Ο λαγός ...

Εβδομάδα ευρωπαϊκών κυπέλλων αυτή που φεύγει με την παρουσία, των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ομάδων Ατρομήτου Αθηνών, ΑΕ Κιτίου, Απόλλωνος Λεμεσού , ΑΠΟΕΛ , και φυσικά του νταμπλούχου ΠΑΟΚ, που ήταν ΑΝΩΤΕΡΟΣ του αναμενομένου.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Ο λαγός ...

(ο "προπονητής της κερκίδος" τα είπε μια χαρά, γιατί βλέπει μπάλα και καλό θα είναι να τον διαβάζεις και να τον εμπιστεύεσαι και να μην ασχολείσαι με όλα τα ΑΡΔ σκουπίδια της Θεσσαλονίκης που έχουν ΣΚΟΠΟ να σου μαυρίζουν την ψυχή , για να τα βάζεις με την ομάδα σου και τους παίκτες της)

Μία παρουσία όμως που "έτυχε" , με ... ατυχία (μεθοδευμένη) να αγωνιστεί με τον (σχεδόν) φιναλίστ του περασμένου τελικού τσ.λου Αίαντα, την κατά τεκμήριο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ομάδα αυτών των προκριματικών.

Και φυσικά η πωλητικοα(θ)λητική ΕΟ των Αθηνών, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, έβαλε τα δύο σοβαρά εμπόδια για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ του ΠΑΟΚ , μέσω τσ.λου και τηλεοπτικών εσόδων.

Όπως θα θυμάσαι είχαμε πει τι θα γινόταν με το "τηλεοπτικό συμβόλαιο" του ΠΑΟΚ.

Εδώ θα πρέπει να σ' ενημερώσω, να έχεις τον νου σου για τον τρόπο δράσεως αυτής της ΕΟ.

Προκειμένου ο ... λαγός (θα καταλάβεις πιο κάτω τα χαρακτηριστικά του) να έχει "πειστήρια" για την μη συνεργασία με τον ΠΑΟΚ ανέθεσε " στην Grant Thornton να εκπονήσει μελέτη για το κόστος των αθλητικών δικαιωμάτων στην ΕΡΤ με τίτλο: «Καθοδήγηση και παροχή συμβουλών αναφορικά με τις οικονομικές και τηλεοπτικές επιπτώσεις στον προϋπολογισμό και στο πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΕ από την αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης συγκεκριμένων αθλητικών γεγονότων», με κόστος 15.000 ευρώ πλην ΦΠΑ και το αποτέλεσμα πρέπει να παραδοθεί άμεσα.

Στην οποία Grant Thornton πρωην πρόεδρος ΔΣ της ήταν ο Δ. Ντζανάτος, νυν Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ.

Νυν πρόεδρος της εταιρίας ο Ν. Καραμούζης, με βαρύ βιογραφικό, γνωστός τραπεζίτης, πρόσφατα υποψήφιος ακόμα και για υπουργός οικονομικών..η Grant Thornton ήταν ειδική διαχειρίστρια στον οργανισμό λαμπράκη που αγόρασε ο .... και από την στιγμή που τον πήρε ο ... έχει αναλάβει το σύνολο των διοικητικών, οικονομικών και λοιπών υπηρεσιών (δηλ. δεν απασχολεί υπαλλήλους ο κόμμοδος , αλλά είναι υπάλληλοι της GT)....."

Κράτα το αυτό, θα χρειασθεί στο μέλλον. Σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται ΑΝΕΛΕΓΧΤΑ το ΑΛΟΓΙΣΤΟ πλιάτσικο του δημοσίου χρήματος από την ΕΟ

Γιατί; Γιατί με βάση την νομοθεσία προμήθειες και αναθέσεις έργων /εργασίων, μέχρι ένα ποσό, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ούτε διαγωνισμούς, ούτε ελέγχους, ούτε διαδικασίες, αλλά ανατίθενται ΑΜΕΣΑ και "άνευ κωλυσιεργίας" εκεί που "θέλουμε"

Αυτή είναι η μέθοδος των "σπαστών προμηθειών"...

