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι ο κ. Λεοντής για δέκα χρόνια είναι στην αθλητική Δικαιοσύνη και έχει λάβει ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που ευνοούν την ομάδα του Πειραιά. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ το επιλήψιμο και κατακριτέο είναι ότι ο κ. Λεοντής, άνευ αρμοδιότητος και άνευ δικαιοδοσίας , γνωμοδότησε και ερμήνευσε διατάξεις , αφαιρώντας βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, κάτι για το οποίο ακόμη και αν ερωτάτο όφειλε να μην απαντήσει, λόγω αναρμοδιότητος.

Σ' αυτήν λοιπόν την κατάσταση και σε άλλες συναφείς στις οποίες είναι πρωταγωνιστής ο αθλητικός «εισαγγελέας» η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απεφάσισε ν' απαντήσει με ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ «για ν' αντιδράσει» σ' αυτές τις συνέπειες του ΠΟΛΕΜΟΥ που έχει ξεκινήσει και συντηρεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Πολύ φοβούμαι ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει αντιληφθεί την κατάσταση και μ' αυτό το δεδομένο δεν έχει ούτε ΣΧΕΔΙΟ ούτε ΞΕΚΑΘΑΡΗ κατεύθυνση για ΔΡΑΣΗ Eξηγούμαι:

Πριν απ' ο,τιδήποτε άλλο θα πρέπει να γίνει μια απλή μεν ΚΟΡΥΦΑΙΑ όμως παραδοχή. Έχουμε ΠΟΛΕΜΟ ή όχι; Βρισκόμαστε σε ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ή όχι; Τούτο είναι σημαντικό γιατί αν παραδεχτούμε ότι βρισκόμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ τότε πρέπει να γίνουν ξεκάθαρα τα εξής:

-Ποιος είναι ο αντίπαλος/εχθρός; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Η επο; Η λίγκα; Ο κ. Σαμαράς; Η Νέα Δημοκρατία; Η κυβέρνηση; Το κράτος;

-Ποια είναι τα σχέδια και οι πρακτικές του αντιπάλου;

- Σχέδιο και πλάνο ΔΡΑΣΕΩΣ για την εξουδετέρωση του αντιπάλου

-ΣΤΟΧΟΣ/ΣΤΟΧΟΙ βραχυπρόθεσμοι, μακροπρόθεσμοι, ενδιάμεσοι, προς επίτευξη επιτυχούς καταλήξεως για τον ΠΑΟΚ αυτού του πολέμου

Ο καθένας λοιπόν κατανοεί ότι ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ σημαίνει αυτόματα ότι χρειάζεται ΔΡΑΣΗ και όχι αντίδραση για τον απλό λόγο ότι ΠΟΤΕ δεν διεκδικήθηκε νίκη η επιτεύγχθηκε νίκη σε πόλεμο, με «αντιδράσεις»

Ο αντίπαλος, όποιος κι αν είναι αυτός, γελάει με τις «αντιδράσεις». Ωραία θα μαζευτεί στις 17/5 50.000 κόσμου. Ε και; Θα φωνάξει και 10 συνθήματα. Ε και; Θα ακουσθούν πληθώρα ευχών και κατάρων. Ε και;

ΔΡΑΣΗ θα υπάρξει; ΜΕΤΡΑ θα υπάρξουν; ΓΕΓΟΝΟΤΑ θα προκύψουν;

Έχω την αίσθηση ότι η ΠΑΕ αισθάνεται ότι «έχει χρόνο». ΌΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

Μια πρώτη «αντίδραση» και εύκολη και προκύπτουσα αβίαστα και αθώα είναι το «μαύρισμα» στις εκλογές.

Σύμφωνοι. Όμως αυτό να είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επιλογή του καθενός, όχι επίσημη τοποθέτηση του ΠΑΟΚ και των ΠΑΟΚτσήδων οργανωμένα .Είναι ο αντίπαλος ο κ. Σαμαράς; είναι η Νέα Δημοκρατία;;; είναι η κυβέρνηση;;;;;;;

Ακόμη και αν είναι, έχει καταφέρει να έχει το «πλεονέκτημα» δηλαδή ΘΑ ικανοποιήσει τα αιτήματα του ΠΑΟΚ, αν βγεί δυνατή από τις εκλογές δηλαδή ακόμη και μια κυβέρνηση , ένα κόμμα , ένας μπρωθυπουργός που είναι στο καναβάτσο, έναντι του ΠΑΟΚ «έχει πλεονέκτημα»

Θα πρέπει να προβληματίσει πολύ τον ΠΑΟΚτσή αυτή η «εμπλοκή» του συμπολίτη στο «ραντεβού με τον κ.Σαμαρά». Τι μπορεί να ζητήσει ο συμπολίτης από τον μπρωθυπουργό; να σας πώ εγώ ;; «κ. μπρωθυπουργέ. Δες τον Άρη με συμπάθεια. Επηρέασε όπου μπορείς για το καλό του Άρεως. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ. Δεν είμαστε σαν τους άλλους που σε βρίζουνε όλοι την ημέρα και βρίζουνε και τον ΖΑΓΟΡΑΚΗ και δεν θα τον ψηφίσουν. Εμείς όλοι τον Ιωαννίδη θα ψηφίζουμε. Φρόντισέ μας όμως.»

