Ένας ή δεκαέξι;

Στις 7/12, ήρθε στην επικαιρότητα δημοσίευμα του «Εθνους» που έκανε λόγο εξώδικη επιστολή που έστειλαν 16 μικρομέτοχοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς την εταιρεία στην οποία υπάγεται ο ορκωτός ελεγκτής που υπέγραψε τον ισολογισμό της χρήσης 2009-2010.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Ένας ή δεκαέξι;

Στις 7/12, ήρθε στην επικαιρότητα δημοσίευμα του «Εθνους» που έκανε λόγο εξώδικη επιστολή που έστειλαν 16 μικρομέτοχοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς την εταιρεία στην οποία υπάγεται ο ορκωτός ελεγκτής που υπέγραψε τον ισολογισμό της χρήσης 2009-2010.

Το δημοσίευμα ανέφερε:

"Το θέμα του πορίσματος του ελέγχου των οικονομικών δεδομένων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, αυτήν τη φορά με την εξώδικη επιστολή που έστειλαν 16 μικρομέτοχοι της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ προς την εταιρεία στην οποία υπάγεται ο ορκωτός ελεγκτής που υπέγραψε τον ισολογισμό της χρήσης 2009-2010.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με αυτή την εξώδικη επιστολή, υπάρχουν στοιχεία που αναφέρει ο έλεγχος του ορκωτού ελεγκτή του ΑΣ ΠΑΟΚ, αλλά ο ορκωτός ελεγκτής της ΠΑΕ δεν τα συμπεριέλαβε στον ισολογισμό εκείνης της χρήσης.

Στην εξώδικη επιστολή αναφέρονται χαρακτηριστικά δύο περιπτώσεις:

«1) Κατά παράβαση των αποφάσεων του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δανειοδοτήθηκε υπάλληλος της ΠΑΕ σε ποσό που το ύψος του ξεπερνά κατά πολύ αυτό της απόφασης του ΔΣ, καθώς επίσης και ότι ο πραγματικός λήπτης του δανείου είναι πρόσωπο άγνωστο και όχι πάντως αυτό για το οποίο πάρθηκε η σχετική απόφαση του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

2) Οι συναλλαγές του μετόχου και αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ηλία Βιολίδη, που αφορούν τις χρηματικές διευκολύνσεις του προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχουν γίνει κατά παράβαση των αποφάσεων του ΔΣ.

Επιπλέον, κατά την ημερομηνία σύνταξης και έγκρισης των οικονομικών καταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη χρήση 1/7/2009 - 30/6/2010 το εμφανιζόμενο ως υπόλοιπο στον λογαριασμό «Απαιτήσεις από μέλη του ΔΣ» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αποτελεί γεγονός που από μόνο του οδηγεί στην εφαρμογή απαγορευτικών διατάξεων του άρθρου 23α του Ν. 2190/1920».

Όλα αυτά τη στιγμή που η μοναδική επίσημη τοποθέτηση που έγινε για τον έλεγχο του ΑΣ ΠΑΟΚ ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο ορκωτός ελεγκτής συνάδουν με τους ισολογισμούς, κάτι που σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι 16 μικρομέτοχοι, δεν ισχύει. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου του Θοδωρή Ζαγοράκη που θα αφορά τα οικονομικά".

Αναφορικά με το περιεχόμενο του δημοσιεύματος του «εθνους», ως πρόβατο, παραθέτω τις παρακάτω επισημάνσεις, που νομίζω ότι κανένας από τους.... οπαδούς της..... διαφάνειας δεν μπορεί ν' αμφισβητήσει:

ΠΡΩΤΟΝ: Διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για εξώδικο, αλλά για μία επιστολή

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ανώνυμη και ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ επιστολή.

Ερώτημα: Aπό πού προκύπτει ότι η επιστολή εστάλη από 16 μικρομετόχους, όταν δεν υπάρχουν ούτε υπογραφές ούτε ονόματα; Eνδεχομένως να υπάρχει η ένδειξη «16 μικρομέτοχοι».