Το πρόβλημα λοιπόν που προκύπτει για τον ΠΑΟΚ είναι διπλό και τριπλό ίσως...

ΠΡΩΤΟΝ: Δεν υπάρχει ανταγωνισμός για την τηλεοπτική στέγη του

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Όταν έχει κυκλοφορήσει ότι το συμβόλαιο στην ΕΡΤ ήταν 7500000 τον χρόνο ο ΠΑΟΚ "υποχρεώνεται" να βρει ένα σχετικά ίδιο συμβόλαιο, γιατί αν βρε π.χ ένα συμβόλαιο 6 η 5,5 εκ , θα πέσει ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΛΟ ΚΡΑΞΙΜΟ για "ομάδα του Δημοσίου" για "σπατάλη του δημοσίου χρήματος" και άλλα συναφή

ΤΡΙΤΟΝ: Σε πάει ή σε λιγότερα χρήματα ή στο ΟΠΕΝ , με σχέδιο την επέλευση ζημίας και στον ΠΑΟΚ και στον ΣΑΒΒΙΔΗ και στο ΟΠΕΝ

Όμως "ουδέν κακό, αμιγές καλού"

Κατ' αρχήν ο ΠΑΟΚ έχει, ακόμη και απ' αυτή την κατάσταση, ΟΦΕΛΗ (μικρά;), που ΟΦΕΙΛΕΙ να τα εκμεταλλευτεί

Εξηγούμαι: όλα ξεκίνησαν από τις εξώδικες δηλώσεις της ΕΟ (τις θυμάστε όλοι) που είχε ως τελικό αποτέλεσμα "την οικονομική συρρίκνωση των συμφερόντων μελών της λίγδας"

Αυτή η ενέργεια της ΕΟ συνιστά σαφέσταστη ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΙΚΗ ενέργεια , που έπληξε τα συμφέροντα των μελών της λίγδας και ήλθε σε αντίθεση με τον ΣΚΟΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ της λίγδας που είναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ των μελών της

Σίγουρα υπάρχει πρόβλεψη στο καταστατικό για συνέπειες για τέτοιες αντικαταστικές κινήσεις και δεδομένου ότι επλήγησαν και άλλες ΠΑΕ , μπορεί ο ΠΑΟΚ , να θέσει , να δημιουργήσει και να εκμεταλλευτεί το ζήτημα , κάνοντας και ένα μεγάλο ή μικρό μέτωπο κατά της ΕΟ

Πέραν τούτων σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 84 παρ. 8 του Ν.2725/1999 προβλέπεται ότι:

"8. «Από τα κέρδη που εισπράττουν τα ποδοσφαιρικά σωματεία σύμφωνα με τις παραγράφους 2, 3 και 4,(τηλεοπτικά δικαιώματα) η Ε.Π.Ο. λαμβάνει ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%). Από τα κέρδη που εισπράττουν οι Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Super League 1 λαμβάνουν: α) η Ε.Π.Ο. ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) και β) ο επαγγελματικός σύνδεσμος Super League 1 ποσοστό δύο τοις εκατό (2%).."
Δηλαδή με την "κίνηση" της ΕΟ , αποτέλεσμα της οποίας είναι να μειωθούν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ τα κέρδη ορισμένων ΠΑΕ, επέρχεται και παράπλευρη απώλεια να μειώνεται δηλαδή το ποσό που αναλογεί στην ΕΠΟ και στην λίγδα 1.

Οι ραγιάδες χάνουν χρήματα και δεν κουνιέται φύλλο...

Την έλλειψη ανταγωνισμού για τα τηλεοπτικά ο ΠΑΟΚ, μπορεί να την δημιουργήσει, να την καλλιεργήσει και να την πάει στα ύψη.

Με ποιόν τρόπο; Με τον πιο απλό: να θέτει ζήτημα τηλεοπτικής στέγης ΠΑΙΧΝΙΔΙ με ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ανάλογα με το ενδιαφέρον του και την θεαματικότητά του.

