Τέλος το πανηγύρι….

Θα ξεκινήσω σήμερα με ένα απόσπασμα των όσων είχα γράψει στο άρθρο μου μετά από το παιχνίδι με το βάζελο στην Τούμπα.
Αναγνώστες
Τέλος το πανηγύρι….

Δύο τρία λογάκια έτσι για να δούμε πως έχουν τα πράγματα. Αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο «Απαιτείται στήριξη» τα εξής.

«Το πολυαναμενόμενο ντέρμπυ της αγωνιστικής που θα επιβεβαίωνε, για κάποιους, την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ μας άφησε μια πικρή γεύση μιας και η ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει ούτε ένα βαθμό. Η συνέχεια της χθεσινής ήττας ήταν η αναμενόμενη από μερίδα οπαδών και κυρίως από τα σαΐνια της δημοσιογραφίας που πέταξαν τη σκούφια τους για λίγα φύλλα παραπάνω και κάποια κλικ διαφημίσεων στα site τους.»

Αναφέρεται επίσης και αυτό.

«Η παραφιλολογία για το πόσο ελλιπές ρόστερ και πόσο κακοί είναι κάποιοι παίχτες και οι κακές κινήσεις του Άγγελου δίνουν και παίρνουν σήμερα στα ραδιόφωνα και στα αθλητικά site. Αλήθεια αυτή η ομάδα δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο στα ίσα τη Φιορεντίνα εκτός έδρας και στις λεπτομέρειες έχασε το διπλό; Άλλοι παίζανε σε εκείνο το ματς; Ο ίδιος προπονητής δεν καθόταν στον πάγκο; Γιατί έχουμε μονίμως αυτήν την τάση να αυτοκαταστρεφόμαστε στην πρώτη γκέλα;»

Χθες όμως ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι πάει για πρωτάθλημα, έβαλε τις βάσεις, είναι μεγάλη ομάδα και όλα αυτά τα ωραία ήρθαν να πάρουν τη θέση των σχολίων που απαξίωσαν μέσα σε ένα βράδυ τον Άγγελο, τον Τζανδάρη, το σάλπι και γενικώς όλη την ομάδα. Αυτά είναι για τα παιδάκια και αυτούς εδώ κάτω που τους αρέσει να τρώνε αμάσητο το σανό που τους πουλάνε εδώ και τόσα χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ χθες κύριοι έκανε επίδειξη δύναμης εντός αγωνιστικού χώρου... Έβαλε στα σχοινιά την υπερ-ομάδα του Ισπανού Μίτσελ και τους ευρωπαίους παιχταράδες (που όλοι τάχα μου ζηλέψαμε το καλοκαίρι) οι οποίοι με τόσο άναρχο ποδόσφαιρο που παίζουν ούτε τη Μάλμε θα πάρουν.

Ο τσομπάνης Άγγελος με τον άτεχνο Τζανδάρη, τον παππού Ρατς, τον λίγο Αθανασιάδη, τον άμπαλο Σαλπιγγίδη, τον αργόστροφο Τζιώλη (που δεν κάνει για ΠΑΟΚ), και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που τους χαρίζεται ο Άγγελος και παίζουν στην ομάδα μας, όχι μόνο κέρδισε με 3-1 το γαύρο αλλά και το προκλητικότατο κοράκι που όσο και να προσπάθησε δεν έδωσε το κάτι παραπάνω. Δε θα ασχοληθώ με το ματς άλλο γιατί λίγο πολύ το πόσο ελλιπές είναι το ρόστερ μας και πως μπορούμε να διατηρηθούμε φέτος στην κατηγορία τα ξέρω.

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι η επόμενη μέρα. Όλοι χθες το χαρήκαμε το απολαύσαμε και όλα τα συναφή αλλά το πρωτάθλημα δεν κρίθηκε χθες. Είμαστε πολύ γελασμένοι αν το πιστέψουμε αυτό. Τα θεωρητικά «μικρά» ματς δίνουν τον τίτλο. Κάναμε ένα βήμα αλλά αν δεν συνεχιστεί από όλους η προσπάθεια θα τα καταστρέψουμε όλα σε ένα βράδυ, όπως και αν στην πρώτη γκέλα ξανασταυρώσουμε την ομάδα και τον προπονητή. Ακολουθεί πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να φανούμε σοβαροί για να κάνουμε αυτό το «κλικ» που έλεγε αυτός ο κόουτς στο πρώτο ματς-γκέλα της ομάδας μας.

Ακολουθά ένας κύκλος παιχνιδιών που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και όχι με υπεροπτικό ύφος όπως πολλές φορές έχει γίνει στο παρελθόν, χωρίς να αναφέρομαι στη φετινή χρονιά. Η σοβαρότητα πρέπει να επιστρέψει και στο οπαδικό κομμάτι για να πω ότι έχω σοβαρές απαιτήσεις. Δεν μπορεί να μου μαζεύεσαι 3000 στο αεροδρόμιο και να μην έχω 20000 στην Τούμπα. Αφήνουμε λοιπόν τα καφεδάκια και τις μπυρίτσες από εδώ και από εκεί και όλοι μαζί να ξανασηκώσουμε το Δικέφαλο Αετό.

Η Τούμπα πρέπει να τις ζήσει αυτές τις στιγμές. Είναι στιγμές που δεν έζησαν πολλοί και τις αναζητούσαν χρόνια, όχι γιατί ο ΠΑΟΚ δεν το άξιζε αλλά γιατί πάντα του έλειπε το κάτι παραπάνω. Ας δώσουμε στην ομάδα μας αυτό το κάτι παραπάνω γιατί αυτή νομίζω ήδη μας το δίνει.

Δεν πρέπει να αρκεστούμε στο πανηγύρι που στήθηκε, δικαιολογημένα, χθες. Αυτό έχει ήδη τελειώσει για όλους. Αύριο μας περιμένουν πολλά ζόρια και ο πρώτος που το ξέρει πολύ καλά αυτό είναι ο προπονητής που δεν «πετά στα συννεφάκια», όπως ο ίδιος αρέσκεται να λέει. Οφείλουμε να το αποδείξουμε και εμείς....
Την Κυριακή όλοι στην Ξάνθη...

Υ.Γ.1 Μέχρι τότε το γλυκό σας χαμόγελο να το προσφέρετε στα στεναχωρημένα-κακομαθημένα γαυράκια..

Υ.Γ.2 Επειδή βλέπω-διαβάζω (δεν ξέρω αν ισχύει) ότι κάποιοι χαλάστηκαν με το ότι οι παίχτες δε χαιρέτησαν σε αεροδρόμια κτλ κτλ, μην είστε κουτοί και τσαντίζεστε. Αν κάτι μας έδωσε το διπλό χθες είναι η αφοσίωση στο πλάνο του προπονητή και η σοβαρότητα. Είπαμε τίποτα δεν έχει γίνει. Ξεκολλήστε. Ο πρώτος που δεν τα γουστάρει αυτά είναι ο προπονητής και καλά κάνει γιατί αλλιώς θα έχουμε κλάματα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε.

ΠΑΟΚ εδώ ΠΑΟΚ εκεί ΠΑΟΚ θα είμαι μια ζωή...
Για τον δικέφαλο αετό και τον τρελό σου το λαό...

Διαβάστε ακόμη...