"Σπάσε τα δεσμά των φτερούγων ..."

''Χρωστάτε σε όσους ήρθαν πέρασαν, θα'ρθουν και θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί'' Κ.Παλαμάς.
Αναγνώστες
"Σπάσε τα δεσμά των φτερούγων ..."

Ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα, σύμβολο ενός ολόκληρου λαού, σύμβολο ιστορικό βγαλμένο από τα σπλάχνα θρύλων, θρήνων, μύθων, νίκης...νίκης της ζωής επί του θανάτου. Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ισαάκιος Κομνηνός θεωροῦσε ὅτι ὁ δικέφαλος ἀετός συμβόλιζε τή διάδοχη κατάσταση καί ἐκπροσωποῦσε τήν πολεμική ἀνδρεία καί ἀποφασιστικότητα πού ἀπαιτοῦσαν οἴ καιροί.

Αυτό το μυθικό πουλί πέταξε σε ολόκληρο τον κόσμο, έγινε τραγούδι, έγινε σημαία, έγινε σύμβολο δεκάδων μικρών και μεγάλων βασιλιάδων, έγινε σύμβολο πόλεων που δεν υπάρχουν πια, κοινοτήτων που χάθηκαν και πέρασαν από την πραγματικότητα στο μύθο...

Ο Δικέφαλος Αετός χτυπήθηκε, λαβώθηκε πολλές φορές, προδόθηκε εκατοντάδες φορές, έκλαψαν επάνω του εκατομμύρια ανθρώπων αλλά και γλέντησαν μαζί του χαρές και νίκες σε ιστορικές μάχες που άλλαξαν την ροή της παγκόσμιας ιστορίας. Λαοί από την ανατολή ως τη δύση δανείστηκαν τον μυθικό Δικέφαλο Αετό ''ΧΑΓΚA'' για να ευλογηθούν από τις περίεργα δυνατές του μαγικές ιδιότητες που χάριζε σε όποιον πίστευε σε αυτό...και πάντα τα κατάφερνε ...και επιβιώνει και συνεχίζει να μάχεται το κακό.

Ιδέα είναι ο Δικέφαλος, προσφυγιά για εμάς, μια πόλη η καρδιά της Μακεδονίας, μια Ιστορία απέραντη, ατελείωτη, άγνωστη ακόμη για τους περισσότερους Έλληνες,νεοΈλληνες και Ελληνόφωνους-δυστυχώς. Κάθε φορά που χτυπάνε πισώπλατα το Δικέφαλο Αετό οι εχθροί, ΠΡΟΣΟΧΗ εντός και εκτός των τειχών της πόλης... το αποτέλεμα είναι το ίδιο...πονάμε, για τις αλησμόνητες πατρίδες, πονάμε για τους νεκρούς και τους αγέννητους εκείνους κοινωνούς μας και ομοιδεάτες. Μια αγάπη διαφορετική από τις άλλες που μας ενώνει κάτω από το ίδιο μαυρόασπρο πένθιμο ρούχο που αστράφτει σε κάθε νίκη.

Τα χρώματα μας, η ζωή και ο θάνατος το μαύρο και το λευκό. Η υπενθύμιση ότι υπάρχει το καλό και το κακό μοναδικά χρώματα παγκοσμίως σε όλες της θρησκείες, χρώματα συμβολικά και καθόλου τυχαία υιοθετήθηκαν από πανάρχαιους πολιτισμούς μικρούς και μεγάλους Η ΖΩΗ και Ο ΘΑΝΑΤΟΣ... δένουν με άλλους μύθους πολεμικούς από την αρχαία Σπάρτη και το ''Η ΤΑΝ 'Η ΕΠΙ ΤΑΣ'' δένουν με τον μοναδικό πανάρχαιο ΠΥΡΡΕΙΧΙΟ χορό των Ποντίων αδελφών μας, που πριν τη μάχη πύρωνε ψυχές και σώματα για να οδηγήσει το πνεύμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ''ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ'' έγραφαν λευκές σημαίες επαναστατών προγόνων μας που έστειλαν στον αγύριστο τους δυνάστες τους και ο Σταυρός στεκόταν αγέρωχος επάνω από τον μαύρο Άδη...

Το δυστύχημα είναι ότι τα τελευταία σαράντα και ... χρόνια...μόνο μαύρο είναι η ζωή μας... πίκρες και αναστεναγμοί. Κλάμα και πόνος γυρίσαμε σε άλλες εποχές. Από τα πολλά «μνημόσυνα»(αρχαίων και μοντέρνων χρόνων) κοντεύουμε να πάθουμε ζάχαρο. Εκείνο το κονιάκ δεν κατεβαίνει ...μαυρίλα στην ομάδα μαυρίλα και στις ψυχές μας, λευκό πουθενά. Ασταμάτητος κατήφορος με μια δυο αναλαμπές και αυτό είναι όλο το παραμύθι. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Ντυνόμαστε με τα λευκά μας το καλοκαίρι, και αντί να κάνουμε Ανάσταση με τους Χριστιανούς εμείς κάθε τέτοιο καιρό ψάλλουμε το η ζωή εν τάφο με τα μαύρα μας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στο σπίτι στη δουλειά σε μικρά και μεγάλα καφέ.

Ως εδώ ...