Και να κάνει ότι έκανε ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ πριν 40 χρόνια δηλαδή ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ την τηλεοπτική κάλυψη, αν κρίνει ότι δεν εξυπηρετούνται τα (οικονομικά) συμφέροντα του ΠΑΟΚ.

Ερχεται ας πούμε το παιχνίδι με την ΕΟ που θα θέλουν να δουν όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ (του κόσμου) και τα αντιΠΑΟΚσήδικα δίποδα που κατοικούν στην χώρα αυτή

Αν κύριοι δεν μου δώσετε π.χ 2.000.000 ευρώ, ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΩ.

Και κάνεις την απειλή σου πράξη.

ΣΦΙΞΑΝΕ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ

Θα έλθει η ΕΟ να παίξει στα πλέι-οφ στην ΤΟΥΜΠΑ, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη;

Και μπορεί ο ΠΑΟΚ, τηλεοπτικά, να κερδίσει από ένα μόνο παιχνίδι όσα θα κέρδιζε για όλα σ' ένα χρόνο.

Από την άλλη αν ο ΠΑΟΚ πάει στο ΟΡΕΝ, θα έχει πολλαπλά ΟΠΑΔΙΚΑ κέρδη, αρκεί όμως να γίνεται ΣΟΒΑΡΗ δουλειά στην διαφήμιση της ομάδος, γιατί αν κρίνω από την προβολή του αγώνα με τον ΑΓΙΑΞ, είμαστε για τα ... ρέματα

Όταν διαφημίζεις ΠΑΟΚ σε τρία πράγματα τονίζεις ως εικόνα:

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑ

ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΓΚΟΛ

ΣΚΥΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ (ερυθροπρασινοκίτρινων ραγιάδων)

Και τα συνοδεύεις όλα αυτά με φράση του στιλ: μία είναι η ομάδα, ή πρώτοι στην Ελλάδα , πρώτοι και στην Ευρώπη

Και φυσικά ο ήχος από την ΤΟΥΜΠΑ , στα ύψη γιατί στην πορνονόβα, νόμιζες ότι ήτανε μέσα στο γήπεδο 50 άτομα

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ελλάδα, είναι τα ψίχουλα που παίρνουν οι "μικροί" και η "πλύση εγκεφάλου " που υφίσταται ο τηλεθεατής για την επιβίωση του ΠΟΚ

Όλα τα λεφτά στην μετάδοση είναι ο τηλεσκηνοθέτης:

* αυτός επιλέγει ποια πλάνα θα δείξει

* αυτός επιλέγει ποιες λήψεις ευνοούν ή δεν ευνοούν το ΠΟΚ στις αμφισβητούμενες φάσεις

* αυτός επιλέγει ποιές στιγμές θα ενταχθούν στις "αμφισβητούμενες φάσεις"

* αυτός επιλέγει τον τρόπο που θα "δημιουργήσει" μια ... αμφισβητούμενη φάση (τρανό παραδειγμα το γκολ του ΜΑΟΥ στο ΟΑΚΑ, με τον μπαναθηναικό)

* αυτός κανονονίζει πότε θα δείξει στα ριπλέι (αν π.χ στο παιχνίδι με την χάρτινη ,ο τηλεσκηνοθέτης έδειχνε τους πανηγυρισμούς και μετά από δύο λεπτά το ριπλέι, θα είχε γίνει σέντρα στο μεταξύ)

Με τα δεδομένα αυτά "τηλεοπτικά δικαιώματα" ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΑ, αλλά ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ όπως:

* δημιουργία νέων οπαδών

* διάδοση του ΠΑΟΚισμού

* επαφή του απλού τηλεθεατή και όχι μόνον του συνδρομητού με την ΤΟΥΜΠΑ

* ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ τηλεθεατή-φιλάθλου

* απομόνωση με στόχο την σταδιακή ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ πορνοκαναλων που είχαν τον μανδύα των "αθλητικών" σταθμών

* εμπέδωση και στον πιο αδαή ότι ο ΠΑΟΚ "είναι εδώ".

