Ο πόλεμος άρχισε ...

Αν το δεις αποκλειστικά οπαδικά ο ΠΑΟΚτσής πρέπει να ευχαριστεί την οικογένεια ΣΑΒΒΙΔΗ, για το γεγονός ότι μετά από χρόνια ΕΠΕΒΑΛΕ στην αιλινική πρωκτοσφαιρική πραγματικότητα το μέγεθος ΠΑΟΚ, με
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Ο πόλεμος άρχισε ...

ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ και ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ.

Αν το δεις όμως κοινωνικοφιλοσοφικά, ο μέσος υγιής ΕΛΛΗΝΑΣ φίλαθλος και κυρίως ΠΟΛΙΤΗΣ, θα πρέπει να ευχαριστήσει την οικογένεια ΣΑΒΒΙΔΗ, για το γεγονός ότι με τις κινήσεις της (επιχειρηματικές και άλλες), ΑΝΕΔΕΙΞΕ και ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ, με τον πιο προφανή τρόπο, ακόμη και στον πιο δύσπιστο, την ΣΑΠΙΛΑ και την ΔΥΣΩΔΙΑ, που αναδύεται απ' αυτό το χαμαιτυπείο που αυτοαποκαλείται αιλινικώ "κράτος", που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα άντρο αθηναϊκού συγκεντρωτισμού και ολιγαρχισμού, εκτροφείο αδίστακτων, χαμερπών και αδηφάγων δίποδων συμφερόντων και κέντρο μαζικής αποχαυνώσεως ραγιάδων.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν σχολιάζω το αν ο ΠΑΟΚτσής οπαδός ψήφισε "δεξιά". Ούτε μ' ενδιαφέρει να το κρίνω και ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΩ, γιατί ο καθένας κάνει τις επιλογές του και θέτει τις προτεραιότητές του. Και αυτό είναι σεβαστό.

Είναι άλλης τάξεως ζήτημα όμως το να κάνει πως δεν βλέπει ή (το χειρότερο) να μην βλέπει το πώς μεταχειρίζεται και το πως διάκειται η συμμορία της ΜΟΥΝΙχίας απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Το "τηλεοπτικό συμβόλαιο" του ΠΑΟΚ είναι, παρωνυχίδα, σ' αυτά που θ' ακολουθήσουν.

Αλλά αφού τα "τηλεοπτικά δικαιώματα" είναι στην επικαιρότητα, ας ασχοληθούμε μ' αυτά.

Κατ' αρχήν πρέπει κάποιος να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ, μα ΕΝΤΕΛΩΣ αιθεροβάμων, για να πιστεύει ότι "τηλεοπτικά δικαιώματα στην δημόσια τηλεόραση" είναι "επιχειρηματική κίνηση" και μάλιστα ... κερδοφόρα για την δημόσια τηλεόραση. Αστεία πράγματα.

Τηλεοπτικά δικαιώματα στην "δημόσια τηλεόραση" σημαίνει απλούστατα: πωλητικό αλισβερίσι προς όφελος της "κυβέρνησης", αλλά και των παραγόντων , που προσβλέπουν στην αδυναμία της "κυβέρνησης" που θέλει την εξουσία.

Έτσι λοιπόν και η συμφωνία του ΠΑΟΚ με την δημόσια τηλεόραση εντασσόταν στα εν λόγω πλαίσια, αφού την προηγούμενη κυβέρνηση, θα την ενδιέφερε σοβαρά μία τέτοια συνεργασία, προσδοκώντας και προσβλέποντας στην ευμενή απήχηση που θα είχε αυτή η συμφωνία στον κόσμο του ΠΑΟΚ, ειδικά από τα Τέμπη και πάνω (για να μετριασθεί, κατά την δική τους λογική, ο αρνητικός αντίκτυπος από την "πώληση" της Μακεδονίας)

Θα με πεις: ρε φίλε, μόνο ΠΑΟΚτσήδες έχει από τα Τέμπη και πάνω;

Όχι βέβαια. Είναι και η αρμάδα των παλλεταρισμένων χαπιών, η οποία με πορεία ... πρωταθλητισμού "βγήκε στην Ευρώπη", και έχει τσεπώσει ένα Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο και Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Ω Δ Ε Σ ποσό 4-5 εκατομμυρίων ευρώ για 1+1 χρόνια τηλεοπτικού συμβολαίου.

Η συμμορία της ΜΟΥΝΙχίας όμως, μαζί με αυτόν που ΚΥΒΕΡΝΑ την χώρα, δεν ήθελε την συνεργασία του ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ για τρεις λόγους:

ΠΡΩΤΟΝ: Η παρουσία του ΠΑΟΚ σε ΚΑΘΕ ελληνικό σπίτι, εγκυμονεί τον "κίνδυνο" για τα παιδιά ν' ασπασθούν τον ΠΑΟΚισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οικονομικό γιγάντωμα του ΠΑΟΚ (κοντα στα 24 εκ για τρία χρόνια, χωρίς να υπολογίζονται ενδεχόμενες αναπροσαρμογές)

ΤΡΙΤΟΝ: Σοβαρό "πολιτικό" όφελος για την προηγούμενη κυβέρνηση, που έπρεπε να πέσει "πάση θυσία".

