Γεια σου "κύριε" Εισαγγελέα ...

Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. Αυτά που συμβαίνουν στην αιλλάδα, ωχριούν σε σύγκριση με τις μεθόδους που μετήλθε ο εμπνευστής της Χ.Α.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Γεια σου "κύριε" Εισαγγελέα ...

Δεν είναι υπερβολή να μάθεις ότι αυτήν τη στιγμή στο αιλλινοικό ποδόσφαιρο, ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ καταστάσεις που δεν έχουν σχέση ούτε με τις χειρότερες μορφές πολιτειακών ανωμαλιών που έχουν ιστορικά καταγραφεί στην ανθρώπινη Ιστορία.

Κι αν εσύ φίλε μου, προσπαθείς μέσα σ' αυτό το ασφυκτικά ΣΚΟΤΕΙΝΟ περιβάλλον να προβείς σε "ποδοσφαιρικές αναλύσεις", να με συγχωρείς , αλλά πρέπει να σε διακατέχει κάποιου είδους ανωμαλία.

Να σε κάνω μια μικρή παρένθεση: εσωστρεφώντας για μια ακόμη φορά "γιατί έτσι ΣΕ(ΜΑΣ) ΜΑΘΑΝΕ από παιδιά", άρχισες τις αναλύσεις για το ΠΙΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟ παιχνίδι (ντέρμπι;) που έχει δώσει ο Π.Α.Ο.Κ από το 1970 και μετά.

Και αφού "τίμησες" με την ογκώδη παρουσία σου την επιστροφή του Α.Ρ.Η Θεσσαλονίκης εκεί που ανήκει δηλαδή στην ΛΙΓΔΑ, ασχολήθηκες με την "ανάλυση" και κανείς δεν μίλησε γι' αυτόν από τον Σύνδεσμο Δωδεκανήσου, που ενώ δείχνει πέναλτι δηλαδή "παιχνίδι με πρόθεση" ΔΕΝ βγάζει την κίτρινη κάρτα που είναι η δεύτερη και θα έπρεπε να παίζει ο Α.Ρ.Η.Σ Θεσσαλονίκης με 10 από το 20ό λεπτό. ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ 100%.

Και σε ρωτάω : ποιο παιχνίδι αναλύεις; Αυτό που έπρεπε να παιχθεί από το 20ό λεπτό ή αυτό που σε σέρβιρε η μαφία του ποδοσφαίρου με τις "αποφάσεις της";

Κι επειδή ... αναλύεις προφανώς το παιχνίδι που σε σερβίρανε, απορώ πως καταδέχεσαι να θεωρείς ότι αυτή η ΠΛΑΣΤΗ και ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ εικόνα, αποτελεί βάση (για σένα) "σοβαρής ποδοσφαιρικής αναλύσεως".

Και πάμε στον κ. Εισαγγελέα με τα "ωραία νομικά", σαν τον άλλο τον περίεργο που θεώρησε την "ρίψη χαρτιού ως αιτία προκλήσεως επικίνδυνης σωματικής βλάβης".

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία μιας "πειθαρχικής διώξεως" , είναι ο τόπος και ο χρόνος της "διωκτέας πράξεως" καθώς και το "υλικό της διωκτέας πράξεως"

Ο μεγάλος ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ έδωσε συνέντευξη σε ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΜΕΣΟ και στη ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

Σε ρωτάω:

Ας πούμε ότι η συνέντευξη έχει επιλήψιμες πράξεις.

Ποιος είναι ο τόπος τελέσεως του όποιου αδικήματος; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Για πες μου σε ποια διάταξη ο πειθαρχικός Κώδικας αναφέρει ότι ισχύει και έχει έκταση εφαρμογής και για αδικήματα που τελούνται στο εξωτερικό;

Για να σε δώσω φίλε μου το ακριβές μέγεθος της κίνησης του κ. Εισαγγελέα (ως προς το σημείο αυτό) θα σε πω το εξής: ότι αν η δίωξη αφορούσε σε ποινική δίωξη θα έπρεπε αυτή να γίνει με 2 προϋποθέσεις:

α. Να διώκεται ποινικά η ίδια πράξη στη ΡΟΥΜΑΝΙΑ

β. Και αν ναι, να ζητηθεί η άδεια του ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Στην περίπτωση δε, που το ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ κράτος ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΑΔΕΙΑ, τότε δεν θ' ασκείτο δίωξη στην αιλλαδα.