Το παιχνίδι έχει ΧΟΝΤΡΥΝΕΙ ΠΟΛΥ και ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΟ. Ο ΠΑΟΚ έχει μπεί για τα καλά στο στόχαστρο και το κακό δεν είναι αυτό. Πάει ως πρόβατο επί σφαγή και χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ.

Θα με πεις τι προτείνεις. Εδώ είμαστε:

-κατ' αρχήν ο ΠΑΟΚ έχει μπεί σε δρόμο ΧΩΡΙΣ ΓΥΡΙΣΜΟ. Είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Με ποιόν όμως;; Κατά την γνώμη μου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ΜΟΝΟ. Με ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ. Αυτό σημαίνει ότι αυτός και τα όργανά του, θα πρέπει να είναι ο ΜΟΝΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ αποδοκιμασίας και ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ στο συλλαλητήριο Κι όταν λέω ο μόνος δεν εννοώ προσωπικά αλλά με τους συνοδοιπόρους του με την επο , με την λίγκα, με την δικαιοσύνη του και τους εισαγγελείς του. Οποιαδήποτε άλλη ανάμειξη «υπαιτίων» δεν είναι σώφρων ενέργεια και στην παρούσα φάση βλάπτει τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ

-επικοινωνιακή ενημέρωση των ΠΑΟΚτσήδων για τα «έργα και τις ημέρες» του Βαγγέλη Μαρινάκη και της παρέας του. Καλό θα ήταν να γνωρίζουν οι ΠΑΟΚτσήδες λεπτομέρειες για την ζωή του. Π.χ γιατί απαλλάχθηκε από τον στρατό και δεν υπηρέτησε , το πόσο «δεξιός είναι» και συνομιλεί για τις πολιτικές εξελίξεις με την Δούρου, για τις σχέσεις του με το μητσοτακέικο, για το αν παρότι υπόδικος έχει αναδειχθεί υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και άλλα σχετικά.

Καλό θα είναι να γνωρίζουν οι ΠΑΟΚτσήδες την περιουσιακή κατάσταση των αθλητικών «εισαγγελέων» π.χ το τριώροφο που έχει ο ένας εκ των δύο σε παραλιακό μέρος λίγο πιο έξω από την Αθήνα, που ο γιος του είναι αμετακίνητος εδώ και χρόνια σε πόλη λίγο έξω από την Αθήνα, όταν οι συνάδελφοί του φεύγουν μετά την διετία, με ποιους συναντώνται πατέρας και γιός και τι δοσοληψίες έχουν

-θεσμική ΕΠΙΘΕΣΗ κατά των συνεργατών του και της ομάδας του. Μόλις προχθές δημοσιεύθηκε η ακόλουθη είδηση

«.. ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να δήλωσε πως το θέμα ανάμεσα στους Κώστας Κατσουράνη και Γιάννη Μανιάτη να θεωρείται λήξαν πλέον, ωστόσο από την πλευρά των ερυθρόλευκων το διαψεύδουν.

Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός διέρρευσε στους δημοσιογράφους, πως ο Μανιάτης δεν θεωρεί κανέναν θέμα λήξαν και το γυαλί παραμένει γυαλισμένο ανάμεσα στους δυο διεθνείς.

Μάλιστα και ο διευθυντής επικοινωνίας των ερυθρόλευκων Κώστας Καραπαπάς, που τον τελευταίο καιρό συνεχίζει στους... ίδιους ρυθμούς, επιβεβαίωσε το όλο θέμα περί συνέχισης της διαμάχης. Συγκεκριμένα έγραψε στο facebook: «Και κάτι ακόμα. Το ότι ο Σάντος θεωρεί ένα θέμα λήξαν δεν σημαίνει ότι το θεωρεί (επίσης) λήξαν ο Μανιάτης ή ο Ολυμπιακός...Ο Σάντος τι περιμένατε να πει δηλαδή;»

Διαψεύδοντας ταυτόχρονα και τον Πορτογάλο τεχνικό. Όπως φαίνεται η φωτιά, συνεχίζει να καίει μετά το επεισόδιο ανάμεσα στους δυο στον ημιτελικό της Τούμπας.»