Οι επιστολές, τα εξώδικα, οι ανακοινώσεις των αργυρώνητων εργαζομένων αλλά και οι διαρροές των θεσσαλονικιών άμεσων συνεργών της συμμορίας είχαν διπλό στόχο (όχι βέβαια το ενδιαφέρον για το ... δημόσιο χρήμα):

ΠΡΩΤΟΝ: Να εμφανίσουν, προεκλογικά, "σκάνδαλο σπατάλης δημοσίου χρήματος", για πολιτική εκμετάλλευση

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Να εμποδίσουν την οικονομική και τηλεοπτική γιγάντωση του ΠΑΟΚ.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΥΝΑΜΗ ούσα, στον επικοινωνιακό τομέα (δεδομένου ότι ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ελέγχονται από την συμμορία), ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ δεν μπορούσε να προχωρήσει στην συμφωνία.

Και γίνεται λόγος ότι με την συμφωνία του ΠΑΟΚ " διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα"

Μιλάμε ότι σε πονάει η κοιλιά σου από τα γέλια.

Πέραν του γεγονότος ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΑ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, αν αύριο το πρωί γίνει εισαγγελική έρευνα για το πόσο "κερδοφόρα" ήταν η συμφωνία της ΕΡΤ πριν 9-10 χρόνια με την συμμορία της ΜΟΥΝΙχίας, ή αυτή με τον μπαναθηναικό και τον Άρη θεσσαλονίκης, την περυσινή περίοδο, ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι το ποινικό αδίκημα της "απιστίας (με ΒΕΒΑΙΑ ζημία) κατά του Δημοσίου", δεν θα έχει πιο εύκολη απόδειξη

Και με την νέα διακυβέρνηση "ορίσθηκε, λέει, το μεγαλύτερο συμβόλαιο να το έχει ο ΠΑΟΚ στα 6 εκ. και αναπροσαρμογή, προς τα κάτω, οι υπόλοιποι".

ΑΝ ΟΝΤΩΣ έτσι ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, μιλάμε για ΣΚΑΝΔΑΛΟ ολκής, το οποίο βέβαια ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται ν' αναδείξει.

Γιατί;

Διότι ο μπρωθυπουργός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ορίζει, νούμερα και ποσά συμφωνιών.

Ο μπρωθυπουργός/υπουργός, ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ και ΕΓΚΡΙΝΕΙ /ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ/ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ή όχι, τις εισηγήσεις που του κάνουν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ, δεν μπαίνει σε διαδικασία να μετέχει των όποιων διαπραγματεύσεων, γιατι απλά, αν το κάνει, ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ πως έχει ΣΥΜΦΕΡΟΝ και ΔΟΛΟ, να ΜΕΡΟΛΗΠΤΗΣΕΙ υπέρ της "λύσεως" που ενδιαφέρει ΙΔΙΟΤΕΛΩΣ τον ίδιο.

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση τυχούσα "εντολή" για ψαλίδισμα της συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ, σημαίνει ΑΠΟΔΟΧΗ και ΤΑΥΤΙΣΗ από τον πρωθυπουργό με τις απόψεις και αιτιάσεις των εξωδίκων και των δηλώσεων της συμμορίας της ΜΟΥΝΙχίας και των άμεσων συνεργών τους.

Αν αυτή η ΤΑΥΤΙΣΗ, για κάποιους "δεν λέει κάτι", λυπάμαι αλλά καλύτερα να ψαχτούν.

Όσο για την "περικοπή" των ήδη υπαρχόντων συμβολαίων, ακούγεται τουλάχιστον αστείο, δεδομένου ότι, στις υφιστάμενες, σχετικές συμβάσεις, θα υπάρχουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ρήτρες που θα διασφαλίζουν τους δικαιούχους να μην υποστούν ανεπίτρεπτη μείωση των οικονομικών οφελειών τους.

Παλληκάρια, ο ΠΟΛΕΜΟΣ κατά του ΠΑΟΚ και της οικογένειας ΣΑΒΒΙΔΗ ήδη άρχισε, είναι πολυεπίπεδος και σ' αυτόν μετέχουν και οι άλλοι καναλάρχες για ευνόητους λόγους.

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ κυβερνήτης της χώρας δεν είναι ο φερόμενος ως μπρωθυπουργός.

Είναι αυτός, ο οποίος για να δώσει άνετη αυτοδυναμία, εξασφάλισε (γιατί είναι ο αρχηγός του συγκεκριμένου χώρου), με αντάλλαγμα την ποινική απαλλαγή τους, την απουσία συγκεκριμένης ομάδος από την βουλή, καθώς και τον τορπιλισμό αυτόνομης καθόδου συνασπισμού κομμάτων του λεγόμενου "πατριωτικού χώρου" τα οποία είτε θα μπορούσαν να μπουν στην Βουλή κόβοντας έδρες, είτε να μην μπουν, κόβοντας ψήφους και ποσοστό.

Και εσύ περιμένεις "αντικειμενικότητα" και "δικαιοσύνη" και "ισονομία"

Δεν θα πιστεύεις μ' αυτά που θ' ακούς και μ' αυτά που θα βλέπεις φέτος.

Βέβαια υπάρχουν και πράγματα που δεν γράφονται και δεν λέγονται δημόσια

Η οικογένεια ΣΑΒΒΙΔΗ δεν είναι τυχαία, ούτε αβοήθητη, ούτε χωρίς "όπλα", ούτε χωρίς "απαντήσεις".

Αρκεί να μπορείς να τις ... διαβάζεις

Υ.Γ Με τον σοβαρό τραυματισμό του παίκτη, χάθηκε ένα "βαποράκι" ξεπλύματος. Αλλά στην ανάγκη, βολευόμαστε και μ' ένα... μικρότερο

Διαβάστε ακόμη...