Προτάσεις για τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ

Είμαι μέλος στον ερασιτέχνη Π.Α.Ο.Κ. από το 2010.Το Θεωρώ ύψιστη τιμή και χρέος για κάθε ΠΑΟΚτσή διότι δεν νοείτε να λες οτι αγαπάς τον Π.Α.Ο.Κ. και να μην είσαι μέλος στην ίδια σου την ομάδα.
Αναγνώστες
Προτάσεις για τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ

Πρέπει ο καθένας από τη πλευρά του να συμβάλλει με τις γνώσεις που διαθέτει και τις ιδέες που ίσως έχει για το καλό του συλλόγου σε όλα τα τμήματα.Μετά τον προβληματισμό που εκδήλωσε ο Θανάσης Κατσαρής στην γ.σ. του ερασιτέχνη για τη μικρή συμμετοχή του κόσμου και τις οικονομικές δυσκολίες-περικοπές (εκτός ευρώπης οι ομάδες μας) δεν θα μπορούσα να μην ευαισθητοποιηθώ και να εκφράσω κάποιες σκέψεις-προτάσεις.

Οι προτάσεις που έχω σκεφτεί και θέλω να υποβάλλω εγγράφως πρώτα στο δ.σ. του ερασιτέχνη ώστε να εξεταστούν στο επόμενο δ.σ. και στη συνέχεια να δημοσιοποιήσω στον ευρύτερο παοκτσήδικο κόσμο είναι οι εξής:

Α) ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ

1) ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ.

Κάθε μέλος θα μπορεί να έχει τη δική του κάρτα που θα πιστοποιεί πώς είναι μέλος στον ερασιτέχνη και θα μπορεί να δηλώνει παρών στις γενικές συνελεύσεις. Σαν δείγμα καλής θέλησης είμαι διατεθειμένος να αναλάβω το κόστος έκδοσης για τα τακτοποιημένα μέλη του 2014 χωρίς να επιβαρυνθεί ο σύλλογος.

2) ΕΚΔΟΣΗ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ.

Θα ήταν καλή ιδέα να βγάλουμε 20.000 φυλλάδια με μικρό κόστος όπου θα αναγράφονται όλα τα τμήματα που διαθέτει ο ερασιτέχνης ώστε να ξέρει ο γονίος που θα γράψει το παιδί του και παράλληλα θα αναγράφεται η σπουδαιότητα του να είσαι μέλος,οι υποχρεώσεις και τα προνόμια που έχεις. Για τη μείωση του κόστους μπορούν να βρεθούν χορηγοί που θα εμφανίζονται σε κάποιο μέρος του φυλλαδίου.

3) ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΑΝΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΤΟΥΜΠΑ.

Σε όλα τα μεγάλα ματς έξω από τη Τούμπα να υπάρχει χώρος οπου θα ενημερώνεται ο κόσμος για τον ερασιτέχνη. Επίσης θα υπάρχουν αιτήσεις για εγγραφές νέων μελών.

4) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ,ΠΑΕ,ΚΑΕ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ Α.Σ.

Παράλληλα τα δ.σ. των παραπάνω τμημάτων ως ένδειξη συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης να προβούν στην αγορά των συγκεκριμένων κοινών διαρκείας του ερασιτέχνη. Ετσι θα δοθεί το καλό παράδειγμα και το μήνυμα οτι ο ΠΑΟΚ είναι ενωμένος και χρειάζεται όλο τον κόσμο κοντά του!

5) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Μέσω αυτών των συναντήσεων θα υπάρξει συνεργασία σε θέματα προώθησης αθλητικών εκδηλώσεων. Οι σπουδαστές θα μπορούν να κάνουν τη πρακτική τους στον ερασιτέχνη. Θα φέρουν νέες ιδέες προβολής και προώθησης έτσι ώστε να προσελκύσουμε νέα μέλη και ο κόσμος να γνωρίσει όλα τα αθλήματα του συλλόγου.

Β) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

1) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ.