Ήρθε η ώρα να φάνε και οι αντίπαλοι μας κόλυβα...ήρθε η ώρα να κάνουν και εκείνοι κανένα «μνημόσυνο»''ποδοσφαιρικό εννοώ πάντα''. Να νιώσουν και εκείνοι πως είναι να σε τσεκουρώνουν το Νοέμβριο, να σε τιμωρούν τον Ιανουάριο και να αφήνουν την ομάδα σου μισή σε τελικούς. Διώξτε τους δράκους που «πίνουν το αίμα» του Δικέφαλου Αετού μας. Σπάσε τα δεσμά των φτερούγων του και κάνε τον να πετάξει ξανά. Ιβάν Μπορείς Γίνε ΠΑΟΚτσης... γιατί Αβάπτιστον στούδιν 'ς σον παράδεισον 'κι πάγει. (Αβάπτιστο κόκκαλο στον παράδεισο δεν πάει).

Ρώτησε το φίλο σου τον Μπατατούδη πως το έκανε... αυτό θα πει ακολουθώ τα επιτυχημένα διδάγματα του παρελθόντος. Με μια αγγελία στο διαδίκτυο και προσφέροντας μισθούς που παίρνουν οι τωρινοί, εκ των αποτελεσμάτων, αποτυχημένοι συνεργάτες του ποδοσφαιρικού τμήματος , διοργάνωσε στο Μακεδονία Παλλάς ''so you think you can win''οντισιόν. Σε λιγότερο από δύο ώρες στο αεροδρόμιο ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' θα συρρεύσουν ταλαντούχοι και επιτυχημένοι ποδοσφαιρογνώστες από όλο τον κόσμο. Με τα μισά λεφτά θα θελήσουν αν εργάζονται οι άνθρωποι στο ΠΑΟΚ και κάνουνε τούμπες στη ΤΟΥΜΠΑ επαγγελματίες για να σφίξουν το χέρι σου και να φάνε γλυκό και σταθερό ψωμάκι σε περίοδο κρίσης ειδικά.

Λύσεις Υπάρχουν αρκεί να σηκώσεις το κεφάλι και να δεις γύρω σου το διψασμένο ΛΑΟ του ΠΑΟΚ που αν και ματωμένος χρόνια τώρα από το χαβούζικο κατεστημένο και το προδοτικό Σαλονικίοτικο κατεστημένο, προδομένο από ανθρωπάκια μισΈλληνες πολιτικά ανδρείκελα και Ελληνόφωνους ραδιοπειρατές μαζί με πληρωμένες γραφίδες πίνουν με καλαμάκι (αυτό το ξέρουν καλά τα λαμόγια) κάθε γουλιά της Βορείου Ελλάδος και της πόλης μας αφήνοντας μας έρμαια σε κατσαπλιάδες δεξιά αριστερά και ...πιο βόρεια ακόμη- ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ και τους ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ και την ώρα που ανοίγουν οι ουρανοί και βρέχει ασταμάτητα κάποιοι ψάχνουν να σκεπάσουν το κεφάλι τους...να κρυφτούν, ενώ οι ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ παραδίδουν το κορμί τους μεθυστικά στο υγρό στοιχείο να ενωθούν με το Θείο έτσι ... κι'ας ξέρουν ότι θα χάσουν, αλλά νικώντας για πάντα το πνεύμα του αντιπάλου και γιγαντώνοντας το ΜΥΘΟ που τους κατεβάζει στην χαβούζα χιλιάδες χρόνια τώρα να «καταπνίξουν» κάθε σιχαμερό μη Ελληνότροπο μίασμα όπως οι χαρτογιακάδες και οι προδότες του Ελληνικού ΛΑΟΥ και φυσικά που Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ιβάν το νου σου... πρόσωπα άλλαξαν πολλά ΙΣΤΟΡΙΑ έγραψαν λίγοι μικροί που αργότερα έγιναν θρύλοι και ακόμη αγαπιούνται ακόμη πίνουμε νερό στο όνομα αυτών που αγαπήσαμε στην πιο φιλότιμη πόλη της Μακεδονίας στη μάνα μας στην πόλη την Ελληνική τη Θεσσαλονίκη.

Αυτός είναι Ο ΠΑΟΚ και η ταπεινότητα μου κλείνει τα μάτια και ονειρεύεται μια μέρα να με σκεπάζει η γαλανόλευκη και ο Δικέφαλος Αετός στο δρόμο για την Ιθάκη των μαρμαρένιων αλωνιών να συναντήσω τον Πατέρα μου και τον Μπάμπη να τους πω ...Πατέρα – Μπάμπη νικάμε εκεί κάτω αλλάξανε τα πράγματα ΝΙΚΑΜΕ. Ουντάν έν' αίχτρα, φοέθετε, οπίσ' βρεχή έν', ουντάν έν' λίβος, μη φογάσαι, οπίσ' αίχτρα έν'.

Όταν είναι αιθρία να φοβάσαι, κατόπιν είναι βροχή, όταν είναι συννεφιά μη φοβάσαι, κατόπιν είναι αιθρία.

Με Αδελφικές Ευχές... Ζαπουνίδης Ιωάννη Ανδρέας ''ο Επταλοφίτης''

''ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ ''

..........................................

Admin team: Ο υπογράφων το κείμενο, είναι ξάδερφος του αδικοχαμένου Χαραλαμπου Ζαπουνίδη (Τέμπη 4-10-1999) και ιδρυτής του ΣΦ ΠΑΟΚ στο Αφγανιστάν

Διαβάστε ακόμη...