Εσύ εδώ με ποιες προϋποθέσεις ασκείς δίωξη για πράξη που φέρεται ότι τελέσθηκε στο εξωτερικό; ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ

Και πάμε στο επόμενο ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ θέμα της διώξεως:

Η διάταξη του άρθρου 25 παρ.1 του πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει:

" Στην Ε.Π.Ο. λειτουργεί υπηρεσία άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων. Ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης είναι αρμόδιος: Να ασκεί δίωξη για παράβαση διατάξεων του Καταστατικού ή των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. και να παραπέμπει τους παραβάτες φυσικά ή νομικά πρόσωπα στις αρμόδιες επιτροπές (της κατά περίπτωση διοργανώτριας ή της Ε.Π.Ο.) για πειθαρχικά αδικήματα, που δεν αναφέρονται σε φύλλο αγώνα και περιήλθαν στην γνώση του, από : i) παραπομπή από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., ii) παραπομπή από επιτροπές ή υπηρεσίες της κατά περίπτωση διοργανώτριας αρχής ή της Ε.Π.Ο., iii) γνώση του για γεγονότα ή δηλώσεις που καλύπτονται από τα Μ.Μ.Ε. (σε ποια ΜΜΕ; και του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ;) στοιχειοθετημένες επώνυμες καταγγελίες. Η εξουσία άσκησης δίωξης με βάση το οπτικό υλικό (ήτοι εκτός Φ.Α.) δεν ανήκει στις πειθαρχικές Επιτροπές αλλά μόνο στον Υπεύθυνο άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων. Η δίωξη για τα αδικήματα που περιέρχονται στην γνώση του υπεύθυνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης με έναν από τους ανωτέρους τρόπους, ασκείται εντός πέντε (5) ημερών από την ημέρα της γνωστοποίησης ή καταγγελίας..."

Και σε ρωτάω : ποιος είναι ο τρόπος που ΠΕΡΙΗΛΘΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ οι "επιλήψιμες δηλώσεις"; Το διαπίστωσες ο ίδιος; Έγινε καταγγελία; Ήταν στοιχειοθετημένη; Και το κυριότερο: ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ έχεις τις ΕΠΙΛΗΨΙΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ;

Γιατί αν με πεις ότι έχεις τις δηλώσεις στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, τότε τι να σε πω; 

Κι αν με πεις ότι έχεις τις "δηλώσεις" σε ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ μετάφραση από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, τότε άντε να κάνεις άλλη δουλειά

Και επειδή πιστεύω ότι δεν είσαι άσχετος αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕΣ να το κάνεις, κινδυνεύεις να ξεφτιλιστείς γιατί αν ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ σε πει ότι : "ουδέποτε έκανα εγώ τέτοιες δηλώσεις" εσύ τι θ'αντιτάξεις; Την "μετάφραση" των ... δηλώσεων από τον γνωστό δημοσιοκάφρο;

Γιατί κ. Εισαγγελέα έχεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ να δεχτείς ως υλικό την "μετάφραση"

Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.2 του ιδίου πειθαρχικού Κώδικα αναφέρεται ρητά:

" 2. Οι ποινές που αναφέρονται στον παρόντα, στους λοιπούς κανονισμούς και στο καταστατικό της Ε.Π.Ο. επιβάλλονται, σε βάρος των φυσικών ή νομικών προσώπων του άρθρου 2, με βάση τις αναφορές και περιγραφές των αξιωματούχων του αγώνα που προβλέπονται στον Κ.Α.Π. (Φύλλο Αγώνα, εκθέσεις Παρατηρητών Αγώνα). Λοιπά αποδεικτικά στοιχεία μπορούν να ληφθούν υπόψη ιδίως οι εκθέσεις της αστυνομικής αρχής και το οπτικό υλικό του αγώνα όπου προβλέπεται στον παρόντα. Σε κάθε περίπτωση, δίωξη δεν μπορεί να ασκηθεί και ποινές δεν μπορούν να επιβληθούν σε βάρος των φυσικών ή νομικών προσώπων του άρθρου 2 μόνο με βάση τις εκθέσεις της αστυνομικής αρχής ή το οπτικό υλικό του αγώνα, πλην της ρητής εξαίρεσης του άρθρου 10 παρ. 5 στ και σε περιπτώσεις φαινομένων βίας, ρατσισμού στα γήπεδα κατά την οποία η δίωξη μπορεί να γίνει κατόπιν χρήσης οπτικών μέσων (π.χ. βίντεο, φωτογραφίες). Για τα διαδραματισθέντα στις εξέδρες του σταδίου και λοιπούς χώρους του γηπέδου επιτρέπεται η χρήση του βίντεο χωρίς περιορισμούς (άρθρο 15 παρ. 8 του ΚΑΠ.)..."

Αυτό το άρθρο όμως ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ, γιατί απλά αν το είχες κάνει θα ήσουν ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΣ, αφού δεν έχεις στην κατοχή σου κάποιο αποδεικτικό μέσο απ' αυτά που περιγράφονται στην εν λόγω διάταξη και αρκείσαι στο άρθρο 25 που σε δίνει το υλικό " ο μεταφραστής" .

