Ημερολόγιο πλοίου 2014

Το να περιμένεις να παίξεις με τον Ολυμπιακό έφηβο για μια θέση στον ελληνικό τελικό του Κυπέλου αποτελεί μια στάση στην ζωή του κάθε πιστού.
Αναγνώστες
Ημερολόγιο πλοίου 2014

Η Πυθία όταν ρωτήθηκε τι να γίνει για να περάσει στον τελικό ο ΠΑΟΚ απάντησε ..το κόκκινο πιο κόκκινο... Αποφάσισαν λοιπόν ερμηνεύοντας τον χρησμό να διοργανώσουν ένα φεστιβάλ που γράφτηκε για το απόγευμα αλλά παίχτηκε μέχρι αργά το βράδυ, ...απομένουν στιγμές για να εμφανιστούν και να, οι ομάδες βγαίνουν και ... και...εστίες φωτός και θερμότητας από την χρήση πυροτεχνημάτων η μία μετά την άλλη, μεγάλα κόκκινα νέφη αδιαπέραστα οπτικά απλώνονταν παντού, ώσπου ξαφνικά αρχίζει το οπτικό σου πεδίο να περιορίζετε όλο και πιο πολύ, να μετράς και να είναι χιλιάδες και να μην τελειώνουν... Τι φεστιβάλ είναι αυτό Θεέ μου!

Φωνές, τραγούδια και συνθήματα καλύπτουν την φωνή σου και με δυσκολία ακούς τον διπλανό σου να σου φωνάζει ... Αλέκοοοοοο μπανάναααααα, γυρνάς να τον δεις και δεν μπορείς, η τεχνητή αυτή ομίχλη με μυρωδιά θείου σε έχει κάνει να παίζεις την τυφλόμυγα.

Στο ημίχρονο περίπου ξαναβλέπεις λίγο τον ουρανό, λίγο πράσινο, λίγες πολυκατοικίες στο βάθος, παίρνεις δύο ανάσες μέχρι την στιγμή που άρχιζε το δεύτερο ημίχρονο όπου πάλι τα πάντα καλύφτηκαν ξανά από νέφη.

Δεν μπορούσες να δεις, κάποιες ριπές ανέμου ανοίγουν ένα οπτικό πέρασμα και φαίνεται η μπάλα σε μία σέντρα να μπαίνει γκόλλλλλ και ...πάλι καπνοί, χαμός δεν βλέπεις τίποτα ... ηρεμείς κάπως όταν αρχίζουν οι διακοπές, δεν βλέπεις τον αγώνα, καπνοί πάλι, κάπου πιο πέρα βλέπεις κάποιους ποδοσφαιριστές να μαλώνουν κοντά στο κόρνερ... ακούς το σφύριγμα της λήξης και μέσα στους καπνούς περπατάς αργά για την έξοδο, μετά από οκτώ ώρες γυρνάς χαρούμενος στο σπίτι και μαθαίνεις ότι είσαι και προβληματισμένος εξαιτίας ενός γρίφου..

Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση ότι λίγο πριν την σέντρα εμφανίστηκαν ξαφνικά στον πάγκο του κοκκινέλι περίπου δύο κιλά ολόφρεσκου γαύρου και αναρωτιέσαι, μα πως έγινε αυτό;

Κοιμάσαι κανένα τετράωρο ώσπου να πάς στην δουλεία και διαβάζεις το πρωί ότι η Ευροπόλ αναζητεί τον δράστη, με λίστα υπόπτων αυτής της εικαστικής παρέμβασης γεμάτης με τόσες αλήθειες. Οι φωτογράφοι και οι ιστοσελίδες τέχνης αναλύουν το φαινόμενο και ψυχολογούν σκιτσάροντας το ψυχολογικό προφίλ των πιστών. Οι διθύραμβοι για το ΠύροSHOW συμπληρώνουν την παγκόσμια εικόνα του ΠΑΟΚ. Οι αντιδράσεις είναι διφορούμενες, μια διαβάζεις στον κίτρινο τύπο για έκτροπα και μια για ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα.

Μέχρι να πιείς τον πρώτο καφέ μαθαίνεις τα του γεγονότος και ξεκαρδίζεσαι ... λίγο πριν ανάψεις το τσιγάρο σου λένε τα φιλαράκια σου από την Σούπερ λίγδα την τιμωρία που θα εισπράξεις για τα καλλιτεχνικά σου πιστεύω, τρεις βαθμούς μείον σαράντα πέντε αγωνιστικές κεκλεισμένων των ματιών και αλυσοδεμένων ποδιών, πρόστιμα και απειλές αποβολής και όλα αυτά για δύο κιλά γαύρο...

Η ευροπόλ ισχυρίζεσται ότι συνέλαβε τον δράστη της αποτρόπαιης αυτής ζωγραφιάς. Πριν τις δώδεκα επιβεβαιώνεις τις αμφιβολίες σου και βρίσκεις την λύση στον γρίφο του γαύρου.

Στον μεσημεριανό καφέ στην παλιά παραλία η πιάτσα λέει ότι το βράδυ του αγώνα είχε τρυπώσει κάτω από το έδαφος του πάγκου των φιλοξενουμένων το γνωστό κίτρινο ζηλιάρικο ερπετό διότι βρίσκεται σε βαθιά κατάθλιψη.

Άκουσε από φίλο ΠΑΟΚτσή τα λόγια της Πυθίας και το βλοσυρό μυαλό του σκέφτηκε να τοποθετήσει τα νεκρά ψάρια για να σου φορτώσει δεινά και περιπέτειες με τα όργανα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομήγυρης και δεν έβρισκε καλύτερη στιγμή από την στιγμή που το ΠύροSHOW άρχιζε.

Ξετρύπωσε από εκεί κάτω κοντά στην μείον τρίτη εθνική και την ώρα που δεν έβλεπες τίποτα με σύμμαχο τον καπνό αυτός ο κίτρινος σκώληξ απόθεσε τον γαύρο με σκοπό να τον απλώσει σε όλον τον πάγκο.

Επειδή όμως ήταν μασκαρεμένος λόγου της Τσικνοπέμπτης ως πασχαλίτσα είναι αδύνατον να αναγνωριστεί η φιγούρα του και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι.

Ένα λάθος που έκανε ήταν να πετάξει μέσα στην βιασύνη του την χαρτοσακούλα που ήταν μέσα τα ψάρια. Οι υπηρεσίες ασφάλειας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβαλαν τις καθαρίστριες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα βρίσκοντας ότι το λογότυπο του ιχθυοπωλείου από το όποιο αγοράστηκαν τα ψάρια έγραφε, ΑΛΛΕΣ ΘΑΛΛΑΣΕΣ, όμως είναι αδύνατο να αναγνωριστεί ο αγοραστής μιας και τα δακτυλικά αποτυπώματα της πασχαλίτσας είναι αδύνατον να ταυτοποιηθούν με του ανθρώπου.

Μερικές μέρες αργότερα το θύμα ευτυχώς αφέθηκε ελεύθερο λόγω ανεπαρκών στοιχείων στην φάση της ακροαματικής διαδικασίας αλλά και επειδή κάθε φορά που του έλεγαν ότι θα τον κλείσουν στην έκτη πτέρυγα του κορυδαλλού αυτός τραγουδούσε ... και την επτά και την οκτώ ...

...........................................................

Μπορείτε να διαβάσετε και άλλα παλιότερα ... ημερολόγια πλοίου ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...