Απαιτείται στήριξη…

Πρώτη φορά που θα γράψω 2-3 πραγματάκια για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, προσπαθώντας να περιγράψω το τι μπορούμε να κάνουμε σαν ζωντανός οργανισμός (ομάδα, διοίκηση, λαός).
Αναγνώστες
Απαιτείται στήριξη…

Το πολυαναμενόμενο ντέρμπυ της αγωνιστικής που θα επιβεβαίωνε, για κάποιους, την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ μας άφησε μια πικρή γεύση μιας και η ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει ούτε ένα βαθμό. Η συνέχεια της χθεσινής ήττας ήταν η αναμενόμενη από μερίδα οπαδών και κυρίως από τα σαΐνια της δημοσιογραφίας που πέταξαν τη σκούφια τους για λίγα φύλλα παραπάνω και κάποια κλικ διαφημίσεων στα site τους.

Ο ΠΑΟΚ χθες έχασε το πρωτάθλημα. Αυτό ακούμε όλη μέρα σήμερα. Αυτό περνάνε γιατί αυτό τους συμφέρει και αυτό είναι αρεστό στη μάζα της γκρίνιας, της μιζέριας και της καθημερινής μουρμούρας. Ακούσαμε πόσες φορές χθές για το υποδειγματικό στήσιμο της ομάδας του Αναστασίου και το πόσοι παίχτες του λείπανε και πόσο καλά έκλεισε τον ΠΑΟΚ. Αλήθεια αναλογίστηκε κανείς ότι ο ΠΑΟΚ χθές έπαιξε χωρίς το βασικό του αριστερό μπακ, χωρίς εξτρέμ και για ένα ημίχρονο χωρίς το βασικό του φορ; Οι περισσότεροι θα βγουν να ανταπαντήσουν ότι όταν θες το πρωτάθλημα τέτοια ματς τα παίρνεις παίζοντας και με μισή ομάδα. Θα συμφωνήσω εν μέρει. Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται όμως στα ντέρμπυ, αλλά στα «μικρά» ματς που πέρυσι στο δεύτερο γύρο δε θυμάμαι πόσα πήραμε εκτός έδρας.

Η παραφιλολογία για το πόσο ελλιπές ρόστερ και πόσο κακοί είναι κάποιοι παίχτες και οι κακές κινήσεις του Άγγελου δίνουν και παίρνουν σήμερα στα ραδιόφωνα και στα αθλητικά site. Αλήθεια αυτή η ομάδα δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο στα ίσα τη Φιορεντίνα εκτός έδρας και στις λεπτομέρειες έχασε το διπλό; Άλλοι παίζανε σε εκείνο το ματς; Ο ίδιος προπονητής δεν καθόταν στον πάγκο; Γιατί έχουμε μονίμως αυτήν την τάση να αυτοκαταστρεφόμαστε στην πρώτη γκέλα; Ομάδα που να μην κάνει γκέλα μόνο μια ξέρω και την ξέρετε πολύ καλά και εσείς. Τέτοια ομάδα δε τη θέλω, όπως φαντάζομαι και εσείς.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δούμε τι έχουμε να κερδίσουμε και τι να χάσουμε από αυτήν την ήττα και να προχωρήσουμε παρακάτω. Δε θα μπω στη διαδικασία του άμα είχα 2-3 παίχτες ακόμα τι θα μπορούσα να έκανα, γιατί είναι άτοπο. Πάμε να δούμε τώρα τι μπορούμε να κάνουμε και πόσο πρέπει εμείς οι ίδιοι να στηρίξουμε τη σοβαρή προσπάθεια που βλέπουμε φέτος. Ακολουθεί η διακοπή για τις εθνικές υποχρεώσεις και ένα δύσκολο πρόγραμμα αγώνων που θα δείξει αν αυτή η ομάδα έχει τα φόντα να συνεχίσει στο ρυθμό που βρισκόταν εδώ και 2 μήνες.

Η ομάδα απαιτεί υγιή και ουσιαστική στήριξη και όχι χαζοχαρούμενες καταστάσεις. Μεσοβέζικες λύσεις δεν υφίστανται. Ο λαός του ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει ότι είναι δίπλα στην ομάδα και όχι να επικρατεί διχόνοια για κανέναν λόγο όπως και να ονομάζεται αυτός. Χωρίς ενωτικό και συσπειρωμένο κλίμα δε θα προχωρήσουμε. Ας παραδειγματιστούμε από το αέρα που επικρατεί στους κόλπους της ομάδας, σε αντιπαραβολή με το περσινό καφενειακού τύπου κλίμα και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί ο αετός να ανοίξει μια και καλή τα φτερά του.

Το αξίζει η ομάδα το αξίζει και ο λαός του ΠΑΟΚ....

Αυτά σε πρώτη φάση και ελπίζω να επανέλθουμε δριμύτεροι, όλοι μαζί, σε επόμενο άρθρο. Και μέχρι τότε μην ξεχνάτε αδέλφια....

ΠΑΟΚ εδώ ΠΑΟΚ εκεί ΠΑΟΚ θα είμαι μια ζωή...
Για τον δικέφαλο αετό και τον τρελό σου το λαό...

Διαβάστε ακόμη...