Δηλαδή θα δικάσεις, θ' αποφασίσεις και θα επιβάλεις ποινές χωρίς να έχεις το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ και ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ των δηλώσεων;

Και δεν με λες κ. Εισαγγελέα: όταν γνωστός παράγοντας είπε:

"σε οκτώ μήνες θα πέσει η χούντα " αναφερόμενος στην κυβέρνηση της Ελλάδος δεν σε είδα να δείχνεις την ίδια ευαισθησία

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΑΙΛΛΑΣ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΙΛΙΝΙΚΟ ΠΡΩΚΤΟΣΦΑΙΡΟ

Και για να καταλάβεις φίλε μου ΠΑΟΚτσή σε ποια πολιτειακή ανωμαλία ζεις, θα σε ξαναπώ τα εξής για να κατανοήσεις τι παίχτηκε με την "δικαιοσύνη" που αποδόθηκε στον κ. ΣΑΒΒΙΔΗ για το "όπλο".

Κάποτε σε μια ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ κατελήφθη ένας ιδιώτης να φέρει όπλο.

Συνελήφθη , ισχυρίσθηκε ότι έχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας έγινε δικαστήριο και εξεδόθη η εξής απόφαση:

" Ειδικότερα, σύμφωνα μ' αυτήν τη διάταξη, δεν επιτρέπεται σε όσους οπλοφορούν νόμιμα να φέρουν το όπλο τους σε ελεγχόμενους κατά τον κανονισμό της Πολιτικής Αεροπορίας χώρους των αεροδρομίων, εκτός των αστυνομικών και των τελωνειακών υπαλλήλων, κατά το χρόνο εκτέλεσης της υπηρεσίας τους στους χώρους αυτούς. Γίνεται επομένως φανερό μ'αυτή τη διάταξη πως η μοναδική απαγόρευση που θεσπίζεται από το Νομοθέτη είναι οι χώροι των αεροδρομίων μέσα στους οποίους δεν επιτρέπεται να φέρουν τα όπλα τους εκείνοι οι οποίοι νόμιμα οπλοφορούν. Κατά λογική συνέπεια, η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει όταν εκείνος που οπλοφορεί νόμιμα βρίσκεται μέσα στους χώρους των δικαστηρίων. Και ακριβώς τέτοια απαγόρευση δεν έχει θεσπισθεί από το Νομοθέτη. Με βάση αυτήν την ερμηνευτική εκδοχή ο ανωτέρω κατηγορούμενος στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει διαπράξει καμιά αξιόποινη πράξη και πιο συγκεκριμένα εκείνη της παράνομης οπλοφορίας. Ούτε άλλωστε μπορεί να ειπωθει πως ο κατηγορούμενος έφερε το όπλο του παράνομα μέσα στο χώρο των δικαστηρίων, όπου η προσωπική του ασφάλεια ήταν εξασφαλισμένη από την πολυπληθή αστυνομική δύναμη εντός και εκτός του ακροατηρίου. Η μοναδική απαγόρευση που ισχύει γι' αυτόν είναι οι χώροι των αεροδρομίων. ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΡΙΣΗΣ 1789/1994"

Όπως κατάλαβες φίλε μου το γήπεδο είναι πιο "ιερός χώρος" και "πιο σημαντικός " και πιο "ευαίσθητος" από μια ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Και πάμε τώρα στα ωραία:

"τραυματίσθηκε" ο δάσκαλος και έστειλαν την λαμογιόφατσα στην θέση του.

Προφανώς δεν ξέρεις το όλο αλισβερίσι

" Το μεγάλο ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ θα το διευθύνει (ΤΕΛΙΚΑ) ο Ελβετός ... αλλά όπως όλα δείχνουν στη διάρκεια της σεζόν και άλλοι Ελβετοί διαιτητές θα διαιτητεύσουν τα ελληνικά ντέρμπι.

Οι δυο χώρες έχουν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής αξιωματούχων διαιτησίας και στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ο διεθνής διαιτητής Ιωάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία θα βρεθεί στην Ελβετία για να σφυρίξει παιχνίδι της 1ης κατηγορίας. Μάλιστα θα έχει ως βοηθούς του τους Ακρίβο και Αλεξέα..."

Και κοίτα να δεις σύμπτωση: τρεις τελικοί κυπέλλου με φιναλίστ τους απόγονους (φυσικά στην Αθήνα) 1962, 1963 και 1974 διαιτήτευσαν "Ελβετοί" διαιτητές . Αυτός που το 1974 έδωσε το πέναλτι αλλά ΔΕΝ ΑΠΕΒΑΛΕ τον Βιέρα στην Νέα Φιλαδέλφεια

Οπότε λοιπόν αύριο μετά το τέλος του "αγώνα" μην ξεχάσεις να κάνεις ... ανάλυση (στα ούρα)

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Διαβάστε ακόμη...