Μάθε ... αθηναϊκή μπαλίτσα αγόρι μου!

Λοιπόν φίλε μου σήμερα θα σε μάθω μπαλίτσα. Όχι όμως όποια κι όποια, αλλά μπαλίτσα αθηναϊκή, αυθεντική, γνήσια, ανόθευτη.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Μάθε ... αθηναϊκή μπαλίτσα αγόρι μου!

Θα με πεις τι το ιδιαίτερο έχει η αθηναϊκή μπαλίτσα και πρέπει να την μάθω; Και, στη συνέχεια, δικαίως θ' αναρρωτηθείς, ότι οι αθηναίοι και ΜΟΝΟΝ αυτοί, δεν ξεχωρίζουν το σουβλάκι από το πιτόγυρο και τα καλαμάκια, θα ξέρουν από μπάλα; Κοίτα, δεν είναι "τυχαία" η μπαλίτσα αυτή και ούτε οι αθηναίοι είναι "τυχαίοι". Είναι πρωτευουσιάνοι, είναι winners, είναι "κυρίαρχοι" και φυσικά τα ξέρουν όλα, γύρω από την μπάλα!

Έγραψα "τυχαίοι" και αμέσως παρουσιάζω το βασικό χαρακτηριστικό της αθηναϊκής μπαλίτσας. Είναι η ... τύχη. Έτσι λοιπόν στο δεκαήμερο που μας πέρασε, ο ΠΑΟΚ, η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που, συνεχόμενα, έδωσε, τέσσερα παιχνίδια με ομάδες του εξωτερικού, είχε πολλή και μεγάλη "τύχη".

Ξεκινάμε λοιπόν από το παιχνίδι στον μπειραιά. Ανεξάρτητα του αν ο ΠΑΟΚ, στάθηκε καλά, άλλαξε την μπάλα, είχε ή δεν είχε "τελικές", αυτό που ήταν κυρίαρχο στοιχείο στην παρουσία του ήταν η "τύχη".

Σύμφωνα λοιπόν με την αθηναϊκή μπαλίτσα όταν ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αποκρούει κεφαλιές ή σουτ έχει "τύχη" και ΠΑΟΚ είναι "τυχερός". Όχι φίλε μου , είσαι "άσχετος και κομπλεξικός", αν πεις ότι η παρουσία του ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ στον αγώνα αυτό έχει να κάνει με την ικανότητα του τερματοφύλακα, με το ατσάλινο πνεύμα, τουλάχιστον του τερματοφύλακα, "να μην ηττηθεί", με την ανασφάλεια και το άγχος που δημιουργεί η απόδοσή του στους αντίπαλους επιθετικούς στην τελική προσπάθεια, στην αναγνώριση της αξίας του και την ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ θέση που πρέπει να έχει στην μικτή μανατζαραίων που τιτλοφορείται "εθνική ελλάδος " και προτιμάται, αντί του ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ, ενα πραγματικό βούρλο.

Επίσης με βάση την αθηναϊκή μπαλίτσα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ό,τι περνάει από την άμυνα, να σταματάει στον τερματοφύλακα. Όχι, ο τερματοφύλακας, είναι εξωγενής παράγοντας. Περνάει η μπάλα την άμυνα; Πρέπει να μπει γκολ, τελείωσε. Ο τερματοφύλακας, με βάση την αθηναϊκή μπαλίτσα, είναι παρείσακτος και κανονικά η συμμετοχή του πρέπει να κριθεί αντικανονική (όταν παίζει ο ΠΑΟΚ).

Όπως καταλαβαίνεις, με βάση την αθηναϊκή μπαλίτσα, ο ΜΠΟΥΦΟΝ, ο ΚΟΥΡΤΟΥΑ, ο ΓΙΑΣΙΝ , ο ΜΠΑΝΚΣ, έχουν μείνει στην Ιστορία , όχι για το γεγονός ότι "σαν τελευταίοι παίκτες" έχουν σώσει τις ομάδες τους με τις αποκρούσεις τους, αλλά επειδή απλά συμμετέχουν στο παιχνίδι. Οι όποιες αποκρούσεις τους ήταν προϊόν "τύχης".
Και φυσικά οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες δεν γνωρίζουν μπαλίτσα, που δίνουν σχεδόν τα ίδια χρήματα για ν' αποκτήσουν τερματοφύλακα ίσης ποδοσφαιρικής αξίας μ' έναν επιθετικό

Πότε δεν είναι "τυχεροί" τερματοφύλακας και η ομάδα του; ΝΑΙ , καλά το μάντεψες.

Όταν τις αποκρούσεις τις κάνει αθηναίος τερματοφύλακας. Τότε, αίφνης προβάλλει η ικανότητα του τερματά και η "συνολική παρουσία της άμυνας".

