Είναι πράξη πολέμου;

Κατ' αρχήν επιθυμώ να εκφράσω την (ευχάριστη) έκπληξή μου που ο κ.  Δούκας, έστω με την ιδιότητα του ΣΥΝΟΠΑΔΟΥ, προέβη σε μια επισκόπηση των απόψεών μου και έδωσε την δική του εκτίμηση.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Είναι πράξη πολέμου;

Κατ' αρχήν επιθυμώ να εκφράσω την (ευχάριστη) έκπληξή μου που ο κ.  Δούκας, έστω με την ιδιότητα του ΣΥΝΟΠΑΔΟΥ, προέβη σε μια επισκόπηση των απόψεών μου και έδωσε την δική του εκτίμηση. Θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ΘΕΤΙΚΑ σκεπτομένων συνοπαδών, μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ.

Θα καταθέσω τις σκέψεις μου στον ΣΥΝΟΠΑΔΟ κ. ΔΟΥΚΑ, διαλεγόμενος και όχι απαντώντας, αναφορικά με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του.

Από τα ερωτήματα που ετέθησαν στον πρόεδρο, το μόνο που απαντήθηκε ήταν αυτό με τις «εκδρομές». Σχετικά μ' αυτό, ΓΝΩΡΙΖΩ ότι μια τέτοια ενέργεια θα επέφερε συνέπειες. Όμως παραγνωρίζεται το γεγονός ότι κάτι τέτοιο ΠΡΟΤΕΙΝΑ να γραφόταν σε μια ανακοίνωση που χρονικά θα έπετο της αρνήσεως να πάει ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και θα ΠΡΟΗΓΕΙΤΟ (χρονικά) της ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ διαθέσεως της «πολιτείας» να επιτρέψει την εκδρομή των ανάπηρων στην ίδια πόλη. Τούτο θα εξασφάλιζε αφ' ενός την ΙΣΟΝΟΜΙΑ και αφ' ετέρου θ' αποτελούσε ένα είδος μετρητού για το κατά πόσον ΜΕΤΡΑΕΙ ο ΠΑΟΚ και οι (εντός η εκτός «») ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ.

Πέραν τούτου, ακόμη και αν επισκοπηθεί μια τέτοια ενέργεια με τα κριτήρια που θέτει ο κ. Δούκας, θα ήταν ΣΚΟΠΙΜΟ να ανιχνευθεί η πρόθεση της «πολιτείας», για το κατά πόσον ΥΠΟΛΗΠΤΕΤΑΙ τον ΠΑΟΚ και τον ΚΟΣΜΟ του, όταν αυτός ενεργεί ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ των συνεπειών (πάντως ο Ντουντου στο κοκκαλισκάκη όταν είδε τον ΓΚΑΡΣΙΑ να συμπεριφέρεται ΑΓΟΩΝΤΑΣ τις συνέπειες, έτρεχε σαν κοτόπουλο να κρυφτεί).

Αναριωτιέται ο ευφυής συνοπαδός: «Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε από δικούς μας ότι ο λογιστής τα έκανε πλακάκια με το Ζαγοράκη για να τον βγάλει καθαρό.

Αυτοί που κατηγορούσαν τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ ως κλέφτη, δεν ήταν οπαδοί άλλης ομάδας...

Και δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτό.

Το ''Θοδωράκης'' δεν ακούστηκε από αλλόθρησκους.

Το ντου με την ΑΕΚ πέρσι, δεν έγινε από αντίπαλους οπαδούς.

Οι καλοκαιρινές κορώνες του τύπου, ''δεν θέλει το Φλωρίδη γιατί στόχος του είναι να μείνει γατζωμένος στην καρέκλα'' το παπαγάλιζαν ΠΑΟΚτσήδες.

Το ''πού πήγαν τα λεφτά'' επίσης.

Φτάσαμε στο σημείο να λοιδωρείται ραντεβού για τη ρύθμιση των χρεών και να μπερδεύεται η Μεσήμβρια με επικοινωνιακά παιγνίδια»

Στο σημείο αυτό κ. Δούκα έχω ήδη ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ αλλά δεν έγινε κατανοητή η απάντηση και θα την κάνω πιο ξεκάθαρη.