Να δημιουργηθεί σε ειδικό χώρο στο γήπεδο της Τούμπας ή της Πυλαίας κοινωνικό παντοπωλείο όπου θα μπορεί ο κάθε πολίτης ή εταιρία να αφήνει από τρόφιμα μέχρι και ρούχα. Θα λειτουργεί με εθελοντές αν είναι δυνατόν ακόμα και κάθε απόγευμα.Ετσι δεν θα υπάρχει μόνο η ημέρα εορτασμού της ίδρυσης του συλλόγου όπου θα μαζεύονται δεκάδες τόνοι τροφίμων. Θα μπορεί κάθε μέρα κάποιος που έχει ανάγκη κάτω από προυποθέσεις που οι υπεύθυνοι θα θεσπίσουν να καλύπτει. Αυτό μπορεί να γίνει πιλοτικά στην αρχή και ανάλογα με την ανταπόκριση που θα έχει να συνεχιστεί.Το σημαντικό είναι να βρεθούν εθελοντές να αφιερώσουν χρόνο.

2) ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Θα καλύπτει τις ανάγκες των μελών, αθλητών, προπονητών και στη συνέχεια αν υπάρχει διαθέσιμο τον κάθε απλό συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Με μια μικρή ετήσια συνδρομή 5-10 ευρώ θα σωθούν ζωές.

3) ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.

Με τη λήξη της χρονιάς για όλα τα τμήματα των ακαδημιών οι μικροί αθλητές μαζί με τους προπονητές και τους εφόρους θα συμβάλλουν στον καθαρισμό των γηπέδων του συλλόγου καθώς και των γύρω χώρων. Ετσι οι εγκαταστάσεις θα παραμένουν καθαρές όπως ακριβώς πρέπει για την εικόνα του Π.Α.Ο.Κ..Παράλληλα οι αθλητές του συλλόγου από μικροί θα μαθαίνουν την έννοια της καθαριότητας και το πόσο σημαντική είναι για το περιβάλλον.

Γ) ΕΣΟΔΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1) ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ.

Κάθε χρόνο έκδοση κουπονίων για την ενίσχυση του ερασιτέχνη με πλούσια δώρα. Εύρεση χορηγών που θα προσφέρουν τα προιόντα τους και παράλληλα θα διαφημίζονται. Με αυτόν τον τρόπο ο ερασιτέχνης δεν θα επιβαρυνθεί .

2) ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Με ποντιακούς χορούς,επιδείξεις από διάφορα τμήματα του συλλόγου και συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες-τραγουδιστές (κατά προτίμηση ΠΑΟΚτσήδες). Παράλληλα μπροστά σε όλο τον κόσμο θα γίνεται τιμητική αναφορά με πλακέτα σε όλους τους χορηγούς και δωρητές του συλλόγου!Θα είναι ο ετήσιος χορός του συλλόγου οπου θα γιορτάζουμε κάθε χρόνο ολοι μαζί στο δικό μας χώρο. Η τιμή της πρόσκλησης θα είναι χαμηλή για να μπορεί όλος ο κόσμος να παραβρεθεί.

3) ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
Πιστεύω είναι ένα άθλημα που μπορεί μέσω συνδρομών να αποφέρει έσοδα στον ερασιτέχνη.

4) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΟΣ ΜΕΛΟΥΣ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ.

Με αυτή τη κίνηση έρχονται πιο κοντά οι συνδεσμίτες στον ερασιτέχνη,εχουν λόγο και δίνουν το παράδειγμα και στους άλλους. Από αυτή τη κίνηση ο εριστέχνης μπορεί να γράψει 50-100 νέα μέλη.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν κάποιες μόνο ιδέες και προτάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν.Το σημαντικό είναι να υπάρξει συσπείρωση έτσι ώστε να έρθει όσος περισσότερος κόσμος γίνεται κοντά στο σύλλογο και να εκλείψει μια και καλή το άσχημο φαινόμενο των λίγων ενεργών μελών.Δικαιολογίες δεν πρέπει να υπάρχουν από κανέναν.Τίποτα δεν πρέπει να μπεί εμπόδιο στα όνειρα μας για έναν μεγάλο Π.Α.Ο.Κ. ανεξάρτητο ΜΕ ΧΙΛΑΔΕΣ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ που θα πρωταγωνιστεί σε κάθε άθλημα αλλά πάντα σε υγιείς βάσεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να δηλώσω πως είμαι πάντα στη διάθεση του αξιότιμου δ.σ. του ερασιτέχνη για οποιαδήποτε συνεργασία για το καλό του συλλόγου.

Με τιμή το μέλος του «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΙΤΩΝ»

Ορέστης Μαμάκης

Διαβάστε ακόμη...