Παραθέτω χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Και ο ΠΑΟΚ ήταν ... τυχερός και στην Λευκορωσία. Γιατί; Γιατί με τις τρεις πρώτες προσπάθειές του "ευΤΥΧΗΣΕ" να σημειώσει ισάριθμα γκολ. Είναι δυνατόν; πρώτη φάση και γκολ; αυτό είναι ... τύχη. Αν δεν είναι τύχη είναι "στημένο". Το κατάλαβε μέχρι και ο κρατικοδίαιτος κηφήνας που από το δημοσιοκάφρος της α(θ)λήτικης πρωκτοσφαιρικής ενημερώσεως, ασχολείται με τους "δημόδιους και ορεινούς δρόμους".

Όταν όμως αθηναϊκή ομάδα πετυχαίνει το ίδιο, τότε, με βάση την αθηναϊκή μπαλίτσα, αυτό είναι "αποτελεσματικότητα", "καθαρό μυαλό" και " αγωνιστική επιβολή και κυριαρχία"

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο της αθηναϊκής μπαλίτσας είναι ο συνδυασμός (απύθμενης νοητικής μαλακίας) της "τύχης" με τις "τελικές"

Κατ' αρχήν να πω στα ύψιστα αυτά αθηναϊκά νούμερα, ότι "τελικές" είναι ΜΟΝΟ οι προτάσεις και οι μετοχές στο συντακτικό, άντε και οι τελικοί σύνδεσμοι.

Έτσι λοιπόν η αθηναϊκή ομάδα έκανε 20 "τελικές" από τις οποίες τις 5 τις απέκρουσε ο "τυχερός" τερματοφύλακας.Οπότε εδώ περνάει ο συνειρμός της αθηναϊκής μπαλίτσας ότι όταν κάνω 20 τελικές και αποκρούσει τις 5 ο τερματοφύλακας τότε αυτομάτως ο ΠΑΟΚ είναι "τυχερός".

Όταν όμως στο βίντεο που σε έδειξα παραπάνω ο αντίπαλος κάνει 25 τελικές και ο τερματοφύλακας αποκρούσει με νύχια και με δόντια και η αθηναϊκή ομάδα έχει μία (1) τελική , τότε η αθηναϊκή ομάδα " δεν εκμεταλλεύθηκε την φλυαρία της Άρσεναλ , και να κλέψει το παιχνίδι"

Η αθηναϊκή μπαλίτσα αποτελεί σοβαρό αντικείμενο ερεύνης από την ΟΥΕΦΑ ώστε ν' αφαιρέσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης από την Τσέλσι του 2012 που τον κατέκτησε , έχοντας στον αγώνα μία (1) τελική, τη κεφαλιά του ΝΤΡΟΓΚΜΠΑ που ισοφάρισε.

Και βέβαια θα πρέπει να σταματήσεις να ασχολείσαι με τις τελικές της αθηναϊκή μπαλίτσας γιατί θα σε πω το εξής απλό: το ξέρεις ότι αν παίζεις συνεχώς από τα πλάγια και κάνεις σέντρες σαν αυτή στο 0:50 του βίντεο ΠΑΟΚ -ΝΤΟΡΝΤΜΟΥΝΤ, ότι η προσπάθεια ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ για τελική και αντίθετα μετράνε για τελικές 5 σουτ στα περιστέρια;

Και δεν μετράει για τελική π.χ η ,με βάση την ποδοσφαιρική ουσία, ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ του ΛΗΜΝΙΟΥ με την ΜΠΕΝΦΙΚΑ;

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεις ότι με βάση την αθηναϊκή μπαλίτσα αυτή η "τυχερή" νίκη δεν μετράει στις νίκες του ΠΑΟΚ κατά των αθηναϊκών ομάδων, γιατί απλά είναι ... τυχερή.

Γιατί όπως είναι γνωστό " ο ΠΑΟΚ μετά τα Τέμπη , τα χάνει".

Όμως όταν οι απόγονοι των σλαβικών, αλβανικών και αμερικανικών αποικισμών περνούσαν τα Τεμπη και έχαναν, αυτό η αθηναϊκή μπαλίτσα δεν το προσμετρά γιατί "δεν έχει σημασία" Ούτε εκτιμά το γεγονός ότι έπρεπε να γίνουν ΕΟ για να πάρουν ΕΜΦΑΝΩΣ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ "νίκες" περνώντας τα τέμπη.