Νέο ερώτημα: Aποκλείεται την επιστολή να την έγραψε ΕΝΑΣ και να έβαλε την γενική ένδειξη «16 μικρομέτοχοι»;

ΤΡΙΤΟΝ: Σύμφωνα με το δημοσίευμα η επιστολή εστάλη στην εταιρεία που εργάζεται ο ορκωτός λογιστής της ΠΑΕ (όχι ο ορκωτός λογιστής που διόρισε ο ΑΣ) που έκανε τον έλεγχο της χρήσεως 2009-2010 και συνέταξε τον ισολογισμό της περιόδου αυτής. Ερώτημα: Oι φερόμενες ως παραβάσεις που διατυπώνονται στην επιστολή, τίθενται υπόψη του εργοδότου του λογιστού, για να τον ΚΑΡΦΩΣΟΥΝ ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά του; Και ποιο το κέρδος απ' αυτό το κάρφωμα;

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Αναφέρεται επί λέξει στο δημοσίευμα/επιστολή: « Υπάρχουν στοιχεία που αναφέρει ο έλεγχος του ορκωτού ελεγκτή του ΑΣ ΠΑΟΚ, αλλά ο ορκωτός ελεγκτής της ΠΑΕ δεν τα συμπεριέλαβε στον ισολογισμό εκείνης της χρήσης».

Ερώτημα: Εάν οι φερόμενες ως παραβάσεις, αναφέρονται από τον ορκωτό λογιστή του ΑΣ και προφανώς συμπεριλαμβάνονται στο πόρισμά του, τι εξυπηρετεί να «καρφώνεται» στον εργοδότη του ο ορκωτός λογιστής της ΠΑΕ; Για εκφοβισμό; Μήπως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών;

ΠΕΜΠΤΟΝ: Οι φερόμενες ως παραβάσεις είναι πολύ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ πληροφορίες τις οποίες μόνο λίγοι μπορεί να γνωρίζουν και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ όχι μικρομέτοχοι.

Ερώτημα: Μήπως οι «16» είναι ΕΝΑ άτομο, προφανώς από τον ΑΣ (αφού ΓΝΩΡΙΖΕΙ το πόρισμα του ορκωτού λογιστή του ΑΣ) που προσπαθεί «κάτι» να πετύχει;

ΕΚΤΟΝ: Η επιστολή απευθύνεται στην εταιρεία που εργάζεται ο ορκωτός λογιστής της ΠΑΕ και τελικά δημοσιεύεται στο «εθνος».

Ερώτημα: Πώς έφθασε στο «Εθνος»; Από την εταιρεία; (προσωπικά το βρίσκω λίγο δύσκολο) μήπως ο ΕΝΑΣ έστειλε την επιστολή και στο «Εθνος»; Και ποιος είναι ο ΕΝΑΣ από τον ΑΣ που έχει σχέση με τον Μπόμπολα; Μήπως ο ίδιος που το καλοκαίρι τροφοδοτούσε πάλι τον Μπόμπολα για τρεις συνεχείς Κυριακές με πληροφορίες για τον Φλωρίδη και πόσο κακό θα έκανε αυτό στον ΠΑΟΚ; Τυχαίο; Δε νομίζω! Και γιατί ασχολείται ο Μπόμπολας με τον ΠΑΟΚ;

ΕΒΔΟΜΟΝ: οι φερόμενες ως παραβασεις αφορούν στην χρήση 2009-2010. Πριν λιγο δημοσιεύθηκε ο ισολογισμός της περιόδου 2010-2011 και υπήρξαν συνοπαδοί (;) που σχολίασαν και συνέδεσαν και ταύτισαν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ισολογισμούς με βαρύγδουπα σχόλια και παρατηρήσεις, επί ανακοινώσεως της ΠΑΕ για το δημοσίευμα.

Ερώτημα: Πόσο εκτός ΠΑΟΚ μπορεί να είσαι για να κάνεις ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΟΥ άτοπους συνειρμούς και ανύπαρκτες υποθέσεις;

Ιδεολογικά πρέπει να είσαι σε απόσταση που χωρίζει ένα σκουλήκι που σέρνεται στη γη, από έναν αετό που πετά στα υψίπεδα.

Τοπικά πρέπει να είσαι μερικά χιλιόμετρα από την ΤΟΥΜΠΑ, εκεί που ένας σημαντικός εκπαιδευτικός δεν μπορεί να σου μάθει την στοιχειώδη διαφορά μεταξύ ανθρώπου και ανθρωποειδούς.

Κι ας τιμάει με το επώνυμό του την συνοικία σου...

Το ερώτημα παραμένει: Τι ζητάει ο Μπόμπολας από τον ΠΑΟΚ;

Διαβάστε ακόμη...