Εμείς οι ... "Zουλού"!

Απ' όλους όσους κάθε μέρα γεμίζουν με περισσή βία την ζωή μου (μπάτσους, πολιτικούς, δασκάλους κτλ) φοβάμαι περισσότερο τους δημοσιογράφους.
Αναγνώστες
Εμείς οι ... "Zουλού"!

Γιατί αυτοί μπορούν να με πείσουν ότι κάτι που έγινε μπροστά στα μάτια μου έγινε με τον τρόπο που γράφουν αυτοί και όχι με τον τρόπο που το αντιλήφθηκα εγώ. Μπορούν με ένα πρωτοσέλιδο να αμφισβητήσουν την αλήθεια μου. Εγώ παρών στο συμβάν και αυτοί απ' τα γραφεία τους. Αλλά για κάποιο περίεργο λόγο, αυτοί οι δημοσιογράφοι έχουν δίκιο, ενώ εγώ που ήμουν εκεί είμαι φανατισμένος και μη αντικειμενικός. Ας είναι.

Η Θεσσαλονίκη είναι μία από τις πιο πολιτισμικά ενεργές πόλεις της Ελλάδας. Δεν χρειάζεται να αναφέρω τα φεστιβάλ, τους ποιητές, τους μουσικούς που έβγαλε και βγάζει αυτή η πόλη. Στην Θεσσαλονίκη τυχαίνει να έχει έδρα η μεγαλύτερη ομάδα της Μακεδονίας, ο ΠΑΟΚ. Έχει τους πιο πολλούς οπαδούς στην πόλη (με διαφορά από τον δεύτερο). Στην κυριολεξία, όπου γυρίσεις βλέπεις ΠΑΟΚ. Τυγχάνει επίσης, αυτός ο πολυπληθής λαός να έχει αναπτύξει εκτός των άλλων αποδεδειγμένα πολιτικά αντανακλαστικά. Να θυμηθούμε την στήριξη στους φυλακισμένους οπαδούς μας; Την διαπολιτισμική γέφυρα με την Παρτιζάν; Το ντου στα γραφεία των ναζί; Τις πολιτικές ανακοινώσεις κατά της υποψηφιότητας του Ζαγοράκη με τν ΝΔ;

Και όμως, ενώ τα γεγονότα λένε ότι ο λαός του ΠΑΟΚ εκ των πραγμάτων στις τάξεις του έχει ανθρώπους της τέχνης, πρόσφυγες, φτωχούς, εργαζόμενους, ανέργους, πολιτικά συνειδητοποιημένους ανθρώπους, χτυπημένους και ρημαγμένους από την κρίση που η μόνη τους συσπείρωση είναι (ευτυχώς ή δυστυχώς) η οπαδική τους ταυτότητα, κάποιοι αφεντικολάγνοι μας παρομοιάζουν με ζουλού. Να τους πείσουμε για το αντίθετο δεν μπορούμε. Μάλλον, δεν μας νοιάζει κιόλας. Ευτυχώς για μας, έχουμε κάτι που δεν γράφουν τα μέσα μαζικής εξημέρωσης. Έχουμε ακόμα την περηφάνια μας και δεν χειροκροτούμε πρώην και νυν προέδρους όταν από το πουθενά κάνουν έναν εκλογικό συνδυασμό και διεκδικούν το χρίσμα του δημάρχου της πόλης! Αλήθεια, με τι προσόντα; Μήπως, λέω μήπως, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οπαδική τύφλωση των φίλων του ολυμπιακού; Μήπως, λέω μήπως, ενώ εμείς οι ζουλού κάνουμε πραγματική αντίσταση σε κάθετι που μας παίρνει την ζωή , εσείς οι πολιτισμένοι στηρίζεται με κάθε τρόπο τους μιζαδόρους της Siemens και των στημένων αγώνων; Μήπως, λέω μήπως, εμείς οι ζουλού σαπίζουμε στο ξύλο κάθε φασίστα που πετάει μπανάνες στον αγωνιστικό χώρο ενώ εσείς τον κάνετε τηλεπαρουσιαστή;

Αλλά ξέχασα, η βία έρχεται από τον ουρανό ξαφνικά. Δεν συντηρείται, δεν ακμάζει βουβά, δεν τροφοδοτείται από πρωτοσέλιδα με μπουγάτσες, δεν προέρχεται από γραβατομένους κυρίους, από γέρους με πίεση που κάνουν σουλάτσα στους αγωνιστικούς χώρους, από τηλεφωνικές συνομιλίες, από την άνιση δικαιοσύνη! Η βία έχει χρώμα σύμφωνα με τους ειδήμονες. Και αυτό είναι το ασπρόμαυρο! Μόνο που κύριοι, όσο και να ζορίζεστε εδώ στην πόλη των ζουλού, στην Θεσσαλονίκη, χρόνια τώρα διδάσκουμε πολιτισμό! Και ξέρετε πως κύριοι; Στην καθημερινότητα μας! Γιατί πολιτισμός είναι να θέλεις δικαιοσύνη και όχι να κερδίζεις με το έτσι θέλω. Να απομονώνεις όποιον πάει κόντρα στα όνειρα σου. Να μαυρίζεις όποιον θεωρείς ότι έπαιξε μαζί σου. Να ξαναγυρίζεις στα σκατά όποιον πάει κόντρα στο προσφυγικό σου παρελθόν. Να μολύνεις όποιον χτυπά τον λαό σου. Να διώχνεις όποιον υποτιμά την νοημοσύνη σου! Να αντιστέκεσαι σε κάθε αδικία! Αν λοιπόν αυτός για εσάς είναι ο πολιτισμός της μπουγάτσας, ε λοιπόν τον προτιμώ από τον πολιτισμό των γραβατομένων τσαμπαμαγκών, των τηλεαστέρων οπαδών, των ντου σε θέατρα, των καμένων μαγαζιών, των βομβών σε αυτοκίνητα, των νεκρών οπαδών..

Υ.Γ. 1 Από πότε βία είναι το άναμμα πυρσών και η καζούρα με τα ψάρια και δεν είναι οι μπουνιές του Μανωλά, του Μανιάτη και του χοντρού υπεύθυνου επικοινωνίας που δεν θυμάμαι το όνομα του;

Υ.Γ.2 Υπάρχει στο ίντερνετ μία ιστοσελίδα που λέγεται youtube. Αν μπείτε μέσα και πατήσετε επεισόδια ριζούπολης θα καταλάβετε τι σημαίνει πολιτισμός. Αν και πιστεύω ότι καλύτερα πλέον να μπαίνετε στο youporn και να πατάτε νίκη ΠΑΟΚ στην τούμπα..Πρέπει να το συνηθίσετε!

Υ.Γ.3 Αν βρείτε αυτόν που πέταξε την μπανάνα και αυτών που πέταξε την φωτοβολίδα στον Μέγιερι, ρίξτε και μία φάπα από μένα.

Υ.Γ.4 Καλή ανάσταση!

Διαβάστε ακόμη...