Και αν ο κ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ, θέλει το τηλεοπτικό του εγχείρημα να πετύχει, καλό θα είναι να συνειδητοποιήσει ότι πρώτος στόχος δεν είναι να κερδίσει το "αθηναικό κοινό" -το οποίο σε μεγάλο μέρος, δηλητηριασμένο από τους ΠΟΚισταδόρες, δεν τον βλέπει με καλό μάτι και αυτόν και το κανάλι του- αλλά ΠΡΩΤΟΣ και ΚΥΡΙΟΣ στόχος είναι να καθαρίσει την Θεσσαλονίκη και τον Βορρά, από τα βαποράκια και τους εγκάθετους της συμμορίας των αθηνών.

Πρώτα καθαρίζεις το σπίτι σου και μετά απευθύνεσαι πρός τους ... άλλους.

Και αν θέλει μπορεί να κάνει πλάκα και στον ... λαγό και στον πάτρονά του.

Πως;

Αφού η διμώσια τηλετύφλωση με ΣΤΗΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ, κατέβασε τα συμβόλαια 45% σε σχέση με πέρυσι, να ζητήσει ΕΠΙΣΗΜΑ να γίνει έρευνα αν ήταν επικερδής για το δημόσιο η περυσινή συμφωνία με τις ομάδες από τη λίγδα

Κι επειδή τα πωλητικά λαμογια ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ σε έρευνα, μπορεί ευκολα να καταγγείλει τον λαγό και τον πατρονά του ότι η ο μόνος στόχος της "μη σπατάλης του δημοσίου χρήματος" ήταν ο ΠΑΟΚ και η πρόκληση βλάβης στον συνεταιρισμό και στα μέλη του.

Με την ευκαιρία, θα σε πω με άλλο άρθρο, ΠΟΣΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ η νοορδ, μέσα σ' ενα μήνα, με προσλήψεις "δικών τους παιδιών", ενώ έκανε "οικονομία" με το συμβόλαιο του ΠΑΟΚ. Ειλικρινά σε λέω, θα πάθεις πλάκα.

Ζούμε ΕΝΑΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, αφού το σύνολο του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου πατρονάρεται από ΕΝΑΝ, που αβαντάρει ΕΝΑΝ

Σφιχταγκαλιασμένοι τρέχουν προς την "ισχυρή ανάπτυξη" και σε προσκαλούν να τρέξεις και εσύ ...

Πρόσεξε όμως που τρέχεις και με ποιόν τρέχεις

" .....Τύλιγε η αλεπού μια τζιβάνα από φτέρη

Σε φυτεία έπεσε κι είπε να χαρεί

Μα πετιέται ο λαγός που όλα κάνει πως τα ξέρει

Το κεφάλι του κουνά σαν τον δικαστή

Και της λέει "Τι 'ναι αυτά; Το τσιγαριλίκι πέτα.Για να νιώσεις όμορφα έλα δίπλα μου και τρέχα".

Τρέχουνε κι οι δυό μαζί και πιο κάτω συναντάνε το λυκάκι που ψαχνε λαίμαργα τη γη

Να βρει χάπια έκσταση από ένα ρέιβ πάρτι

Που γινε στο ξέφωτο χθες την Κυριακή

Και του λένε "Τι 'ναι αυτά; Όσα χάπια έχεις πέτα. Για να νιώσεις όμορφα έλα δίπλα μας και τρέχα".

Τρέχουνε κι οι τρεις μαζί και πιο κάτω συναντάνε το λιοντάρι έτοιμο να καμακωθεί

Του φωνάζουν " Τι 'ναι αυτά; Πέταξε την τη βελόνα. Για να νιώσεις όμορφα τρέξιμο κι εσύ".

Τους κοιτάει ο βασιλιάς και τους λέει "Ρε τρελαμένοι. Πήρε κόκα ο λαγός μα είστε όλοι ξαναμμένοι"

Διαβάστε ακόμη...