Για μένα όλοι αυτοί που αναφέρεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ αλλά είναι ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ (ακόμη κι αν λένε ότι είναι ΠΑΟΚ) και συμπεριφέρονται έτσι, επειδή ΥΠΟΚΙΝΟΥΝΤΑΙ. Θα μου πείς συνομοσιολογώ; Για να το δούμε.

Στην εποχή του Μπούζα ο μέσος Βορειοελλαδίτης φίλαθλος είχε πεισθεί, από τα μέσα της πόλης, ότι ο τρίτος τερματοφύλακας του Θερμαϊκού ήταν καλύτερος από τον «Αθηναίο» ΣΑΡΓΚΑΝΗ. Θα συμφωνήσεις ότι ήταν υπερβολή και λαϊκισμός, αισχίστου και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ είδους. Κοίτα όμως σήμερα που φτάσαμε: ο μέσος Βορειοελλαδίτης φίλαθλος να έχει πεισθεί, από τα μέσα της πόλης, ότι η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ είναι πρώτη ομάδα στον κόσμο μετά τον συμπολίτη του Εθνικού Πειραιά. Πώς βγαίνει αυτό; Για μέτρα, πόσοι οπαδοί των «δύο» υπάρχουν στην Βόρειο Ελλάδα, επειδή αισθάνονται ότι με τα ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ πρωταθλήματα είναι «πρώτοι». Για κοίτα πως απαξιώνουν το υλικό του ΠΑΟΚ και υπερθεματίζουν το υλικό του «επενδυτή» βουβαλάκη;

Ο Σαράντης κάνει πόλεμο και στον ΖΑΓΟΡΑΚΗ και στον ΠΑΟΚ πουλώντας 10 φύλλα την ημέρα. Βγήκε κανείς να αναρωτηθεί, ποιος τον ΣΥΝΤΗΡΕΙ και τον ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ;

Όταν ο ΠΑΟΚ πήγε να πάρει το πρωτάθλημα ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι θα το έπαιρνε η Θεσσαλονικη. Μετα τον Σπάθα η «μετροσπορτ» βγήκε στα «κίτρινα» ΟΛΟΣΕΛΙΔΗ και μπρος και πίσω. Πουθενά ο ΠΑΟΚ και ο Σπάθας. Βγήκε κανείς ν'αναρωτηθεί αν έπαιζαν δυο ομάδες της πόλης ή μια της πόλης και μια ξένη; Βγήκε κανείς να αναρωτηθεί από ποια κίνητρα εμφορείται ο ασπαλακάκης;

Όταν ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ πήρε τον ΒΡΥΖΑ από τον αθηναίο κομπάρσο, βγήκε ο κ. Μαυροκουκουλάκης και είπε : «Ποιος είναι ο ΒΡΥΖΑΣ που θα πει όχι στον ......» Και για εκδίκηση πήρε τον Βιτόλο για να γυαλίζει τον πάγκο ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΟΝΤΑΣ τις καταλήψεις στην ΤΟΥΜΠΑ. Οποιος διαφωνεί , να με συγχωρεί, αλλά έχει «μεσάνυχτα βαθέα».

Ήθελε ο Φλωρίδης να επενδύσει, προβάλλονταν ένα σωρό προσκόμματα, ξαφνικά οι εφημερίδες των ανάπηρων θέλανε τον ΒΙΕΡΙΝΙΑ. Βγήκε ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ, μίλησε για ρύθμιση χρεών, ξαφνικά οι εφημερίδες των ανάπηρων πάλι θέλουν τον ΒΙΕΡΙΝΙΑ. Ξέρεις πως το ερμηνεύω εγώ; ΕΚΒΙΑΣΜΟ. Οποιος διαφωνεί , να με συγχωρεί, αλλά έχει «μεσάνυχτα βαθέα».

