Ο Εισαγγελεύς του Πειραιά ακούει;

Σε συνέχεια των όσων διαβάσατε για το πειθαρχικό κομμάτι της ιστορίας αναφορικά με την «συμπεριφορά» της "παρέας" στο παιχνίδι της Μ. Πέμπτης στον πειραιά, να σας ενημερώσω ότι υπάρχει και ακόμη μια
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Ο Εισαγγελεύς του Πειραιά ακούει;

πτυχή, εξ' 'ίσου σοβαρότερη αν όχι πιο σοβαρή, που αφορά το ΠΟΙΝΙΚΟ μέρος της υποθέσεως.

Με βάση όσα έχουν γραφεί στον Τύπο και από τις καταθέσεις της Αστυνομίας αλλά και των παρατηρητών και τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων, πέραν των κυρώσεων του «πειθαρχικού κώδικα της επο», υφίσταται σχεδόν αποδεδειγμένη ομολογία τελέσεως ΟΛΩΝ των αδικημάτων που αναφέρονται στο άρθρο 41 ΣΤ του Ν. 2725/1999 « αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις» με την επιβαρυντική περίπτωση των άρθρων των εγκλημάτων της διέγερσης (άρθρα 183-185 Π.Κ.), της διατάραξης της κοινής ειρήνης (άρθρο 189 Π.Κ.), της διατάραξης της ειρήνης των πολιτών (όρθρο 190 Π.Κ.), της καθύβρισης θρησκευμάτων (άρθρο 199 Π.Κ.), της απλής, απρόκλητης και σωματικής βλάβης (άρθρα 308, 308Α Π.Κ.), της συμπλοκής (άρθρο 313 Π.Κ,), της παράνομης βίας (άρθρο 330 Π.Κ.), της απειλής (άρθρο 333 Π.Κ.).

Αυτό σε πρώτη φάση μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ανεξάρτητο από την πειθαρχική δίωξη της επο, ωστόσο όμως θεωρούμε ότι έχει άμεση σχέση, καθ' όσον αν ο κ. Εισαγγελεύς του πειραιά έκανε την δουλειά του, ΟΦΕΙΛΕ με ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ παρέμβαση να διατάξει τουλάχιστον προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια αυτά έστω και κατ' αγνώστων.

Ποιο θα ήταν το κέρδος;

Κατά την πορεία της ερεύνης ΘΑ ΑΝΟΙΓΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ για το οπτικοακουστικό υλικό ώστε να ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ οι δράστες.

Εκτιμούμε, χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους, ότι ΠΡΙΝ την υποβολή των υπομνημάτων, ο ΠΑΟΚ μπορεί και πρέπει να ζητήσει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ καθήκον του Εισαγγελέα του πειραιά δηλαδή ν' ασκήσει δίωξη κατ' αγνώστων για τις εν λόγω παραβάσεις.

Kι αν ο ΠΑΟΚ θέλει να το τραβήξει στα άκρα μπορεί να πάει τον Εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο για παράλειψη οφειλόμενης αυτεπάγγελτης ενέργειας.

Επίσης από το περιεχόμενο των ενόρκων καταθέσεων ενώπιον της Επιτροπής προκύπτει ότι θα πρέπει ν' ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για παράβαση και του άρθρου 28 του πειθαρχικού κώδικα, που προβλέπεται και εκεί αφαίρεση βαθμών.

Τέλος όποιος θέτει το «ερώτημα» αν ο ΠΑΟΚτσής επιθυμεί να πάρει το πρωτάθλημα με τους -6 του κοκκινοπράσινου δυνάστη αφ' ενός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΟΚτσής και αφ' ετέρου είναι απλά !@#$%^& ...

Διαβάστε ακόμη...