Και φυσικά η αθηναϊκή μπαλίτσα δεν ενδιαφέρεται για την δυναμικότητα των ομάδων. Έτσι λοιπόν για την αθηναϊκή μπαλίστα δεν έχει σημασία αν ο ΠΑΟΚ του Τσαουσίλα και του Παπουλίδη έχανε από τον μπαναθηναικό του ΖΑΕΤΣ και του ΣΑΡΑΒΑΚΟΥ, ούτε αν ο ΠΑΟΚ του συμπαθούς ΑΝΔΡΑΛΑ και του φιλότιμου ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ έχανε από το μεγάλο ΡΙΒΑΛΝΤΟ

Τότε η αθηναϊκή μπαλίτσα κάνει πως δεν βλέπει. Όταν ο κλαρίνος όμως έφερνε τα ... δευτερα και δεχόταν 3 στο ημίχρονο, αυτό για την αθηναϊκή μπαλίτσα , δεν είχε σημασία και δεν μετρούσε στα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ κατά των αθηναϊκών ομάδων, όπως και το περυσινό 0-3 στην Λεωφόρο.

Αν οι αθηναϊκές ομάδες δεν είναι αξιόμαχες "δεν πιάνεται" το αποτέλεσμα, αν ο ΠΑΟΚ ειναι για λύπηση από άποψη μονάδων, τότε μιλάμε για "μεγάλες εμφανίσεις των μεγάλων αθηναικών ομάδων".

Αν θέλεις να έχεις ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ άποψη της στατιστικής, αξιολόγησε τ' αποτελέσματα όταν ο ΠΑΟΚ είχε αξιόπιστο σύνολο. Τότε θα καταλάβεις πολλά...

Όπως βλέπεις φίλε μου η ποδοσφαιρική σου σκέψη ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΤΑΙ, με ΔΟΛΟ και με ΠΡΟΘΕΣΗ απο τα απόβλητα των αθηνών και τα τσιράκια τους στην Θεσσαλονίκη.

Όλο το αθηναϊκό πρωκτάθλημα είναι μια ΠΛΑΣΤΗ και ΕΙΚΟΝΙΚΗ ποδοσφαιρική πραγματικότητα

Είδες έναν ΠΑΟΚ στην Λευκορωσία ΚΥΡΙΑΡΧΟ, γιατί ο διαιτητής άφησε να παιχτεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Η εικόνα των φάουλ συμβάδιζε με την αγωνιστική πραγματικότητα. Όταν μια ομάδα έχει την μπάλα στα πόδια της και έχει εύστοχες μεταβιβάσεις , το φάουλ το κάνει αυτός που κυνηγά την μπάλα όχι αυτός που την έχει.

Ακόμη θυμάμαι ένα παιχνίδι Κέρκυρα- ΠΑΟΚ που ο ΠΑΟΚ είχε 80% κατοχή και ο στημένος κόρακας είχε σφυρίξει 6 φάουλ σε βάρος της Κέρκυρας και 23 σε βάρος του ΠΑΟΚ !

Για να καταλάβεις ακριβώς τι σε λέω , θα θυμάσαι ότι μία από τις πιο εύκολες επικρατήσεις του ΠΑΟΚ επί της ΕΟ ήταν το 0-1 με τον ΕΝΤΙΝΙΟ.

Κανείς όμως δεν σε έχει πει ότι ο ΔΑΛΟΥΚΑΣ, σ' αυτό το παιχνίδι σφύριξε τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φαουλ που έχουν σφυριχτεί ποτέ σε βάρος της ΕΟ , 29 (!) τον αριθμό και μετά από εκείνη την χρονιά ΔΕΝ ΞΑΝΑΣΦΥΡΙΞΕ

Αν εσύ νομίζεις ότι δεν έχει σημασία ο αριθμός των φάουλ, το πως σφυρίζονται η ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΙ και με ποια κατανομή σφυρίζονται, τότε έχεις μάθει καλά την "αθηναϊκή μπαλίτσα".

Υ.Γ Ή εγώ είμαι μ@λ@κ@ς ή η ΠΑΕ ξέρει κάτι παραπάνω. Γιατί αν θεωρεί ότι ο ορισμός της ώρας και της ημέρας των αγώνων είναι "τίμιες" και "άδολες" διαδικασίες, τότε έχουν "μεσάνυχτα βαθέα" .

Ξάνθη - ΠΑΟΚ στις 16.00; Έλεος ρε π@ύστη μου

Όλες οι απογευματινές ώρες στον ΠΑΟΚ; Καμία σε ΕΟ και τον χάρτινο κολαούζο της;

Το Α.Ρ.Η.Σ Θεσσαλονίκης -ΠΑΟΚ στις 19:00; για να παίξει η ΕΟ στις 20:30;

Τα ίδια υγρά χάνουν και την ίδια καταπόνηση έχουν οι παίκτες όταν παίζουν βραδυνές ώρες και το ίδιο το μεσημέρι;

Αν διαβάζω καλά, θα τελειώσει ο όμιλος της Ευρώπης και ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίξει ούτε μία Δευτέρα;

Τώρα δηλαδή δουλευόμαστε;

Διαβάστε ακόμη...