Και διερωτώμαι: είναι πράξη πολέμου να βγεί μια λιτή ανακοίνωση και να κλείσει το θέμα να μην σέρνεται; Είναι πράξη πολέμου να τεθεί ΔΗΜΟΣΙΑ το θέμα των 0-4; Είναι πράξη πολέμου να επισημανθεί η καρατόμηση του Κύρκου; Είναι πράξη πολέμου να επισημανθεί η επιλεκτική νομοθετική πρωτοβουλία της «πολιτείας»;

Ο ξεπεσμένος Κολωνακιώτης τον Καλόπουλο τον «έφαγε». Και καλά έκανε. Ο ΠΑΟΚ τον Σπάθα τι τον έκανε; Μην τον δεις σε κανένα αδιάφορο παιχνίδι κυπέλλου και «ψαχνόμαστε» όλοι.

Πιστεύω θα διάβασες τη δήλωση του βουβαλόπαιδου ότι «δέχεται πόλεμο από τα κέντρα εξουσίας, αλλά θ' αντέξει». Δηλαδή ....ειλικρινά δεν ξέρω τι να γράψω. Παρατήρησες σήμερα ότι η στελλοεφημερίδα έχει τον ΠΑΟΚ και τον Αρη , «ίσους» στις μεγάλες ομάδες; Έχεις προφανώς αντιληφθεί ότι «ταχαλια» συγκρίνουν τους ισολογισμούς ΠΑΟΚ και αρη επανειλημμένως με δηκτικά σχόλια; Αν ο ΠΑΟΚ δεν περνούσε ΠΡΩΤΟΣ στον όμιλο με προοπτικές για περαιτέρω διάκριση, θα ασχολείτο η ΟΥΕΦΑ με τα οικονομικά θέματα; Δηλαδή ξαφνικά η ΟΥΕΦΑ ασχολείται με τους ανταγωνιστές του ψυχιατρείου του πειραιά στη λήξη του πρώτου γύρου; Όλα αυτά , αν σχολιασθούν ΕΥΦΥΩΣ, θα είναι πράξη πολέμου;

Εν πάση περιπτώσει τα ερωτήματα που τέθηκαν στον πρόεδρο είχαν την εξής λογική: ότι ακόμη κι αν ΔΕΝ έχει ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ (απόλυτα σεβαστό), τουλάχιστον με έξυπνες και ΕΥΦΥΕΙΣ τοποθετήσεις, ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ προβληματισμούς και ΖΟΥΜΕΡΕΣ ανακοινώσεις να καταδείξει ότι ο ίδιος , ο ΠΑΟΚ και ο ΚΟΣΜΟΣ του «δεν είμαστε χαϊβάνια».

Αγαπητέ συνοπαδέ

Έχω σαν αρχή στην ζωή μου να μην κάνω κριτική «εκ του ασφαλούς» αλλά να γράφω έτσι όπως θα ενεργούσα. Εχω πολλές ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ στο μυαλό μου τις οποίες θα εκθέσω «εν καιρώ». Ομως, χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, η ΙΣΤΟΡΙΑ γράφεται απ'αυτούς που ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ τις συνέπειες. Για να μην σου αναφέρω ΙΣΤΟΡΙΚΑ παραδείγματα να ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ τη συμπεριφορά του ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ στην περίπτωση του ΚΟΥΔΑ.

Απεδείχθη ότι οι «συνέπειες» δεν είναι ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΟ μέγεθος, αλλά όπως τις υπολογίζεις εσύ τις υπολογίζει και ο άλλος. Το ζήτημα είναι ποιος θα πείσει ποιον για την αποφασιστικότητά του. Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι το καταρρέον πολιτικό σύστημα έχει περισσότερη αποφασιστικότητα και ΠΑΘΟΣ από τον ΠΑΟΚτσή. Αλλά φαίνεται ότι αυτά τα στοιχεία που ΦΟΒΑΤΑΙ η «πολιτεία» (βλέπε δήλωση Μπιτσαξή), μάλλον τ' αναζητεί η ΠΑΕ

Διαβάστε ακόμη...