Η δήλωση αυτή αποτελεί καραμπινάτη περίπτωση δυσφημήσεως ποδοσφαίρου, βάζει βόμβα στην Εθνική Ομάδα, δείχνει ότι η ομάδα του Πειραιά εξάπτει τα πάθη που πάνε να καταλαγιάσουν και δείχνει ότι οι παράγοντες λειτουργούν σαν «νταβατζήδες» των ποδοσφαιριστών αφού μιλάνε εξ ονόματός τους. Που είναι ο αθλητικός «εισαγγελέας»; Πού είναι η επο; Πού είναι ο ΠΣΑΤ;

Και αφού δεν ενεργούν αυτεπάγγελτα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκαλέσει ΕΓΓΡΑΦΩΣ την αντίδρασή τους. Κι αν κωφεύσουν ειδικά για τα «θεσμικά όργανα» γεννάται ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ που μπορεί να θεμελιώσει ΑΣΤΙΚΕΣ και ΠΟΙΝΙΚΕΣ συνέπειες, που για μένα είναι ΔΕΟΜΕΝΗ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ενέργεια εκ μέρους της ΠΑΕ(για το θέμα των «εισαγγελέων» θα επανέλθω ειδικά)

Με μια τέτοια ενέργεια ΠΡΙΝ ΤΙΣ 17/5 ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι έχει καταλάβει ότι το καινούργιο πρωκτάθλημα ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ και επίσης ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΟΡΘΑ την δράση των οπαδών

-η εφημερίδα της ΑΕΚ στην Αθήνα, σχεδόν κάθε ημέρα αναφέρεται στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στην ομάδα του. Τυχαίο είναι; Θεωρεί κάποιος ότι τυχαία πιάστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την Δούρου που είναι υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής και θα έχει σχέση με το γήπεδο της ΑΕΚ, αν εκλεγεί; (κάνω μια πρόβλεψη: όταν η ΑΕΚ επανέλθει στην λίγκα, το πρωκτάθλημα ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ)

-από τα πρώτα μέτρα ΔΡΑΣΕΩΣ που οφείλει ν' αναλάβει η ΠΑΕ είναι η κατάργηση των πλέι-οφ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ποδοσφαιρική απάτη στα χρονικά του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου και λειτουργεί , ειδικά φέτος, σε βάρος του ΠΑΟΚ

-το πρωκτάθλημα έχει ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ μέσα σε ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ. Άρα θέλεις προπονητή και παίκτες ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ και ΜΑΧΗΤΕΣ. Θές .ηρωικές πράξεις και στην τακτική και στην συμπεριφορά. Να μην τα ξαναλέμε από Ελλάδα ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ , απ' έξω κατά βάση Νότιος Αμερική...για όλα

-οι διαιτητές παίζουν φοβισμένα γιατί φοβούνται μονομερώς. Αν φοβούνται από ΔΥΟ πλευρές μπορεί και να μην κατεβαίνουν. Καλύτερο είναι από το να σε παίζουν «πεζοναύτες»..

-το άμεσο ξεσκαρτάρισμα και ξεκαθάρισμα της φερόμενης ενημερώσεως στην Θεσσαλονίκη. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ, πιο επιτακτική από το να κλείσει η ομάδα προπονητή. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα διέρευσε μια λίστα με κλήσεις στην Εθνική και οι παίκτες του ΠΑΟΚ λοιδωρούνται σαν να πρόκειται για παίκτες άλλης ομάδος. Είναι δε τόσος ο ψεκασμός που ο παίκτης/παίκτες είναι «υπόλογοι» γιατί κλήθηκαν! Η κατάσταση είναι τόσο άρρωστη που πλέον είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την διανοητική μας κατάσταση, και τέλος

- Ν' ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ η ΠΑΕ και κυρίως ο κ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ το μπάσκετ του ΠΑΟΚ (καθώς και το βόλλεϋ και το χάντμπολ). Μπορεί ΑΝΕΤΑ αυτή δικαιολογημένη, ως ένα βαθμό δίψα για κούπες, να ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ αρκούντως. Πέραν του ότι πλέον ο ΠΑΟΚ θα δείχνει ΕΝΑΣ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ σε αθλητικό επίπεδο. Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ είναι ΕΥΝΟΙΚΗ....

Ο ΠΑΟΚτσής είναι εδώ και περιμένει ΔΡΑΣΗ και ΘΕΤΙΚΗ ενέργεια έστω και επίπονη.

Φτάνει πιά με τις «αντιδράσεις» και τις «διαμαρτυρίες»

Και δανειζόμενος την προτροπή του rainmaker απευθύνομαι προς την ΠΑΕ λέγοντας:

« ξύπνα και ξεσηκώσου και ξεσήκωσε και εμάς, ΔΡΑΣΕ»

Διαβάστε ακόμη...